/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjortefilet
Fra : Ebbe K. Andersen


Dato : 31-12-02 15:07

Kære Gruppe

Vi har købt en hjortefilet som skal laves her iaften.

Forskellige opskrifter giver forskellige ¨åder at tilberede den på:
1) Vendes påp panden 5-10 min. og ca. 15 min i ovn 220 gr.!
2) Puttes aftørret ind i ovn 220 gr. og brunes lidt i ca. 10-15 min.;
derefter ca. 35 min ved 160 gr. mens den pøses over med vand den ligger i

Er der nogen der har OPSKRIFTEN! ville jeg blive meget glad?

På forhånd tak

Ebbe



 
 
Inger Pedersen (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 31-12-02 15:39


"Ebbe K. Andersen" <ekaing@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3e11a496$0$173$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Kære Gruppe
>
> Vi har købt en hjortefilet som skal laves her iaften.
> Er der nogen der har OPSKRIFTEN! ville jeg blive meget glad?


Jamen du får da også lige gode gamle Carla Meyer:

3 kg. dyreryg til 12 personer
"Da dyrevildt er tilbøjeligt til at blive tørt, må man enten spække det ved
at trække ferske spækstrimler gennem kødet eller binde spækstrimler over
kødet; thi da bliver fileten saftig og mør og kødskiverne hele ved
udskæringen.
(Senere står der, at spækket kan erstattes med et lag smør - IP)
Derefter sættes stegen i en varm ovn for at brunes ca. ½ time og overhældes
så med en afbagning:
75 g smør
75 g mel
1 liter mælk
salt, kulør
(smelt smørret, pisk melet i og tilsæt mælk lidt efter lidt under
piskening - IP)
Stegen dryppes hyppigt.
Stegetid: 1½ - 2 timer

Sovsen smages til med fløde, salt, sukker, ribsgele eller ribssaft.
Tilbehør: Hvide eller brunede kartofler, evt. franske kartofler - jeg ville
servere det hele plus waldorff-salat.

Godt nytår!
Hvornår skal vi komme?
Hilsen Inger




Anders (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 31-12-02 17:17


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3e11ac1a$0$71687$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Ebbe K. Andersen" <ekaing@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e11a496$0$173$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Kære Gruppe
> >
> > Vi har købt en hjortefilet som skal laves her iaften.
> > Er der nogen der har OPSKRIFTEN! ville jeg blive meget glad?
>
>
> Jamen du får da også lige gode gamle Carla Meyer:
>
> 3 kg. dyreryg til 12 personer
> "Da dyrevildt er tilbøjeligt til at blive tørt, må man enten spække det
ved
> at trække ferske spækstrimler gennem kødet eller binde spækstrimler over
> kødet; thi da bliver fileten saftig og mør og kødskiverne hele ved
> udskæringen.
> (Senere står der, at spækket kan erstattes med et lag smør - IP)
> Derefter sættes stegen i en varm ovn for at brunes ca. ½ time og
overhældes
> så med en afbagning:
> 75 g smør
> 75 g mel
> 1 liter mælk
> salt, kulør
> (smelt smørret, pisk melet i og tilsæt mælk lidt efter lidt under
> piskening - IP)
> Stegen dryppes hyppigt.
> Stegetid: 1½ - 2 timer
>
> Sovsen smages til med fløde, salt, sukker, ribsgele eller ribssaft.
> Tilbehør: Hvide eller brunede kartofler, evt. franske kartofler - jeg
ville
> servere det hele plus waldorff-salat.
>
> Godt nytår!
> Hvornår skal vi komme?
> Hilsen Inger


En dyreryg, der er stegt i 2 timer er KOMPLET ødelagt. Ud med Carla Meyer!!

Brug et stegetermometer. Brun ryggen af i en gryde, evt med citronskal og
krydderurter, put det i ovnen ved 200 grader og steg indtil termometret
viser 63 grader, Så får du en fin rød steg. Vildt skal aldrig gennemsteges,
men være rødt, lyserødt ligesom oksekød.

Godt nytår

Anders



Jan Bøgh (03-01-2003)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 03-01-03 17:19

"Anders" <alfaekko@nospamget2net.dk> wrote in message
news:3e11c2e1$0$206$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

> En dyreryg, der er stegt i 2 timer er KOMPLET ødelagt. Ud med Carla
Meyer!!
>
> Brug et stegetermometer. Brun ryggen af i en gryde, evt med citronskal og
> krydderurter, put det i ovnen ved 200 grader og steg indtil termometret
> viser 63 grader, Så får du en fin rød steg. Vildt skal aldrig
gennemsteges,
> men være rødt, lyserødt ligesom oksekød.

Sjovt nok ville jeg gøre som du, Anders, men jeg er bestemt ikke enig i din
vurdering af Carla Meyer. Der sker et eller andet med kød, når det får lov
til at stege i rigtig lang tid, hvis bare man forhindrer det i at blive
tørt.
Vi snakkede på et tidspunkt med en ægte gammeldags kogekone, der mente at
'fint' kød havde tre faser.
Først en rød/rosa fase, hvor kvaliteten var høj. Dernest en (i mangel på
bedre ord) gråstegt fase, hvor det var hårdt og trist. Og stegte man endnu
længere fik man det supermøre og lækre gennemstegte kød. Og det var måske
ikke så ueffen en betragtning endda.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste