/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Årets leverpostej 2002
Fra : Jørgen Hess


Dato : 29-12-02 00:00

Denne opskrift har før været offentliggjort dels i
Lolland-Falsters Folketidende og dels her:



Årets bedste leverpostej. Roskilde dyrskue 2002.



800 gr svinelever hakkes 1 gang gennem kødhakkeren sammen
med

500 gr spæk

500 gr kartofler kogte og melede

2 løg

1 gl. ansjoser (nettovægt 220 gr.)



Og tilsættes

2 æg

4 tsk. Salt og

2 tsk. peber. Alt røres sammen og fyldes i folieforme (eller
indfaste skåle). Bages ved 170 grader ca. 1 time - frosne 1½
time.



(Gammel familieopskrift fra Mette Madsen, Roskilde)



Der der har min interesse er om der er nogen der kan
omskrive opskriften til en foodprocessor? Især cirka hvor
lang tid og hastighed.



Braun CombiMax 600



Med venlig hilsen

Jørgen Hess





 
 
Villy Erichsen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 29-12-02 11:21

"Jørgen Hess" wrote:

>
> Der der har min interesse er om der er nogen der kan
> omskrive opskriften til en foodprocessor? Især cirka hvor
> lang tid og hastighed.
>
> Braun CombiMax 600

Brug kun den halve portion - smid det hele i skålen og kør indtil du har
en passende konsistens.
Det med at tage tid dur ikke - brug øjnene og en ske til at prøve med.
Men det tager ikke lang tid - ca. 1 minut.

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen


Inger Pedersen (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 29-12-02 11:36


"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
>
> Der der har min interesse er om der er nogen der kan
> omskrive opskriften til en foodprocessor? Især cirka hvor
> lang tid og hastighed.
>
> Braun CombiMax 600

Iflg. opskriftsbogen til min Braun Multipractic skal kød skæres i små tern
og hakkes ved højeste hastighed i 30 sek.
Måske er det for lidt til spækket, men så giv det lidt længere.
Du er næsten nødt til at prøve dig frem: hvor grov ønsker du postejen?
Hvis du bruger momentindstillingen, bliver det ikke så "mast", men mere i
småstykker (det er jo den, man bruger til nødder og mandler).
Del spæk og lever op i portioner på 250 - 375 gram

Jeg kunne forestille mig følgende:
Start med lidt af spækket (skåret i tern) - tilsæt lever i tern - og hak det
til den konsistens, du ønsker. Hak det i portioner, som du hælder over i en
større skål.
Lad lidt levermasse blive i hakkeren, tilsæt groft ituskårne løg - hæld dem
i skålen. Igen afhænger tiden af, om du kan lide små stykker løg i postejen
eller vil have dem helt blendet til mos.
Tilsæt resten af ingredienserne i skålen, rør det sammen, hæld det i forme.
Hvis du ikke skal bruge det hele på én gang: hæld passende portioner i
plasticposer eller alu-forme til fryseren.

Din opskrift giver RET meget leverpostej:
Hvis du vil lave det hele i hakkeren, må du dividere portionen med ca. 4.
Igen: start med at hakke spæk og lever, tilsæt løg - alt sammen ved højeste
hastighed.
Rør resten i ved lav hastighed, til det er blandet godt sammen (nu skal der
kun røres, ikke hakkes).

Hilsen Inger





Jørgen Hess (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 29-12-02 16:54


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en
meddelelse
news:3e0ed017$0$71621$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en
meddelelse
> >
> > Der der har min interesse er om der er nogen der kan
> > omskrive opskriften til en foodprocessor? Især cirka
hvor
> > lang tid og hastighed.
> >
> > Braun CombiMax 600
>
> Iflg. opskriftsbogen til min Braun Multipractic skal kød
skæres i små tern
> og hakkes ved højeste hastighed i 30 sek.
> Måske er det for lidt til spækket, men så giv det lidt
længere.
> Du er næsten nødt til at prøve dig frem: hvor grov ønsker
du postejen?
> Hvis du bruger momentindstillingen, bliver det ikke så
"mast", men mere i
> småstykker (det er jo den, man bruger til nødder og
mandler).
> Del spæk og lever op i portioner på 250 - 375 gram
>
> Jeg kunne forestille mig følgende:
> Start med lidt af spækket (skåret i tern) - tilsæt lever i
tern - og hak det
> til den konsistens, du ønsker. Hak det i portioner, som du
hælder over i en
> større skål.
> Lad lidt levermasse blive i hakkeren, tilsæt groft
ituskårne løg - hæld dem
> i skålen. Igen afhænger tiden af, om du kan lide små
stykker løg i postejen
> eller vil have dem helt blendet til mos.
> Tilsæt resten af ingredienserne i skålen, rør det sammen,
hæld det i forme.
> Hvis du ikke skal bruge det hele på én gang: hæld passende
portioner i
> plasticposer eller alu-forme til fryseren.
>
> Din opskrift giver RET meget leverpostej:
> Hvis du vil lave det hele i hakkeren, må du dividere
portionen med ca. 4.
> Igen: start med at hakke spæk og lever, tilsæt løg - alt
sammen ved højeste
> hastighed.
> Rør resten i ved lav hastighed, til det er blandet godt
sammen (nu skal der
> kun røres, ikke hakkes).
>
> Hilsen Inger
>
>
>
>
Ja - Opskriften passer sikkert til en landhusholdning

Men ellers tak til Inger og Villy

mvh
Jørgen



Niklas (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Niklas


Dato : 31-12-02 02:12


"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse news:3e0e2d22$0$35896$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Denne opskrift har før været offentliggjort dels i
> Lolland-Falsters Folketidende og dels her:
>
> Årets bedste leverpostej. Roskilde dyrskue 2002.
>
> 800 gr svinelever hakkes 1 gang gennem kødhakkeren sammen med
> 500 gr spæk
> 500 gr kartofler kogte og melede
> 2 løg
> 1 gl. ansjoser (nettovægt 220 gr.)
> Og tilsættes
> 2 æg
> 4 tsk. Salt og
> 2 tsk. peber. Alt røres sammen og fyldes i folieforme (eller
> indfaste skåle). Bages ved 170 grader ca. 1 time - frosne 1½
> time.
> (Gammel familieopskrift fra Mette Madsen, Roskilde)
> Der der har min interesse er om der er nogen der kan
> omskrive opskriften til en foodprocessor? Især cirka hvor
> lang tid og hastighed.
>
> Braun CombiMax 600

Lad mig starte med at sige at jeg synes at det ville være synd og skam at mishandle en leverpostej ved at tilberede den i food
processor.
Den vil miste al mulighed for at blive grovhakket som klæder en postej bedst.

dernæst vil jeg sige at jeg ikke forstår at den opskrift har vundet konkurrencen.
Måske var der ganske få deltagere.

Der er en tråd fra 17. 12. 2002. som har overskriften leverpostej.
Der vil jeg mene der er et bedre udkast.

Med venlig hilsen
Niklas


Jørgen Hess (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 31-12-02 10:25


"Niklas" <niklasthedolphin@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3e10eefd$0$47050$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en
meddelelse
news:3e0e2d22$0$35896$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > Denne opskrift har før været offentliggjort dels i
> > Lolland-Falsters Folketidende og dels her:
> >
> > Årets bedste leverpostej. Roskilde dyrskue 2002.
> >
>
> Lad mig starte med at sige at jeg synes at det ville være
synd og skam at mishandle en leverpostej ved at tilberede
den i food
> processor.
> Den vil miste al mulighed for at blive grovhakket som
klæder en postej bedst.
>
> dernæst vil jeg sige at jeg ikke forstår at den opskrift
har vundet konkurrencen.
> Måske var der ganske få deltagere.
>
> Der er en tråd fra 17. 12. 2002. som har overskriften
leverpostej.
> Der vil jeg mene der er et bedre udkast.
>
> Med venlig hilsen
> Niklas
>
Det skulle både være almuen og adelen (lægmand og fagfolk)
der afprøver opskrifterne ved dyrskuet. Men begrundelsen for
at denne leverpostej vandt skulle være, at "man" li'som var
blevet træt af moderne tilsmagninger (altså en slags
kontrarevolution). Mon det kan relateres til
Statsministerens udfald mod smagsdommere?
Og ja, jeg har gemt diverse andre leverpostejopskrifter.
Med hensyn til foodprocessoren (som er noget nyt for mig) så
vil jeg prøve det for at finde ud af om det er en måde at
fortsætte på.
Med venlig hilsen
Jørgen



Inger Pedersen (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 31-12-02 11:59


"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
..
> Med hensyn til foodprocessoren (som er noget nyt for mig) så
> vil jeg prøve det for at finde ud af om det er en måde at
> fortsætte på.

Hvis du har en mulighed for at hakke levermassen med en kødhakker eller kan
affinde dig med at købe den færdig, vil jeg anbefale dig at gøre det. Jeg
brugte min foodprocessor til at hakke kød én gang.
I øvrigt det samme mht at ælte dej.
Men jeg har slidt den op ved at bruge den til at rive og hakke og snitte alt
muligt andet, og jeg går snarest ud og køber en ny.

Hilsen Inger



Villy Erichsen (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 31-12-02 14:13

Inger Pedersen wrote:

> "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
> .
> > Med hensyn til foodprocessoren (som er noget nyt for mig) så
> > vil jeg prøve det for at finde ud af om det er en måde at
> > fortsætte på.
>
> Hvis du har en mulighed for at hakke levermassen med en kødhakker eller kan
> affinde dig med at købe den færdig, vil jeg anbefale dig at gøre det. Jeg
> brugte min foodprocessor til at hakke kød én gang.

Den er ikke god til at hakke kød - giver en mærkelig konsistens - men netop
lever og spæk er den formidabel til.
Jeg laver den lækreste grovhakkede leverpostej - det er bare med at
stoppe i
tide.

> I øvrigt det samme mht at ælte dej.

Der fulgte en opskrift på franskbrød med foodprocessoren - den er helt
vild god
- brødet bliver let og luftigt og skorpen dejligt sprød. Brødet bliver dobbelt
så høj som formen. Hvis jeg bruger den samme opskrift uden
foodprocessoren -
bliver det det sædvanlige lidt tunge brød.

>
> Men jeg har slidt den op ved at bruge den til at rive og hakke og snitte alt
> muligt andet, og jeg går snarest ud og køber en ny.

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste