"Nielsen" <marianne@outsearch.dk> skrev i en meddelelse
news:3e14adf3$0$212$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Jeg skal holde fødselsdag for omkring 30 mennesker - og de skal jo have
> noget at spise
Hvad med en omgang parmigiana?
Et par auberginer skæres i ca. 2mm tykke skiver på langs (de skal ikke
skrælles!!!!). De lægges lagvis i et fad med rigeligt (og jeg mener
_rigeligt_) salt mellem skiverne (saltet trækker væden ud). Efter en halv
times tid eller sårn skylles skiverne helt fri for salt og duppes tørre.
Olivenolie, krydderier, salt og balsamicoeddike piskes sammen og
aubergineskiverne trækkes gennem marinaden. Herefter lægges de tilbage i
fadet hvor de lige skal have lov til at ligge en halv times tid eller
sår'n....den halve time kan passende bruges til at tilberede en god
tomatsovs - gerne med godt med hvidløg + lidt peberfrugt.
Steg auberginerne for fuld gadaffi på en pande (det oser og ryger og
sprutter, så har man mulighed for at gøre det udendørs er det slet ikke så
tosset en idé at gøre det dér) i et minut eller to på hver side (de skal
selvfølgelig ikke nå at blive sorte).
Læg de stegte aubergineskiver i lag med tomatsauce og revet ost, slut af med
tomatsauce + et drys partisanost, dæk med staniol, høvl det i en 180-200
grader varm ovn i en 30 minutters tid.
På dagen skal det så bare tøes op og varmes (hvis du vælger at lave det god
tid i forvejen og fryse det ned skal det formentlig kun have ca. 20 minutter
i ovnen første gang)
Du kan jo også lave noget farseret (f.eks. med hakket lam) kalkunbryst en
dag eller to i forvejen og så servere det koldt.
Tatziki er vist også et sikkert hit, hummus ligeså.
Tun/ris-salat? Kogte, kolde ris med vilde blandet med en gang tun,
peberfrugt og andet grønt?
Brødstænger + selvfølgelig det "sædvanlige" grønne i stænger: gulerødder,
agurk, peberfrugt, kinaradise m.m. Gulerødderne og radiserne kan skrælles
dagen i forvejen og skal så
bare stå dækket med koldt vand.
Håber du kan bruge ideerne til noget.
Mvh Mads