|
| jensnens sovs Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 05-01-03 17:20 |
|
Til andre der er vild med jensens sovse, men måske holder lidt igen fordi
der står husk piskefløde, vil jeg bare fortælle, at den bliver mindst lige
så god, hvis du bruger en prik karolines grundsovs med mælk istedet for
piskefløde.
God søndag til alle
Bolette
| |
Jimmy (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Jimmy |
Dato : 05-01-03 18:36 |
|
"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> wrote in message
news:av9m2t$17mo$1@news.cybercity.dk...
> Til andre der er vild med jensens sovse, men måske holder lidt igen fordi
> der står husk piskefløde, vil jeg bare fortælle, at den bliver mindst lige
> så god, hvis du bruger en prik karolines grundsovs med mælk istedet for
> piskefløde.
Jeg plejer at bruge skummetmælk og jævne den med Maizena.
Det giver for mig at smage det samme resultat.
/Jimmy
| |
Bolette Nielsen (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 05-01-03 19:47 |
|
"Jimmy" <spoerg@efter.den> skrev i en meddelelse
news:Y0_R9.113$Ew1.3886@news.get2net.dk...
> Jeg plejer at bruge skummetmælk og jævne den med Maizena.
> Det giver for mig at smage det samme resultat.
Okay, det vil jeg da prøve næste gang.
Mange hilsner fra
Bolette
| |
Hauge (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 05-01-03 20:38 |
|
Hejsa
"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> wrote in message
news:av9m2t$17mo$1@news.cybercity.dk...
> Til andre der er vild med jensens sovse
Jeg sidder så lige og funderer over, hvordan det kan være, at folk gider
spise en dyr sovs der smager som den "brune" sovs der er i dåsemad:
kunstigt..
Det er altså ikke så svært at lave en sovs der smager mad, istedet for at
købe en dunk brun smag og hælde piskefløde i..
Det er ikke fordi jeg har noget imod at folk godt kan lide det, men det er
jo en meget dyr løsning, ja ok den er nem, det er måske det der gør at nogen
kan li' den?!.
Mvh Hauge
| |
Peter Rasmussen (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Rasmussen |
Dato : 05-01-03 20:51 |
|
"Hauge" <hauge@CUTtrutter.dk> skrev i en meddelelse
news:3e188934$0$187$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> "Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> wrote in message
> news:av9m2t$17mo$1@news.cybercity.dk...
> > Til andre der er vild med jensens sovse
>
> Jeg sidder så lige og funderer over, hvordan det kan være, at folk gider
> spise en dyr sovs der smager som den "brune" sovs der er i dåsemad:
> kunstigt..
> Det er altså ikke så svært at lave en sovs der smager mad, istedet for at
> købe en dunk brun smag og hælde piskefløde i..
>
> Det er ikke fordi jeg har noget imod at folk godt kan lide det, men det er
> jo en meget dyr løsning, ja ok den er nem, det er måske det der gør at
nogen
> kan li' den?!.
>
> Mvh Hauge
>
>
Hvis man skulle give et fornuftigt svar på hvorfor folk spiser præfabrikeret
junkfood, kunne man få nok at lave. Kast et blik i supermarkedets køledisk
og i folks indkøbsvogne og se hvad der købes at industriprodukter. Der er i
dette latterlige land ingen som helst fornemmelse af kvalitet. Det er
forbrugerne der bestemmer, og de har bestem hvad de vil have - det
billigste! og det uden smålig hensyntagen til kvailtet elllet etik
Hvis jeg spiste Jensens bøfsovs eller frekventerede en af deres grillbarer,
ville jeg gå meget stille med det.
Vh Peter Rasmussen
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.410 / Virus Database: 231 - Release Date: 31-10-2002
| |
Kevin Edelvang (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 05-01-03 22:47 |
|
Peter Rasmussen wrote:
> Hvis man skulle give et fornuftigt svar på hvorfor folk spiser
> præfabrikeret junkfood, kunne man få nok at lave. Kast et blik i
> supermarkedets køledisk og i folks indkøbsvogne og se hvad der købes
> at industriprodukter. Der er i dette latterlige land ingen som helst
> fornemmelse af kvalitet.
Mit største problem er, at jeg ikke har råd (ja, du læste rigtigt) til
at lave hjemmelavet mad.
Meget hjemmelavet mad er naturligvis billigt nok, men vil man lave
virkelig gode ting helt fra bunden, er det simpelthen for dyrt i
Danmark. Særligt om man vil bruge ordentlige råvarer.
Skal jeg f.eks. lave min berømte lasagne, koster det mig et sted mellem
100 og 150 kroner. Det er vanvittigt, hvad dagligvarer koster i Danmark.
I stort set alle andre lande, er den slags enormt meget billigere. Og
særligt er der mange lande, hvor bestemte egnsråvarer er billige lokalt.
Noget sådant kender jeg ikke til i Danmark (jeg bor også mit i Kbh).
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Hauge (05-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 05-01-03 23:05 |
|
Hejsa
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:ava95t$l5k$1@sunsite.dk...
> Mit største problem er, at jeg ikke har råd (ja, du læste rigtigt) til
> at lave hjemmelavet mad.
Vil det så sige at du kunne finde på at bruge mellem 15 og 20 kr. på en dunk
brun smag, hvortil du skal smide for 10 kr. piskefløde i, for at spare? Nej
vel.
Og at råvarer er dyre i danmark har du da ret i, mæehn har du prøvet at købe
lidt alternative steder, end lige Irma eller hvad jeres butikker kaldes ovre
ved jer? Jeg køber da heller ikke mad i Brugsen, så havde jeg da knap nok
råd til havregrød..
Mvh Hauge
| |
ram2 (05-01-2003)
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 05-01-03 23:05 |
|
"Kevin Edelvang" skrev d. 05-01-03 22:47 dette indlæg :
> Skal jeg f.eks. lave min berømte lasagne, koster det mig et sted
mellem
> 100 og 150 kroner.
-------------------------
Hej Kevin - Jeg vil meget gerne have din opskrift på en rigtig god
hjemmelavet Lasagne, lavet af gode råvarer. Gider sende den her, vil jeg
blive glad.
mvh
Ram2
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 00:00 |
|
ram2 wrote:
> Hej Kevin - Jeg vil meget gerne have din opskrift på en rigtig god
> hjemmelavet Lasagne, lavet af gode råvarer. Gider sende den her, vil
> jeg blive glad.
Jeg laver den ikke efter opskrift, men jeg kan da prøve at flække noget
sammen:
Først laver du en rigtig god bolognese. Jeg har selv to metoder, en
hurtig og en langsom (klart den bedste). Sidstnævnte anvendes til
spaghetti, mens den første går fint til lasagne. Her kommer "den
hurtige":
olivenolie
500 gr hakket oksekød
2-4 fed hvidløg efter smag
1 stort løg
2 dåser tomatpure af god kvalitet
2 dåser flåede tomater af god kvalitet
vand er varierende mængde (alt efter hvor lang tid, du vil bruge på det)
2 kviste oregano
en lille håndfuld basilikumsblad
bladene fra et halvt bundt bredbladet persille
En knivspids tørret chili. Gerne peperoncino
Salt og peber
Olien varmes i en tykbundet gryde, hvidløg og løg snittes fint og steges
gyldne i olien, herefter tilsættes hakket kød. Når kødet er brunet
tilsættes tomatpure og efter et par minutter flåede tomater og vand.
Hvis du har god tid, så tilsæt en halv liter vand og lad det koge ind,
til sovsen er tyk. Når vandet er kogt ind tilsættes finthakkede
krydderurter og salt
og peber efter smag. Derefter simrer retten under låg ved svag varme i
10-20 minutter... Jo længere, jo bedre (næsten).
Så bikser du en rigtig becamel-sovs sammen:
En halv liter sødmælk koges op og jævnes med mel-bolle. Krydres med
muskatnød (vigtigt) samt hvid peber og salt.
Nogle tror, der skal ost i sovsen, men det synes jeg er en uskik.
Så sørger du får at købe nogle gode, friske lasagneplader (bor du i
København, fås de bedste i Magasin eller i Engrosmarkederne). Normalt
fås de i mange størrelser, så køb en størrelse, der passer til det fad,
du vil lægge den sammen i.
Kunsten ved sammenlægningen er, at den skal bestå af rigtig mange lag.
Gerne en 8-10 pladelag. Smør fadet med olivenolie, og hæld lidt
bechamelsauce i bunden. Derefter plade, bolognese, plade, bolognese
indtil fadet er fuldt. I hvert andet eller tredje lag bolognese, hælder
du lidt bechamel oveni. Slut af med bolognese og bechamel samt frisk
mozzerella i skiver. Krydr med muskatnød og dryp oliveolie på toppen.
Herefter kan man smide den lige i ovnen, men endnu bedre bliver den,
hvis den får lov at trække i nogle timer (gerne natten over, evt. i
køleskab, men så skal du vente med "toppen" og bare afslutte med
bolognese. Først næste dag skal de sidste ting på).
Bages ved 200 grader i 30-40 minutter. Der kan ikke gives nogen generel
tid, men stik lidt i den. Toppen skal være let sprød, resten blød som
smør.
Serveres EFTER en god salat (ikke samtidig) og sammen med godt italiensk
brød med god olivenolie og groft salt til at dyppe brødet i.
Opskriften svarer til 4 meget sultne voksne eller 6 standardkuverter.
Den smager i øvrigt ligesågodt og næsten bedre, når den varmes op, så er
man alene, bør man alligevel lave fuld portion.
Velbekomme, håber du kan bruge den.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
ram2 (06-01-2003)
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 06-01-03 00:19 |
|
"Kevin Edelvang" skrev d. 06-01-03 00:00 dette indlæg :
> ram2 wrote:
> Jeg laver den ikke efter opskrift, men jeg kan da prøve at flække
noget
> sammen:
--------------
Tak Kevin.
Jeg skal prøve den på fredag for en "kræsen" gruppe. Du skal få en
tilbagemelding.
Ram2
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 00:42 |
|
ram2 wrote:
> Tak Kevin.
Selv tak.
> Jeg skal prøve den på fredag for en "kræsen" gruppe. Du skal få en
> tilbagemelding.
Glæder jeg mig til. Og gør dig den tjeneste ikke at spare vildt meget,
men køb gode råvarer. En madret er aldrig bedre end den dårligste
råvare.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Hauge (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 06-01-03 00:20 |
|
Hejsa
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avadf4$4f1$1@sunsite.dk...
> spaghetti, mens den første går fint til lasagne. Her kommer "den
> hurtige":
Så må vi da ikke håbe, at du giver 150 kr. for at lave den portion, for så
køber du da vist i Magasin eller lign dyrt sted.
Mvh Hauge
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 00:37 |
|
Hauge wrote:
> Så må vi da ikke håbe, at du giver 150 kr. for at lave den portion,
> for så køber du da vist i Magasin eller lign dyrt sted.
Vi kan da bare for sjov forsøge at regne lidt på det. Mange af tingene
har man givetvis i forvejen, men alligevel
olivenolie (50 kr)
500 gr hakket oksekød (30 kr)
2-4 fed hvidløg efter smag (5 kr)
1 stort løg (2 kr)
2 dåser tomatpure af god kvalitet (10 kr)
2 dåser flåede tomater af god kvalitet (15 kr)
vand er varierende mængde (alt efter hvor lang tid, du vil bruge på det)
(gratis endnu
2 kviste oregano (20 kr, man er nødt til at købe større mængder)
en lille håndfuld basilikumsblad (20 kr)
bladene fra et halvt bundt bredbladet persille (15 kr)
En knivspids tørret chili. Gerne peperoncino (gratis, hvis man har
det... Ellers 15 kr)
Salt og peber (samme, gratis eller 15 kr)
Så bikser du en rigtig becamel-sovs sammen:
En halv liter sødmælk (5 kr) koges op og jævnes med mel-bolle (5 kr).
Krydres med
muskatnød (10 kr) samt hvid peber (15 kr hvis man ikke har det i
forvejen) og salt.
Nogle tror, der skal ost i sovsen, men det synes jeg er en uskik.
Så sørger du får at købe nogle gode, friske lasagneplader (bor du i
København, fås de bedste i Magasin eller i Engrosmarkederne) (25 kr).
Normalt
fås de i mange størrelser, så køb en størrelse, der passer til det fad,
du vil lægge den sammen i.
.... samt frisk
mozzerella (15 kr.) i skiver.
sammen med godt italiensk
brød (20 kr) med god olivenolie og groft salt til at dyppe brødet i.
Skal man købe alt ind (altså ikke har noget af det i forvejen), skal man
af med 292,00 kr. Mange af tingene har man dog nok i forvejen.
Og så drikker man naturligvis en dejlig italiensk vin til omkring 80
kroner til
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Snorkelsen (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Snorkelsen |
Dato : 06-01-03 01:39 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:avafkc$ksu$1@sunsite.dk...
> Hauge wrote:
>
> > Så må vi da ikke håbe, at du giver 150 kr. for at lave den portion,
> > for så køber du da vist i Magasin eller lign dyrt sted.
>
> Vi kan da bare for sjov forsøge at regne lidt på det. Mange af tingene
> har man givetvis i forvejen, men alligevel
>
> olivenolie (50 kr)
> 500 gr hakket oksekød (30 kr)
> 2-4 fed hvidløg efter smag (5 kr)
> 1 stort løg (2 kr)
> 2 dåser tomatpure af god kvalitet (10 kr)
> 2 dåser flåede tomater af god kvalitet (15 kr)
> vand er varierende mængde (alt efter hvor lang tid, du vil bruge på det)
> (gratis endnu
> 2 kviste oregano (20 kr, man er nødt til at købe større mængder)
> en lille håndfuld basilikumsblad (20 kr)
> bladene fra et halvt bundt bredbladet persille (15 kr)
> En knivspids tørret chili. Gerne peperoncino (gratis, hvis man har
> det... Ellers 15 kr)
> Salt og peber (samme, gratis eller 15 kr)
>
> Så bikser du en rigtig becamel-sovs sammen:
> En halv liter sødmælk (5 kr) koges op og jævnes med mel-bolle (5 kr).
> Krydres med
> muskatnød (10 kr) samt hvid peber (15 kr hvis man ikke har det i
> forvejen) og salt.
> Nogle tror, der skal ost i sovsen, men det synes jeg er en uskik.
>
> Så sørger du får at købe nogle gode, friske lasagneplader (bor du i
> København, fås de bedste i Magasin eller i Engrosmarkederne) (25 kr).
> Normalt
> fås de i mange størrelser, så køb en størrelse, der passer til det fad,
> du vil lægge den sammen i.
>
> ... samt frisk
> mozzerella (15 kr.) i skiver.
>
> sammen med godt italiensk
> brød (20 kr) med god olivenolie og groft salt til at dyppe brødet i.
>
> Skal man købe alt ind (altså ikke har noget af det i forvejen), skal man
> af med 292,00 kr. Mange af tingene har man dog nok i forvejen.
>
> Og så drikker man naturligvis en dejlig italiensk vin til omkring 80
> kroner til
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>
Gosh. Så forstår man bedre betydningen af aflad.
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 01:40 |
|
Snorkelsen wrote:
> Gosh. Så forstår man bedre betydningen af aflad.
Hvad mener du?
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Snorkelsen (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Snorkelsen |
Dato : 06-01-03 10:51 |
|
der skal sqda hentes penge hjem.
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:avajb3$iql$1@sunsite.dk...
> Snorkelsen wrote:
>
> > Gosh. Så forstår man bedre betydningen af aflad.
>
> Hvad mener du?
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>
| |
Hauge (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 06-01-03 06:28 |
|
Hejsa
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avafkc$ksu$1@sunsite.dk...
> Vi kan da bare for sjov forsøge at regne lidt på det. Mange af tingene
> har man givetvis i forvejen, men alligevel
Jow jow.
> olivenolie (50 kr)
Håber da ihvertfald du får mindst 95% af den dunk tilbage, ellers får man da
en ret lind afføring hvis du smider 1 liter olie en den bette slat spaghetti
eller lasagne eller hvad det nu kaldes. Nåja, selv den dyreste luxus jomru
olie, koster da ikke 50 kr. andre steder end ved guldhandleren, ellers burde
man da vist lade andre om sine indkøb.
> 500 gr hakket oksekød (30 kr)
Rimelig pris.
> 2-4 fed hvidløg efter smag (5 kr)
Er det osse luxus?
> 1 stort løg (2 kr)
Løg koster max 5 kr. pr. kg, hvis man ikke vælger Magasin.
> 2 dåser tomatpure af god kvalitet (10 kr)
> 2 dåser flåede tomater af god kvalitet (15 kr)
Ok, om de kaldes luxus, eller om det er Bilkas 5 dåser en ti'er, kan gå ud
på et i smag, men selvfølgelig ikke i pris, hvis man skal op på 150 kr.
> 2 kviste oregano (20 kr, man er nødt til at købe større mængder)
Hvor man kan fryse resten, så man bruger vel kun for et par kr.
> en lille håndfuld basilikumsblad (20 kr)
Som man osse kan fryse resterne af.
> bladene fra et halvt bundt bredbladet persille (15 kr)
Jaja, gør du alt for at prisen skal over 500 kr.?
> Salt og peber (samme, gratis eller 15 kr)
Øhh, salt 1 kg = max 2 kr., pebber for 13 kr. kan man godtnok kbe meget af.
> Så sørger du får at købe nogle gode, friske lasagneplader (bor du i
> København, fås de bedste i Magasin eller i Engrosmarkederne) (25 kr).
> Normalt
Aeh, så kom Magasin jo frem, derfor så hamper priser.
> fås de i mange størrelser, så køb en størrelse, der passer til det fad,
> du vil lægge den sammen i.
Skal vel osse købes, altså det fad.
> Skal man købe alt ind (altså ikke har noget af det i forvejen), skal man
> af med 292,00 kr. Mange af tingene har man dog nok i forvejen.
Jeg sidder her og funderer over, om du altid laver mad efter
camping-princippet, altså man har som grundregel intet på lager, og smider
resterne ud efter at have lavet mad?
Mvh Hauge
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 17:58 |
|
Hauge wrote:
> Håber da ihvertfald du får mindst 95% af den dunk tilbage, ellers får
> man da en ret lind afføring hvis du smider 1 liter olie en den bette
> slat spaghetti eller lasagne eller hvad det nu kaldes. Nåja, selv den
> dyreste luxus jomru olie, koster da ikke 50 kr. andre steder end ved
> guldhandleren, ellers burde man da vist lade andre om sine indkøb.
Så har du øjensynligt ikke forstand på olivenolie.
Jeg skrev desuden udtrykkeligt, at man vel havde mange af tingene i
forvejen. Disse ting kan man jo så trække ud af regnskabet.
Jeg har altid mel, olivenolie, salt og peber, chili og som regel
hvidløg. Men kassebonen bliver så alligevel stor, når jeg skal købe ind
til lasagne.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Heidi (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 06-01-03 08:24 |
|
Kevin Edelvang wrote:
> En halv liter sødmælk (5 kr) koges op og jævnes med mel-
> bolle (5 kr).
Koster en liter mælk 10 kr. der hvor du bor? Og hvad med
mel? Det må godt nok være en hamper kilopris, hvis
en enkelt bolle kan koste 5 kr. (selvom der så er
margarine i, eller hvad man nu bruger).
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Jan Bøgh (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 06-01-03 18:26 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avadf4$4f1$1@sunsite.dk...
> Så sørger du får at købe nogle gode, friske lasagneplader (bor du i
> København, fås de bedste i Magasin eller i Engrosmarkederne).
Lav dem selv. Du nævnte et andet sted, at denne ret var voldsom dyr, hvis
man skulle købe ingredienserne herhjemme. Det eneste jeg kan få øje på, der
kan være halvdyre er lasagnepladerne, og dem kan man med fordel lave selv.
Det er pærenemt og meget billigt.
vh
Jan
| |
Peter Westh (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 06-01-03 09:43 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:ava95t$l5k$1@sunsite.dk...
> Mit største problem er, at jeg ikke har råd (ja, du læste rigtigt) til
> at lave hjemmelavet mad.
>
> Meget hjemmelavet mad er naturligvis billigt nok, men vil man lave
> virkelig gode ting helt fra bunden, er det simpelthen for dyrt i
> Danmark. Særligt om man vil bruge ordentlige råvarer.
>
> Skal jeg f.eks. lave min berømte lasagne, koster det mig et sted mellem
> 100 og 150 kroner. Det er vanvittigt, hvad dagligvarer koster i Danmark.
> I stort set alle andre lande, er den slags enormt meget billigere. Og
> særligt er der mange lande, hvor bestemte egnsråvarer er billige lokalt.
> Noget sådant kender jeg ikke til i Danmark (jeg bor også mit i Kbh).
Så vidt jeg ved er det overhovedet ikke rigtigt hvad du skriver. Dvs. i de
lande hvor maden er billigere er indkomsten også generelt lavere. Jeg har
selv boet i England et stykke tid, og der var mange varer ganske rigtigt
billigere - kød og chokolade f.eks. - men det opvejedes af de højere
boligudgifter.
Dit regnestykke over prisen på lasagne er helt hen i vejret, medmindre du
smider resten af olivenolien ud, når du har brugt en spiseskefuld, og smider
resten af lasagnen ud, når du har spist en portion.
Forstår jeg dig ret, er dit problem således ikke høje fødevarepriser, men
dårlig planlægning. Man må selvfølgelig lave mad efter, hvor stor ens
husholdning er. Er man single, er lasagne en svært upraktisk ting at lave,
medmindre man har en god dybfryser eller har lyst til at spise det samme i 5
dage. Og så må man generelt kun købe madvarer, som man har en chance for at
bruge op inden de bliver dårlige.
Det med at der ikke findes billige egnsvarer er ikke helt rigtig, heller
ikke i København. Er man på røven, er det bedste sted at købe mad Nørrebros
mange etniske grønthandlere, slagtere og bagerier. På Østerbro, hvor jeg
bor, er priserne ofte næsten de dobbelte - okay, man skal så være mere på
vagt for at finde de gode, friske varer på Nørrebro, men det kan sagtens
lade sig gøre. Østerbro har så til gengæld gode delikatesseforretninger og
et enormt godt udvalg af god fastfood.
MVH
Peter
| |
Rene' Hjorth (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 06-01-03 10:22 |
|
[Peter Westh | Mon, 6 Jan 2003 09:42:59 +0100]
>> Skal jeg f.eks. lave min berømte lasagne, koster det mig et sted mellem
>> 100 og 150 kroner. Det er vanvittigt, hvad dagligvarer koster i Danmark.
>Så vidt jeg ved er det overhovedet ikke rigtigt hvad du skriver.
>Forstår jeg dig ret, er dit problem således ikke høje fødevarepriser, men
>dårlig planlægning.
Selvom det ikke er ""pænt"" hvad du skriver tilbage til Kevin, er det
faktisk rigtigt - regnestykket holder ikke en meter, og smager mere af
en lyst til at validerer hans tidligere argument, end et egentlig
regnestykke.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Kevin Edelvang (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 06-01-03 18:04 |
|
Peter Westh wrote:
> Så vidt jeg ved er det overhovedet ikke rigtigt hvad du skriver. Dvs.
> i de lande hvor maden er billigere er indkomsten også generelt
> lavere.
Det er så ikke min oplevelse.
> Jeg har selv boet i England et stykke tid,
Der har jeg aldrig været.
> Dit regnestykke over prisen på lasagne er helt hen i vejret,
> medmindre du smider resten af olivenolien ud, når du har brugt en
> spiseskefuld, og smider resten af lasagnen ud, når du har spist en
> portion.
Der er bare ingen, der har læst hele den besked om lasagnen, hvad? Jeg
skriver udtrykkeligt flere steder, at man vel hare flere af tingene i
forvejen (fx fra sidste gang, man lavede lasagne), og så skal man
naturligvis trække de ting ud af regnestykket.
> Det med at der ikke findes billige egnsvarer er ikke helt rigtig,
> heller ikke i København. Er man på røven, er det bedste sted at købe
> mad Nørrebros mange etniske grønthandlere, slagtere og bagerier.
Det er rigtigt, at man med fordel kan købe ind disse steder. De
modbeviser dog ikke, at samme varer generelt er for dyre i Danmark. For
det første har de hverken moms, almindelige fødevareregler eller
fagforeningslønninger at slås mod. Dette tvinger prisen ned.
Køber jeg grønsager hos invandrerhandlerne i mit kvarter, kommer jeg
næsten ned på en pris, der ligner prisen på den slags i sydeuropa.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Peter Westh (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-01-03 17:55 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avcd04$ojs$1@sunsite.dk...
> > Dit regnestykke over prisen på lasagne er helt hen i vejret,
> > medmindre du smider resten af olivenolien ud, når du har brugt en
> > spiseskefuld, og smider resten af lasagnen ud, når du har spist en
> > portion.
>
> Der er bare ingen, der har læst hele den besked om lasagnen, hvad? Jeg
> skriver udtrykkeligt flere steder, at man vel hare flere af tingene i
> forvejen (fx fra sidste gang, man lavede lasagne), og så skal man
> naturligvis trække de ting ud af regnestykket.
Ja, det skriver du. Men hvis du trækker alle tingene fra, er lasagnen jo
slet ikke dyr mere. Hvis vi fle.s siger, at du kun behøver at købe kød,
tomater, lasagneplader, mælk og ost, så koster din lasagne 67 kroner, og der
må vel være mad til i hvert fald 5 personer. Så det er 17,50 pr. næse. Nogle
af dine priser er lidt høje i det, men 17 kroner er da ikke ligefrem dyrt,
er det? Og hvoredan ppokker finder du frem til, at jensens sovs er
billigere? Du skal vel for pokker da servere den til et eller andet?
> Køber jeg grønsager hos invandrerhandlerne i mit kvarter, kommer jeg
> næsten ned på en pris, der ligner prisen på den slags i sydeuropa.
Jep. Hvis du køber olivenolie i et supermarked her er det faktisk også
billigere end i Sydeuropa, i hvert fald Spanien og Italien. Og det med at
vinen er billigere dernede passer heller ikke mere. Men godt brød er
billigere, det vil jeg gerne indrømme. Medmindre man bager det selv er godt
brød uhørt dyrt i Danmark.
MVH
Peter
| |
Peter Westh (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-01-03 18:06 |
|
"Jeg skrev" <pwesth@tiscali.dk> wrote in message
news:%ADS9.27156$Hl6.3133191@news010.worldonline.dk...
> Ja, det skriver du. Men hvis du trækker alle tingene fra, er lasagnen jo
> slet ikke dyr mere. Hvis vi fle.s siger, at du kun behøver at købe kød,
> tomater, lasagneplader, mælk og ost, så koster din lasagne 67 kroner, og
der
> må vel være mad til i hvert fald 5 personer.
Ja, jeg ved ikke hvad der gik af min hovedreginng. Den koster 90 kroner,
hvilket giver en pris på 18 kroner pr. person.
MVH
Peter
| |
Kevin Edelvang (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 07-01-03 18:33 |
|
Peter Westh wrote:
> Ja, det skriver du. Men hvis du trækker alle tingene fra, er lasagnen
> jo slet ikke dyr mere. Hvis vi fle.s siger, at du kun behøver at købe
> kød, tomater, lasagneplader, mælk og ost, så koster din lasagne 67
> kroner, og der må vel være mad til i hvert fald 5 personer. Så det er
> 17,50 pr. næse. Nogle af dine priser er lidt høje i det, men 17
> kroner er da ikke ligefrem dyrt, er det?
Det er korrekt. Min pointe var heller ikke så meget regnestykket på den
måde... Mere, at råvarer synes mig at være for dyre. Men jeg ved også,
hvad avancen er, og det er ikke småting. Det burde kunne gøres langt
billigere. Men den diskussion bliver vist mere politisk.
> Og hvoredan ppokker finder
> du frem til, at jensens sovs er billigere? Du skal vel for pokker da
> servere den til et eller andet?
Uha, det har jeg aldrig sagt. Kunne aldrig finde på at bruge det stads.
> Jep. Hvis du køber olivenolie i et supermarked her er det faktisk også
> billigere end i Sydeuropa, i hvert fald Spanien og Italien.
Det er sandt, at man kan få virkelig billig jomfruolie i dk. Uhørt
billig endda. Men ofte er kvaliteten derefter.
> Og det
> med at vinen er billigere dernede passer heller ikke mere.
Så køber du din vin de forkerte steder i syden. Jeg giver typisk det
halve for alt, der indeholder alkohol, når jeg er i Italien. Rigtig gode
vine er dog ikke helt samme forhold, da avancen tvinges ned i dk for at
øge salget.
> Men godt
> brød er billigere, det vil jeg gerne indrømme. Medmindre man bager
> det selv er godt brød uhørt dyrt i Danmark.
Ja. Det er en skændsel. Men som du skriver, kan man jo heldigvis bage
selv.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Jan Bøgh (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 07-01-03 19:31 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avf335$mpd$1@sunsite.dk...
> > Og det
> > med at vinen er billigere dernede passer heller ikke mere.
>
> Så køber du din vin de forkerte steder i syden. Jeg giver typisk det
> halve for alt, der indeholder alkohol, når jeg er i Italien. Rigtig gode
> vine er dog ikke helt samme forhold, da avancen tvinges ned i dk for at
> øge salget.
Jeg har købet i tusindvis af flasker med vin i Italien og kan kun delvist
give dig ret. Fjerner man moms og afgifter er forskellen for sammenlignelige
varer købt i sammenlignelige butikker ikke voldsomt stor. For at få billige
vine i italien skal man ud i landskabet - ikke i en vinafdeling i et
supermarked. Og så kan man i bedste fald opnå en halvering af prisen - men
det er altså ikke normalt. Og trækker man afgifter og moms fra bliver det
væsentligt under.
Jeg synes faktisk at prisforskellene er langt mere udtalt på almindelige
madvarer. Og især hvis man bevæger sig sydpå i italien. Oppe i det rige
nord, er forskellen til det hjemlige ikke enorm, hvis man ser et samlet
indkøb under et.
Men et eller andet sted syd for Po begynder det at hjælpe.
Hvad der især harmer undertegnede er at jeg hos 'min lokale slagter' i
Umbrien køber dansk ungkød fra okse væsentligt billigere herhjemme (hvor jeg
i virkeligheden også køber luksusoksekød meget billigere end i
supermarkedet - nemlig hos producenten af dyrene).
vh
Jan
| |
Snorkelsen (08-01-2003)
| Kommentar Fra : Snorkelsen |
Dato : 08-01-03 12:20 |
|
Skide med prisen - næsten da - det er langt værre med kvalitetsforskellen ,(
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben Abildgaard
"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
news:avf649$ls1$1@sunsite.dk...
> "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
> news:avf335$mpd$1@sunsite.dk...
>
> > > Og det
> > > med at vinen er billigere dernede passer heller ikke mere.
> >
> > Så køber du din vin de forkerte steder i syden. Jeg giver typisk det
> > halve for alt, der indeholder alkohol, når jeg er i Italien. Rigtig gode
> > vine er dog ikke helt samme forhold, da avancen tvinges ned i dk for at
> > øge salget.
>
> Jeg har købet i tusindvis af flasker med vin i Italien og kan kun delvist
> give dig ret. Fjerner man moms og afgifter er forskellen for
sammenlignelige
> varer købt i sammenlignelige butikker ikke voldsomt stor. For at få
billige
> vine i italien skal man ud i landskabet - ikke i en vinafdeling i et
> supermarked. Og så kan man i bedste fald opnå en halvering af prisen - men
> det er altså ikke normalt. Og trækker man afgifter og moms fra bliver det
> væsentligt under.
>
> Jeg synes faktisk at prisforskellene er langt mere udtalt på almindelige
> madvarer. Og især hvis man bevæger sig sydpå i italien. Oppe i det rige
> nord, er forskellen til det hjemlige ikke enorm, hvis man ser et samlet
> indkøb under et.
> Men et eller andet sted syd for Po begynder det at hjælpe.
>
> Hvad der især harmer undertegnede er at jeg hos 'min lokale slagter' i
> Umbrien køber dansk ungkød fra okse væsentligt billigere herhjemme (hvor
jeg
> i virkeligheden også køber luksusoksekød meget billigere end i
> supermarkedet - nemlig hos producenten af dyrene).
>
> vh
> Jan
>
>
| |
Jan Bøgh (08-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 08-01-03 19:10 |
|
"Snorkelsen" <pialykke@fjernmigget2net.dk> wrote in message
news:3e1c07f9$0$187$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Skide med prisen - næsten da - det er langt værre med kvalitetsforskellen
,(
Jeg er lige kommet hjem fra indkøb i det lokale Føtex. Og synes egentligt
ikke det ser så slemt ud.
Mht. grøntsager er de dyrere end i italien om sommeren - til gengæld har jeg
oplevet at udvalget er elendigt om vinteren dernede. Og så kan man
selvfølgeligt diskutere årstidsspiser.
Men i dag havde man billige og påne spidskål, hvidkål, blomkål, rødkål og så
yderligeren en eller anden kåltype, jeg ikke kan huske navnet på. Men
bestemt flotte.
De har en 3-5 forskellige slags kartofler, fine selleri, flotte porrer,
rødbeder, rodpersille, pastinak, gulerødder og andre vintergrøntsager. Der
var flotte peberfrugter, en peperoni og nogle chillier.
Desuden var der et udmærket udvalg af krydderurter (bortset fra
basilikum'en, der formentlig ikke kan lide transporten).
Går man videre er der en brødafdeling, der fører masser af også gode brød.
Mejerivarerne (excl specialoste) er formidabelt meget bedre end i 'mit
normale' Conan-supermarked ved Perugia.
Selvom hyldemetrene med vin er nogenlunde de samme, er Føtex's udvalg
kollosalt meget bredere og interessantere end i italien - bortset lige fra
italienske vine. Og på spritfronten konstaterer jeg at udvalget i Italien er
elendigt - de mener at deres Vecchia Romagna (eller noget i den retning) gør
det ud for cognac. Jeg synes mere det minder om rævepis!
Mht. kød kan jeg bare holde mig til Føtex luksuskød - her finder jeg
kvaliteten udmærket (men ganske rigtigt til højere priser).
Jeg kunne fortsætte - men min pointe er, at man skal passe på ikke at blive
blind for de kvaliteter vi også har herhjemme i bar befippelse over de ting,
der skiller sig positivt ud i det fremmede. Jeg er helt vild med Italien,
glæder mig altid, når vi tager derned, men kan dog alligevel godt anlægge et
nuanceret syn på mulighederne. Og så bliver jeg evig og altid så hamrende
glad for det meget billige vi har: vores postevand. Tænk - vi skyller lort
ud med vand, der er laaaangt bedre end det de stakkels italienere køber i
dyre domme.
vh
Jan
| |
Brian Christensen (08-01-2003)
| Kommentar Fra : Brian Christensen |
Dato : 08-01-03 22:40 |
|
Jan Bøgh wrote:
>
> Jeg kunne fortsætte - men min pointe er, at man skal passe på ikke at blive
> blind for de kvaliteter vi også har herhjemme i bar befippelse over de ting,
> der skiller sig positivt ud i det fremmede. Jeg er helt vild med Italien,
> glæder mig altid, når vi tager derned, men kan dog alligevel godt anlægge et
> nuanceret syn på mulighederne. Og så bliver jeg evig og altid så hamrende
> glad for det meget billige vi har: vores postevand. Tænk - vi skyller lort
> ud med vand, der er laaaangt bedre end det de stakkels italienere køber i
> dyre domme.
Hørt hørt !! Det var meget godt formuleret - og især præcist
mvh
Brian
| |
Nette (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 07-01-03 22:37 |
|
"Kevin Edelvang" wrote in message news:avf335$mpd$1@sunsite.dk...
> > Men godt
> > brød er billigere, det vil jeg gerne indrømme. Medmindre man bager
> > det selv er godt brød uhørt dyrt i Danmark.
>
> Ja. Det er en skændsel. Men som du skriver, kan man jo heldigvis bage
> selv.
Jeg kan fortælle dig, at hvis brødet skulle have fulgt prisstigningerne her
i DK, så skulle et rundstykke i 1992 have kostet 18 kroner, sååå........
Nette
| |
Peter Westh (08-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 08-01-03 08:39 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:avf335$mpd$1@sunsite.dk...
> Peter Westh wrote:
> > Og hvoredan ppokker finder
> > du frem til, at jensens sovs er billigere? Du skal vel for pokker da
> > servere den til et eller andet?
>
> Uha, det har jeg aldrig sagt. Kunne aldrig finde på at bruge det stads.
Okay, så misforstod jeg dig.
Jeg har forsøgt at spise godt på et SU-budget gennem en del år, og jeg kan
ikke få det til at passe, når folk påstår at færdigmad er billigere end at
lave det selv fra grunden. Men det kommer selvfølgelig an på, hvordan man
sammenligner. En lørdagskylling er billige end en fransk økologisk kylling
stegt efter naturmetoden - men den er ikke billlere end havregrød, som er
den både smags-, konsistens- og ernæringsmæssigt overlegen.
MVH
Peter
| |
Peter Rasmussen (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Peter Rasmussen |
Dato : 06-01-03 16:54 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:ava95t$l5k$1@sunsite.dk...
> Peter Rasmussen wrote:
>
> > Hvis man skulle give et fornuftigt svar på hvorfor folk spiser
> > præfabrikeret junkfood, kunne man få nok at lave. Kast et blik i
> > supermarkedets køledisk og i folks indkøbsvogne og se hvad der købes
> > at industriprodukter. Der er i dette latterlige land ingen som helst
> > fornemmelse af kvalitet.
>
> Mit største problem er, at jeg ikke har råd (ja, du læste rigtigt) til
> at lave hjemmelavet mad.
Nu må du meget undskylde. Det er helt hen i vejret at give økonomien skylden
for ens egen dårlige smag. Der ingen som helst der siger at men skal stå i
køkkendet flere timer hver dag for at få et måltid mad af god kvalitet. Det
kan godt være at din lasagne er dyr, men du behøver vel ikke spise den hver
dag? Et modsat eksempel kunne være pizza. Det er ikke muligt at få en
købepizza som er bedre end den man selv laver, med mindre man er totalt
idiot! Ydermere slipper man for tilsætningsstoffer man ikke aner hvad er,
når man laver maden selv.
Det drejer sig efter min bedste overbevisning om dovenskab og uopfindsomhed
når det tyes til den lette løsning i køkkenet. Det er respektløst overfor de
mennesker som skal spise maden!
VH Peter Rasmussen
> Meget hjemmelavet mad er naturligvis billigt nok, men vil man lave
> virkelig gode ting helt fra bunden, er det simpelthen for dyrt i
> Danmark. Særligt om man vil bruge ordentlige råvarer.
>
> Skal jeg f.eks. lave min berømte lasagne, koster det mig et sted mellem
> 100 og 150 kroner. Det er vanvittigt, hvad dagligvarer koster i Danmark.
> I stort set alle andre lande, er den slags enormt meget billigere. Og
> særligt er der mange lande, hvor bestemte egnsråvarer er billige lokalt.
> Noget sådant kender jeg ikke til i Danmark (jeg bor også mit i Kbh).
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.410 / Virus Database: 231 - Release Date: 31-10-2002
| |
Jan Bøgh (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 06-01-03 18:21 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:ava95t$l5k$1@sunsite.dk...
> I stort set alle andre lande, er den slags enormt meget billigere. Og
> særligt er der mange lande, hvor bestemte egnsråvarer er billige lokalt.
> Noget sådant kender jeg ikke til i Danmark (jeg bor også mit i Kbh).
Egnsråvarer fra Kbh?
vh
Jan
-der altid bliver i godt humør af noget at grine af
| |
Hauge (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 06-01-03 19:07 |
|
Hejsa
"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:avcdle$2hh$1@sunsite.dk...
> Egnsråvarer fra Kbh?
Hundelort? :)
Mvh Hauge
| |
Heidi (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 06-01-03 19:55 |
|
Hauge wrote:
> "Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
> news:avcdle$2hh$1@sunsite.dk...
>> Egnsråvarer fra Kbh?
>
> Hundelort? :)
De findes desværre også i Jylland...
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Jørgen Hess (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 06-01-03 21:31 |
|
"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
news:avcdle$2hh$1@sunsite.dk...
> "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote
in message
> news:ava95t$l5k$1@sunsite.dk...
>
> > I stort set alle andre lande, er den slags enormt meget
billigere. Og
> > særligt er der mange lande, hvor bestemte egnsråvarer er
billige lokalt.
> > Noget sådant kender jeg ikke til i Danmark (jeg bor også
mit i Kbh).
>
> Egnsråvarer fra Kbh?
>
> vh
> Jan
> -der altid bliver i godt humør af noget at grine af
>
>
Sild?
Var det ikke sild der dannede grundlaget for København de
første 5-600 år af byens eksistens?
Men ellers kan en hovedstad vel ikke have en egnsret. Den
skulle da gerne være et udtryk for hele landets kulinariske
evner og formidle nye indtryk ud til provinsen - ikke?
mvh
Jørgen
| |
Jan Bøgh (07-01-2003)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 07-01-03 19:13 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote in message
news:3e19eafd$0$160$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > Egnsråvarer fra Kbh?
> Sild?
>
> Var det ikke sild der dannede grundlaget for København de
> første 5-600 år af byens eksistens?
Delvist indtægterne fra sildefangsten, der vel i sig selv mere end noget
andet er knyttet til markedet i Skanør. Men Københavns grundlag er vel mere
end noget som helst andet handel ('Havn' bliver til 'Købmannehavn').
Skulle man tale om noget 'københavnsk' hjælper det svært hvis man inddrager
Amager, der tidligere var en meget betydende producent af grøntsager og
solgte disse produkter over hele Sjælland.
> Men ellers kan en hovedstad vel ikke have en egnsret. Den
> skulle da gerne være et udtryk for hele landets kulinariske
> evner og formidle nye indtryk ud til provinsen - ikke?
Eller omvendt. Spørger du en franskmand, vil han nok hævde at det går den
modsatte vej: Madkunsten i Paris er en sublimation af de uendeligt mange
lokale traditioner ude i provinsen.
Desværre må man jo nok - hvor patriotisk man end måtte være - erkende at
Danmark ikke er Frankrig, og at der ikke er de samme mængder af kulinariske
perler at formidle.
Denne tråd har fået mig til at overveje betydningen af denne formidling. I
virkeligheden tror jeg ikke hovedstaden har haft den store betydning.
Jeg er nok af den overbevisning af individuel ferieafholdelse har haft langt
den største betydning for udviklingen på området i min levetid.
Og jeg er ret skeptisk med hensyn til hovedstadens indflydelse på min
barndoms køkken: Det er nok overvejende 'vertikalt' i sin inspiration, sådan
at forstå at lokale traditioner bæres ned gennem generationerne. Og her
betyder valget af ægtefæller meget. Da det i al væsentlighed tidligere var
en 'østrogenal' kunnen (altså at lave mad) har 'brudehentning' haft stor
betydning for at berige en lokal madtradition med nye impulser.
mvh
Jan
| |
ram2 (05-01-2003)
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 05-01-03 21:19 |
|
"Bolette Nielsen" skrev d. 05-01-03 17:20 dette indlæg :
........... at den bliver mindst lige
> så god, hvis du bruger en prik karolines grundsovs med mælk istedet
for
> piskefløde.
-----------------------
Fint tip.
2 x syntetisk blandet - Tar' det også den grimme smag??
Ram2
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Kasper Hyllested (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Kasper Hyllested |
Dato : 06-01-03 00:32 |
|
barok@dette.skal.fjernes.mail.dk writes:
>2 dåser tomatpure af god kvalitet
>2 dåser flåede tomater af god kvalitet
Kan du ikke udspecificere det? Jeg har ikke oplevet kvalitetsforskel på
nogle af de dåser, jeg har købt. Selvom jeg nogle steder giver 5-6 gange
så meget, som andre steder?
Mange hilsner,
Kasper Hyllested
hyllested@net.dialog.dk
| |
Thïngmand (06-01-2003)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 06-01-03 09:47 |
|
> Kan du ikke udspecificere det? Jeg har ikke oplevet kvalitetsforskel på
> nogle af de dåser, jeg har købt. Selvom jeg nogle steder giver 5-6 gange
> så meget, som andre steder?
BT lavede faktisk på et tidspunkt et test/smagsprøvning af en masse
forskellige flåede tomater. Det var ikke de dyreste der vandt, men der i mod
et mærke der hedderAlicom. Det kan købes i Irma og mange FDB butikker (eks.
Kvickly)
Jeg bruger selv Alicom og ja de er gode. De er ikke så vandede i smagen som
mange andre flåede tomater. Toampure kan jeg dog ikke smage forskel på...
| |
|
|