"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3e11ac1a$0$71687$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Ebbe K. Andersen" <ekaing@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e11a496$0$173$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Kære Gruppe
> >
> > Vi har købt en hjortefilet som skal laves her iaften.
> > Er der nogen der har OPSKRIFTEN! ville jeg blive meget glad?
>
>
> Jamen du får da også lige gode gamle Carla Meyer:
>
> 3 kg. dyreryg til 12 personer
> "Da dyrevildt er tilbøjeligt til at blive tørt, må man enten spække det
ved
> at trække ferske spækstrimler gennem kødet eller binde spækstrimler over
> kødet; thi da bliver fileten saftig og mør og kødskiverne hele ved
> udskæringen.
> (Senere står der, at spækket kan erstattes med et lag smør - IP)
> Derefter sættes stegen i en varm ovn for at brunes ca. ½ time og
overhældes
> så med en afbagning:
> 75 g smør
> 75 g mel
> 1 liter mælk
> salt, kulør
> (smelt smørret, pisk melet i og tilsæt mælk lidt efter lidt under
> piskening - IP)
> Stegen dryppes hyppigt.
> Stegetid: 1½ - 2 timer
>
> Sovsen smages til med fløde, salt, sukker, ribsgele eller ribssaft.
> Tilbehør: Hvide eller brunede kartofler, evt. franske kartofler - jeg
ville
> servere det hele plus waldorff-salat.
>
> Godt nytår!
> Hvornår skal vi komme?
> Hilsen Inger
En dyreryg, der er stegt i 2 timer er KOMPLET ødelagt. Ud med Carla Meyer!!
Brug et stegetermometer. Brun ryggen af i en gryde, evt med citronskal og
krydderurter, put det i ovnen ved 200 grader og steg indtil termometret
viser 63 grader, Så får du en fin rød steg. Vildt skal aldrig gennemsteges,
men være rødt, lyserødt ligesom oksekød.
Godt nytår
Anders