Hej Susanne
SusanneT <ingen@mail.dk> wrote:
> Mellem top og bund er et mørkt lag fyld, som består af bl.a. birkes,
> honning og rosiner.
Dette indhold minder en del, men er altså ikke præceis det, som er i min
ungarkse julekage beigli - det kendes vist Tyksland som birkesrulle -
(Mohnrolle ?) - du finder en opskrift på hele min kage på min
hjemmeside:
<
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr/Opskrifter/Beigliopskrift.html>
Måske kan du bruge noget dér?
>
> Er der nogen, som kender og vil poste en opskrift på en kage, der
> matcher ovenstående beskrivelse, vil jeg blive meget lykkelig
Jeg kopierer lige delen med birkesfyldet til to af mine ruller:
500 g blå birkes
300 g stødt melis
3 dl sødmælk
1 stang vanille
250 g rosiner
2 citroner
1 spsk smør
#####Fremgangsmåde:
For at lave birkesfyldet blandes den malede [1] birkes med sukker, mælk,
rosiner, kornene fra vanillestangen og den fintrevne citronskræl. Det
hele koges igennem i en gryde, smørret røres i til sidst, og fyldet
stilles køligt til næste dag -- i gryden.
[1] Males normalt på en speciel "møll"/kværn, men kan efetr sigende også
males meget fint på en foodprocessor, så frøene slås i stykker og fedter
til af olien, der er indeni.
##########
Held og lykke, og velbekomme, Sebastian
>
> Hilsen
>
> Susanne T
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH --
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50