"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@mail.tele.dk> skrev i en
meddelelse
news:1foc1w3.16rphmt1o0dc02N@0xc3f919e8.arcnxr9.ras.tele.dk.
...
> Hej Bitten.
>
> Bitten <bitt1@sol.dk> wrote:
>
> > Nogen der har en god opskrift på varm chokolade? Jeg
tror der er en i
> > Frk. Jensens Kogebog, men den har jeg ikke lige hvor jeg
er nu...
>
> I min gamle Frk. Jensen fra 1904 kan jeg ikke finde nogen
opskrift; men
> jeg fandt én i Tørsleffs den gule dessertbog, som min
hustru har fra
> 1994:
>
> Chokolade:
> Til 1 liter mælk, hvoraf man får 7 kopper chokolade,
beregnes:
> 125 g chokolade
> 1 spsk. kakao
> 1/2 dl kogende vand
> evt melis efter smag
>
> Den itubrækkede chokolade ogkakaoen smeltes i kogende
vand. Mælken
> spædes i lidt efter lidt under stadig piskning. Chokoladen
koges et par
> minutter og smages evt til med sukker.
>
> Mvh Sebastian
> >
> > Og det skal altså være med rigtig chokolade i!
>
>
> --
> Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
> Jettesvej 3, 2. TH --
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
> DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50
Hvis man bruger rigtig kogechokolade, der ikke har mere end
30% kakao, ja så må man bruge ekstra kakao. Hvis man bruger
en 50% chokolade, så passer pengene med sødmen. Hvis man
bruger en chokolade med 70% kakao, skal man evt. bruge lidt
mindre chokolade, men til gengæld søde lidt og muligvis
komme fløde i.
Ud fra et slankesynspunkt er det altså bedst at bruge 70%
chokolade, uden tilsætning af fløde. Eller endnu bedre bare
kakaopulver (ca 80% kakao).
En årsag til at kakao ikke er noget særligt er måske at der
bruges for lidt kakaopulver og at resultatet ikke bliver
fedt nok. (uden tilsætning af fløde).
En vigtig ting, hvis man "kun" laver kakao (1 liter) er at
udskifte 2 dl af mælken med vand som kakaoen og sukker skal
koge op i herefter tilsættes mælk til en liter. Et ensym i
kakao kan få mælk til at skille, derfor opkoget i vand først
(Dansk Husmoder Leksikon).
mvh
Jørgen