|
| Lys chokolade = mælkechokolade? Fra : Brian Skaarup |
Dato : 29-12-02 20:04 |
| | |
pepsimax (29-12-2002)
| Kommentar Fra : pepsimax |
Dato : 29-12-02 21:14 |
|
Hej
Du skal købe
Odense Marcipans lys overtræk chokolade
den er bare go
mvh
Pepsimax
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Rene' Hjorth (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 29-12-02 22:11 |
|
[pepsimax | Sun, 29 Dec 2002 20:13:35 GMT]
>Odense Marcipans lys overtræk chokolade
>den er bare go
Det ER den faktisk ikke; den er væmmelig sød. Derudover er det faktisk
ikke engang chokolade - det er en "vekao", altså en vegetabilsk
fedtglasur der lidt ligner chokolade.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Kevin Edelvang (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 29-12-02 21:36 |
|
Brian Skaarup wrote:
> Der skal anvendes 200 g lys chokolade - hvad er lys chokolade?
> Er det almindelig Marabu eller lign?
Ja, lys chokolade er det, der også kaldes mælkechokolade.
Uanset hvad man skal bruge chokolade til, så gør man sig selv en
tjeneste ved at bruge den efter min mening bedste chokolade, der fås på
markedet (fås også i lys), Nemlig Michel Cluizel, som stadig i dag
fremstilles på den 100% familieejede fabrik i Normandiet... Se her, hvor
deres produkter kan købes i Danmark...
http://www.cluizel.dk/sortiment/specialvarer/cluizel/forhandler/forhandl
er/forhstart.html
Og ja, den er værd at rende efter.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Rene' Hjorth (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 29-12-02 22:33 |
|
[Kevin Edelvang | Sun, 29 Dec 2002 21:35:59 +0100]
>Uanset hvad man skal bruge chokolade til, så gør man sig selv en
>tjeneste ved at bruge den efter min mening bedste chokolade, der fås på
>markedet (fås også i lys)
Ja for pokker; snakkede på et tidspounkt med nogen der havde prøvet at
lave 2 chokoladekager efter samme oposkrift, hvor den ene var med god
Valrhona chokolade og den anden var vist Carletti eller en anden
(dårlig) vekao.
En blindsmagning viste at der var en himmelvid oplevelse mellem de to
kager, i både smag, fylde, konsistens etc.
>Nemlig Michel Cluizel, som stadig i dag fremstilles på den 100% familieejede fabrik i Normandiet...
Well, et kompromis må være at Cluizel OG Valrhona er de bedste? :)
Var forresten til en større anlagt chokoladesmagning forleden, hvor der
var generelt enighed om næsten alle chokoladerne, altså hvilke der havde
gode og hvilke der havde dårlige kvalifikationer.
MEN Cluizel delte lejrene meget pludeligt, hvor den ene del mente at det
var en helt forkert smag, ordet "petroleum" blev nævnt af flere, og
resten var ret vilde med den.
Jeg var i tvivl, men efter et par ganges smagning blev jeg faktisk
overdrevent vild med smagen af Cluizel - kan vel kaldes en "aquired
taste"
< http://www.cluizel.dk/sortiment/specialvarer/cluizel/forhandler/forhandler/forhstart.html>
Godt link, mange tak.
>Og ja, den er værd at rende efter.
Jeps!!
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Peter Westh (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-12-02 23:42 |
|
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:p2qu0vkt3kkjjpqiklka1j7bt72vr7tv0e@4ax.com...
> [Kevin Edelvang | Sun, 29 Dec 2002 21:35:59 +0100]
> Var forresten til en større anlagt chokoladesmagning forleden, hvor der
> var generelt enighed om næsten alle chokoladerne, altså hvilke der havde
> gode og hvilke der havde dårlige kvalifikationer.
Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
Jeg vil blot nævne Toms chokolade, den i plader på 200 gram. Den er faktisk
rigtig god - personligt synes jeg i hvert fald den smager liuge så godt som
Valrhonas lyse chokolade, og så koster den altså ca. en trediedel. Den blev
prøvesmagt i en test i Politiken en gang tidligere på året, hvor den fik
mange rosende ord med på vejen.
MVH
Peter
| |
Klaus Alexander Seis~ (30-12-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 30-12-02 00:35 |
|
Peter Westh skrev [til René Hjorth]:
> Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
Det er ingen sag at lave lowcarb-chokolade. Man kan smelte ren
chokolade, røre det op med piskefløde og sødemiddel og lade det
køle af igen. Mums! (AKA "Lynn's chocolate")
Eller hjemmelavet Eiskonfekt: rør smeltet smør op med kakaopulver,
piskefløde og sødmiddel, og lad det køle af i køleskabet. Mums!
Ønsker man en lidt stivere konsistens, kan man putte kokosolie i
blandingen.
Og nu vi er ved godterierne: rør 2/3 peanutbutter blødt med 1/3
piskefløde og tilsæt vanilje, sødemiddel og en knivspids salt.
Uhm!
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Rene' Hjorth (30-12-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 30-12-02 08:15 |
|
[Peter Westh | Sun, 29 Dec 2002 23:42:27 +0100]
>Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
Egentlig var det ikke noget problem - fordi man er til
chokoladesmagning, er det jo ikke endbetydende med at man spiser det i
store mængder.
>Jeg vil blot nævne Toms chokolade, den i plader på 200 gram. Den er faktisk
>rigtig god
Kigger man på "lowprice" chokoladerne (Marabou, Odense, Toms, Carletti
m.m.) er der overhovedet ingen tvivl om at Toms overhaler dem alle
sammen.
>- personligt synes jeg i hvert fald den smager liuge så godt som
>Valrhonas lyse chokolade, og så koster den altså ca. en trediedel.
Personligt er jeg vildt uenig, og mener at der er en himmelvid forskel -
der er utrolige komplekse smagsnuancer i Valrhona Jivara som du ikke
finder i Toms mælkechokolade.
>Den blev prøvesmagt i en test i Politiken en gang tidligere på året, hvor den
>fik mange rosende ord med på vejen.
Selvom jeg holder meget af "min avis", giver jeg intet for deres
smagstests - de tager en enkelt kok, en tilfældig forbruger og et par
forkølede journalister og laver en hurtig test.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Rene' Hjorth (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 29-12-02 22:10 |
|
[Brian Skaarup | Sun, 29 Dec 2002 20:04:02 +0100]
>Der skal anvendes 200 g lys chokolade - hvad er lys chokolade?
Det er ganske almindelig, god, mælkechokolade :)
>Når jeg ellers laver mad med chokolade bruger jeg naturligvis kun
>ordentlig chokolade med kakao % på 70 (Guanaja eller lign)
Ahh, da du bruger kvallitetschokolade som jeg selv, vil jeg naturligvis
også anbefale dig at bruge en lys chokolade af høj kvallitet, nemlig
Valrhona Jivara (40% cacao), Grand Cru.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Kim (31-12-2002)
| Kommentar Fra : Kim |
Dato : 31-12-02 13:50 |
|
Er der nogen hér i tråden, som ved om Valhrona
kan købes til en "fornuftig" pris nogen steder, hvis
man nu aftager f. eks et par kilo ?
(Det skal jo nok få ben at gå på...)
Mvh, Kim
| |
Kevin Edelvang (31-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 31-12-02 14:09 |
|
Kim wrote:
> Er der nogen hér i tråden, som ved om Valhrona
> kan købes til en "fornuftig" pris nogen steder, hvis
> man nu aftager f. eks et par kilo ?
Du kan se forhandlere på dette link.
I hvert fald Magasin du Nord har dem i store stænger (vist nok 1 kg's)
http://www.chokolade-compagniet.dk/index.php?id1=6
Billigt bliver det dog aldrig, når man vil have kvalitet.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
|
|