|
| Tomat suppe Fra : Ukendt |
Dato : 28-12-02 22:00 |
|
Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
- det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
gøre?
Mvh
Erik
--
Besøg http://www.lidtfedt.dk
inspiration til et bedre liv med
fedtfattig mad og motion.
| |
mcloud (28-12-2002)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 28-12-02 22:20 |
|
"" skrev d. 28-12-02 22:00 dette indlæg :
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik
> --
> Besøg http://www.lidtfedt.dk
> inspiration til et bedre liv med
> fedtfattig mad og motion.
Hej Erik
steg baconen som normalt og lad lidt af fedtstoffet koge med i suppen
.Så får du den røgede smag
mvh mcloud
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
torup bachmann (28-12-2002)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 28-12-02 23:24 |
|
"mcloud" <mcloud.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:VBoP9.16314$Hl6.1850212@news010.worldonline.dk...
>
> Hej Erik
> steg baconen som normalt og lad lidt af fedtstoffet koge med i suppen
> Så får du den røgede smag
> mvh mcloud
Nej, det er en rigtig dårlig idé. Er man vegetar spiser man altså heller
ikke fedtstoffet fra baconet kogt med i en suppe.
Jeg ville overveje at bruge kogte sorte bønner (kan købes i asiatiske
supermarkeder). De har en lidt røget smag, ikke helt lige som bacon, men de
passer fortrinligt i tomatsuppe, har prøvet!
MVH Rikke
Brug for en billig opskrift?
Se www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Goofey (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Goofey |
Dato : 29-12-02 00:07 |
|
Prøv med lidt chipotlechilli , røget smag!
MVH Goofey
| |
kim rasmussen (29-12-2002)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 29-12-02 00:38 |
|
Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne metode til
flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette
mvh mcloud
--
| |
Kevin Edelvang (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 29-12-02 01:10 |
|
kim rasmussen wrote:
> Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne
> metode til flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette
1) fedtstof kan også være vegetabilsk
2) der er forskel på smør (lavet af mælk, som er "lånt fra dyr") og
smeltefedt (lavet af ja.... Døde dyr)... Mange vegetarer spiser
mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
var ok at spise smeltefedt.
Mvh
Kevin Edelvang, kødæder
| |
Nette (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-12-02 02:08 |
|
"Kevin Edelvang" wrote in message
news:3e0e3d82$0$252$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>Mange vegetarer spiser
> mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
> var ok at spise smeltefedt.
Det at være vegetar vil sige ikke at spise kød, og der indgår også fedtet
fra det kød/flæsk. Man kan jo stadig smage dyret....
Men æg, mælk, smør osv, det spiser vegetarer.
Veganere, er de der hverken spiser det ene eller det andet.
Nette, som selv har en fortid som vegetar
| |
Ove Kristensen (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Ove Kristensen |
Dato : 29-12-02 05:38 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0e4ae2$0$2592$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> "Kevin Edelvang" wrote in message
> news:3e0e3d82$0$252$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >Mange vegetarer spiser
> > mælkeprodukter, herunder smør. Men jeg har aldrig mødt en, der synes det
> > var ok at spise smeltefedt.
>
> Det at være vegetar vil sige ikke at spise kød, og der indgår også fedtet
> fra det kød/flæsk. Man kan jo stadig smage dyret....
> Men æg, mælk, smør osv, det spiser vegetarer.
> Veganere, er de der hverken spiser det ene eller det andet.
>
> Nette, som selv har en fortid som vegetar
>
>
>
| |
Ove Kristensen (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Ove Kristensen |
Dato : 29-12-02 05:41 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0e4ae2$0$2592$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
[klip]
> Nette, som selv har en fortid som vegetar
Godt man ikke er gift med dig ! - jeg vil aldrig ha´ en der ikke har
kødelige lyster )))))))))))))))))))))))))))))
Med venlig hilsen og godt nytår
fra
Ove.
| |
Nette (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-12-02 12:39 |
|
"Ove Kristensen" wrote in message
news:3e0e7cec$0$243$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Godt man ikke er gift med dig ! - jeg vil aldrig ha´ en der ikke har
> kødelige lyster )))))))))))))))))))))))))))))
*LOL*
Jeg holdte det i 2½ år, ligeind til jeg flyttede sammen med min kæreste, som
havde anpart i et slagteri. Så blev der sat en stopper for den fornøjelse*G*
Og godt nytår igen da
Nette
| |
torup bachmann (29-12-2002)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 29-12-02 11:08 |
|
"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:pCqP9.8864$T3.408@news1.bredband.com...
> Der skal da bruges fedtstof til at svitse løg i ,har brugt denne metode
til
> flere vegetarer,der var ingen kommentarer over dette
> mvh mcloud
>
Enten har de ikke vidst det eller også har de været særdeles høflige: Som
flere af de andre skriver så spiser vegetarer ikke ting som kræver, at et
dyr er blevet slået ihjel.
Veganere spiser slet ikke ting fra dyr, de mener, at mælken tilhører kalven
osv.
Løg kan svitses i olie, der er ½ milion forskellige at vælge imellem (sådan
ca. og hvis det "kun" er vegetarer, der kommer, kan du bare bruge smør.
MVH Rikke
Opskrifter? De findes på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Karoline Larsen (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Karoline Larsen |
Dato : 29-12-02 11:34 |
|
<Erik> wrote in message news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
I en tomatsuppe ville jeg nok tilsætte lidt af de små pastaer til at komme i
suppe eller måske hjemmelavede melboller eller som en tidligere har nævnt
nogle kogte bønner. Jeg ville ikke komme det i for at erstatte den røgede
smag, men mere for også at have noget at tygge på.
Desuden vil jeg understrege for dem der skulle påstå andet, at vegetarer
spiser ikke fedt fra dyr. Måske vil man spise det af ren og skær høflighed
hvis man er i byen og ikke er fanatisk vegetar, men det vil ikke
nødvendigvis være en fornøjelse. Det samme gælder forøvrigt også hvis der
skal bouillon i en suppe, vegetarer spiser kun grøntsagsbouillon.
mvh Karoline
| |
Nette (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-12-02 12:49 |
|
"Karoline Larsen" wrote in message news:aumj1o$c95$1@news.cybercity.dk...
> I en tomatsuppe ville jeg nok tilsætte lidt af de små pastaer til at komme
i
> suppe eller måske hjemmelavede melboller eller som en tidligere har nævnt
> nogle kogte bønner. Jeg ville ikke komme det i for at erstatte den røgede
> smag, men mere for også at have noget at tygge på.
Jeg bruger selv nudler"reder", som forøvrigt er utrolig billige ved
kineseren
> Desuden vil jeg understrege for dem der skulle påstå andet, at vegetarer
> spiser ikke fedt fra dyr. Måske vil man spise det af ren og skær høflighed
> hvis man er i byen og ikke er fanatisk vegetar, men det vil ikke
> nødvendigvis være en fornøjelse. Det samme gælder forøvrigt også hvis der
> skal bouillon i en suppe, vegetarer spiser kun grøntsagsbouillon.
Eller hønsekødsbouillion
Men ja, det andet kan faktisk være en frygtelig oplevelse.
Jeg husker tydeligt de gange, hvor jeg blev præsenteret for det. Folk gør
det ikke af nogen ond mening, det er slet ikke det. Men når man ikke spiser
kød, og ikke har gjort det i lang tid, så kan man tydeligt smage dyret i
både kødet og i fedtet derfra. Og tro mig, sådan en oplevelse kan hurtigt få
tankerne hen til døde dyr, den søde og vamle lugt af henhængt kød eller den
ulækre fornemmelse og smag det måtte være at slikke et staldgulv, for ikke
at tale om lammekødets smag som får en til at tænke på et vådt og beskidt
dyr på en regnvejrsdag... Og straks fylder den lille mundfuld 5 gange så
meget.....
Det er flere år siden nu, at jeg stoppede som vegetar. Jeg spiser dog stadig
ikke kød hver dag, og specielt her op til jul, er det frygteligt.
Kalkun og andet fjerkræ og fisk kan lige gå an. Det spiste jeg også som
vegetar. Men sylte, blodpølse, medister, skinke osv...Jeg holder altid en
kødfri periode i januar, ikke af tvang eller overbevisning, men mere fordi,
jeg bare ikke kan få en bid mere ned.
Nette
| |
Anders (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 29-12-02 11:09 |
|
<Erik> skrev i en meddelelse
news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik
Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel gryde.
Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne og
læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge, lægges
låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du har nu
de herligste røgede tomater.
Anders
| |
Nette (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-12-02 12:51 |
|
"Anders" wrote in message
news:3e0ec9ae$0$257$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel gryde.
> Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne
og
> læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge,
lægges
> låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du har
nu
> de herligste røgede tomater.
Det lyder meget interessant.
Men 1. giver det smag helt ind i tomaten eller kun på "ydersiden"?
og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til denne
fornøjelse fremover?
Jeg tror altså jeg må prøve det her en dag
Nette
| |
Kevin Edelvang (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 29-12-02 14:13 |
|
Nette wrote:
> og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til
> denne fornøjelse fremover?
Jeg tror mere problemet er om *køkkenet* kan bruges til andet bagefter
Det lyder som en smelly business.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Nette (29-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 29-12-02 15:48 |
|
"Kevin Edelvang" wrote in message
news:3e0ef52f$0$187$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg tror mere problemet er om *køkkenet* kan bruges til andet bagefter
>
>
> Det lyder som en smelly business.
Jamen jeg overvejer da at stille den ud på terassen
Nette
| |
Anders (02-01-2003)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 02-01-03 16:08 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0ee18a$0$24690$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> "Anders" wrote in message
> news:3e0ec9ae$0$257$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Du kan ryge nogle tomater. Put lidt bøgesmuld i bunden af en gammel
gryde.
> > Fold et stykke hønsenet, så det passer i bunden af gryden. Flå tomaterne
> og
> > læg dem på nettet. Tænd for varmen. Når bøgesmuldet begynder at ryge,
> lægges
> > låg på gryden, og den tages af varmen. Lad den stå 10-15 minutter. Du
har
> nu
> > de herligste røgede tomater.
>
> Det lyder meget interessant.
> Men 1. giver det smag helt ind i tomaten eller kun på "ydersiden"?
> og 2. Kan gryden bruges til andet bagefter, eller er den henvist til denne
> fornøjelse fremover?
Det er mest "kødet", der tager smag, ikke så meget indmaden.
Det er en god ide at dedikere en gammel gryde til formålet, men den kan da
gøres ren med lidt omhu.
mvh
Anders
| |
Trine Kornum Christi~ (30-12-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 30-12-02 20:39 |
|
Erik <> writes:
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
Jeg har to muligheder:
-Køb røget salt, brug det med varsomhed.
-Brug rygeost, efter min mening smager det fantastisk.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Niklas (31-12-2002)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 31-12-02 02:15 |
|
<Erik> skrev i en meddelelse news:k04s0v0nduqabnfe280imijnnk0qrvm4bh@4ax.com...
> Jeg skal lave en tomatsuppe til nytårsaften.
>
> Jeg har før lavet den med stor succes. Ingredienser er bl.a. tomat(!),
> gulerødder, selleri, løg, bacon..... den bliver rigtig god.
>
> Nu er der blot det, at en af de deltagende er vegetar. Hvad kan man
> erstatte bacon med? Noget så suppen stadigvæk beholder en "røget" smag
> - det som bacon giver. Er det blot en gal ide eller kan det lade sig
> gøre?
>
> Mvh
> Erik
> --
> Besøg http://www.lidtfedt.dk
> inspiration til et bedre liv med
> fedtfattig mad og motion.
Prøv med røget ost
Venligst
Niklas
| |
|
|