Nette wrote:
> "Heidi" wrote in message news:avhv9s$fs6f0$1@ID-
> 64059.news.dfncis.de...
>> Hvor meget kød skal man ca. regne med pr. person
>> til en hovedret, når der ingen forret er, men dessert,
>> og der til kødet desuden vil være pastasalat,
>> broccolisalat, rødkålssalat og brød?
>
> Jeg plejer at beregne ca. 180 gr. kød pr voksen person,
> når der er salat og kartofler til. Måske skal du op i 200
> gr. her, kartoflerne fylder jo godt. Det kommer også an
> på, hvad slags kød det er. Falder det let eller tungt,
> osv.
Jeg regner med at det bliver en glaceret skinke og
en farseret kalkun. Jeg har nu snakket med den
slagter jeg nok skal have det fra, og han sagde
250-300 g, hvis det ikke var oksekød, og når der
ingen forret var. Det er noget mere end dine
180 g, men som du siger, når der ikke er kartofler
som fylder godt, men i stedet lettere salater, så tror jeg
at jeg satser på ca. 275 g pr. person - om ikke andet er
der til biksemad et par dage efter...
>> Nogen forslag til hvor meget der skal laves af hver
>> salattype, hvis man regner med at alle spiser
>> nogenlunde lige meget af hver?
>> (primært hvor meget pasta, broccoli og rødkål).
>
> Ja, her må det nok blive lidt hovedregning. Når jeg
> laver mad hjemme, regner jeg med 5 voksne pr. pakke pasta
> á 1 kilo. Og da der så er meget andet tilbehør, vil jeg
> tro du kan sige 6 personer om een pakke. Så ialt vil jeg
> tro at 4 pakker, skulle strække, forudsat der
> selvfølgelig bliver fyldt noget andet der fylder lidt end
> kun pasta i salaten. ( Men nu er pasta jo ikke det
> dyreste, så skulle du "komme til" at hælde en pose mere
> i, så skader det vel ingen, og så er du i hvert fald
> sikker på, der er rigeligt).
Ok - den beregning vil jeg notere mig.
> Hvad angår rødkålssalat, så lavede jeg til 9 personer i
> julen af et halvt rødkål. Dvs. 1½ af de mindre rødkål
> skulle kunne strække. Og så er der endda sikkert noget
> til overs.
Fint - den opskrift jeg har på rødkålssalat er der brugt
1/4 rødkål i, men der står nemlig ikke noget om
hvor mange den er beregnet til.
>> Og hvor mange almindelige runde formkager
>> der skal bruges til desserten, med frugt
>> og is?
>
> Hvad er en rund formkage? Er det en springform? De findes
> også i forskellige størrelser.
Det er en rund springform ja, som er ca. 26 cm i diameter.
> Er kagen en dessertkage? Falder den tungt? Er den meget
> "snasket", så det er sikkert man kun tager et stykke,
> eller skal det portionsanrettes?
Jeg regner med at det bliver tag-selv. Jeg laver nok
både en lidt tung chokoladekage med god chokolade i, og
så en med nødder i - den er lidt mere luftig.
> Når jeg laver dessertkager i min springform og jeg skal
> portionsanrette dem, så får jeg til ti ud af een form.
> Men normalt til fødselsdag, når de selv skærer, så
> snupper de kun en lille bid, så er der en halv kage
> rigeligt til ti voksne. Altså er det meget afhængig af,
> hvordan det bliver serveret, samt om kagen f.eks. er en
> almindelig chokoladekage eller om det er en brownies, som
> ofte kan være mere "ulækker" og som falder tungere.
Mon ikke jeg så ud fra ovenstående kan være ret sikker
på, at tre kager er nok (det er så bare spørgsmålet
hvilken en der skal være to af!)?
Tusind tak for dine inputs so far
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit