/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rugbrød det spræker
Fra : Bettina Madsen


Dato : 05-01-03 20:01

Hej på en sne-søndag!

Jeg har bagt rugbrød og for anden
gang er der sket det at brødets overdel er skilt fra
brødets underdel.
Er der nogen der ved hvad det kan skyldes....hvad
gør jeg forkert?

Hjælp!

Bettina




 
 
Snorkelsen (05-01-2003)
Kommentar
Fra : Snorkelsen


Dato : 05-01-03 20:50

Bettina melede:

> Jeg har bagt rugbrød og for anden
> gang er der sket det at brødets overdel er skilt fra
> brødets underdel.
>
Det er fordi skidtet fortsætter med at hæve i ovnen. Løsning: Prik en hulens
masse huller med en strikkepind eller en gaffel. Så kan det bedre give sig
og slippe af med fugt.
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard



Bettina Madsen (05-01-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 05-01-03 21:14


> Det er fordi skidtet fortsætter med at hæve i ovnen. Løsning: Prik en
hulens
> masse huller med en strikkepind eller en gaffel. Så kan det bedre give sig
> og slippe af med fugt.

o.k., tak for det råd.
Jeg vil for fremtiden huske at prikke brødet inden
det kommer i ovnen.

Bettina



Jørgen Hess (05-01-2003)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 05-01-03 23:59


"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en
meddelelse
news:3e1880f4$0$47425$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej på en sne-søndag!
>
> Jeg har bagt rugbrød og for anden
> gang er der sket det at brødets overdel er skilt fra
> brødets underdel.
> Er der nogen der ved hvad det kan skyldes....hvad
> gør jeg forkert?
>
> Hjælp!
>
> Bettina
>
>
>
Det er også muligt at der ikke er nok mel i brødet. Jeg har
efter mange år efterhånden lært at dejen lige præcis skal
kunne slippe dejfadet.
Rugbrødsdej er noget ækelt noget at røre ved og alle gode
råd om hvordan en bolledej skal føles ved æltning kan
overhovedet ikke bruges her. Og rugbrødsdej må ikke æltes
for meget, der er alligevel ikke noget (eller ret meget)
gluten der skal æltes sejt.
Jeg prikker ikke brødet.
mvh
Jørgen



Claus Lauritsen (06-01-2003)
Kommentar
Fra : Claus Lauritsen


Dato : 06-01-03 00:13

Hej

Hvad med at lade det hæve i noget længere tid
jeg lader det hæve i over 12 timer i formen, inden det bages ved 170 grader
i varmluft ovn, i 2 timer.

Claus


"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
news:3e1880f4$0$47425$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej på en sne-søndag!
>
> Jeg har bagt rugbrød og for anden
> gang er der sket det at brødets overdel er skilt fra
> brødets underdel.
> Er der nogen der ved hvad det kan skyldes....hvad
> gør jeg forkert?
>
> Hjælp!
>
> Bettina
>
>
>



Jimmy (06-01-2003)
Kommentar
Fra : Jimmy


Dato : 06-01-03 01:05


"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
news:3e1880f4$0$47425$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej på en sne-søndag!
>
> Jeg har bagt rugbrød og for anden
> gang er der sket det at brødets overdel er skilt fra
> brødets underdel.
> Er der nogen der ved hvad det kan skyldes....hvad
> gør jeg forkert?

Det har tidligere været beskrevet, hvordan bagere laver brød og hvordan man
selv kunne gøre noget lignende.

En bradepande i bunden af ovenn og et glas vand i den.
Det skulle give så meget fugt, at brødet kan bevare sin skorpe uden at
sprække.

Find det på google hvis du vil have den helt store version.
Det blev diskutteret inderligt

Mvh
Jimmy



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste