/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nytårsmenu - oksemørbrad
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 28-12-02 09:54

Hej -

Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så jeg
prøver igen.

I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
"Klumpen" er på ca. 1 kg.

Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?

Tusind tak for hjælpen - og godt nytår til jer alle!

Med venlig hilsen

Jan Bang Jensby



 
 
Nielsen (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 28-12-02 10:21

"Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> wrote in message
news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej -
>
> Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
jeg
> prøver igen. [SNIP]


Jamen... scorede du ikke sidste år da?

/Lisbeth



Jan Bang Jensby (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 29-12-02 10:02

Scorede og scorede. Min hustru gennem 12 år faldt for mig igen.

Derfor er det værd at gentage.

Hilsen Jan


"Nielsen" <mobjerg@FJERNtdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0d6cff$0$216$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> "Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> wrote in message
> news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > Hej -
> >
> > Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
> jeg
> > prøver igen. [SNIP]
>
>
> Jamen... scorede du ikke sidste år da?
>
> /Lisbeth
>
>



Gjøl (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Gjøl


Dato : 28-12-02 10:33

Jan Bang Jensby wrote:
> Hej -
>
> Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften -
> så jeg prøver igen.
>
> I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> "Klumpen" er på ca. 1 kg.

Jeg kunne godt tænke mig:

Helstegt
Wokstegte grøntsager
Salat



Mette Nylander Sørup (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 28-12-02 13:45

>
> I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> "Klumpen" er på ca. 1 kg.
>
> Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
>
Hej Jens

Jeg ville hele stege oksemørbraden med salt, peber og herbes de provance.
Husk lidt vand ved under stegning. (Hvis du er den heldige ejer af en
kuglegrill - så er det en helt genial måde at tilberede stegen på). Kraften
fra oksemørbraden anvendes til en rødvinssauce bestående af; Sky/kraft,
rødvin (den mængde man ønsker), fløde, herbes de provance, salt og peber.
Som tilbehør ville jeg lave sesamkartofler, som er tynd skiver af kartofler
drysset med olie, sesamfrø, salt og peber, der er stegt meget sprøde.
Derudover ville jeg servere varm bønnesalat.

Bønnesalat

1 fed finhakket hvidløg
40 g hakkede soltørrede tomater i olie
hakket persille efter smag
200 g bønner
2 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamicoeddike
salt og peber

En marinade af hvidløg, soltørrede tomater, persile, olie, balsamicoeddike,
salt og peber blandes, mens bønnerne koges møre i let saltet vand. De varme
bønner vendes i marinaden - klar til servering.


Det var mit bud på en lækker menu med oksemørbrad

Nytårshilsner
Mette



Jan Bang Jensby (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 29-12-02 09:08

Hej Mette -

Hvordan stege? Jeg mener stegetid og -temperatur? Skal "klumpen" brunes før
stegning? Hvad skal stegetermometret vise?

Hvordan skal krydderiblandingen benyttes? Skal kødet gnides ind i salt,
peber og HdP?

Ellers tak for dine råd. Salaten lyder rigtig spændende. Den vil jeg prøve.

Hilsen Jan


"Mette Nylander Sørup" <mette@countryfan.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0d9cf9$0$266$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >
> > I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> > "Klumpen" er på ca. 1 kg.
> >
> > Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
> >
> Hej Jens
>
> Jeg ville hele stege oksemørbraden med salt, peber og herbes de provance.
> Husk lidt vand ved under stegning. (Hvis du er den heldige ejer af en
> kuglegrill - så er det en helt genial måde at tilberede stegen på).
Kraften
> fra oksemørbraden anvendes til en rødvinssauce bestående af; Sky/kraft,
> rødvin (den mængde man ønsker), fløde, herbes de provance, salt og peber.
> Som tilbehør ville jeg lave sesamkartofler, som er tynd skiver af
kartofler
> drysset med olie, sesamfrø, salt og peber, der er stegt meget sprøde.
> Derudover ville jeg servere varm bønnesalat.
>
> Bønnesalat
>
> 1 fed finhakket hvidløg
> 40 g hakkede soltørrede tomater i olie
> hakket persille efter smag
> 200 g bønner
> 2 spsk olivenolie
> 1 spsk hvid balsamicoeddike
> salt og peber
>
> En marinade af hvidløg, soltørrede tomater, persile, olie,
balsamicoeddike,
> salt og peber blandes, mens bønnerne koges møre i let saltet vand. De
varme
> bønner vendes i marinaden - klar til servering.
>
>
> Det var mit bud på en lækker menu med oksemørbrad
>
> Nytårshilsner
> Mette
>
>



Mette Nylander Sørup (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 29-12-02 12:51

> Hvordan stege? Jeg mener stegetid og -temperatur? Skal "klumpen" brunes
før
> stegning? Hvad skal stegetermometret vise?
>
> Hvordan skal krydderiblandingen benyttes? Skal kødet gnides ind i salt,
> peber og HdP?
>
> Ellers tak for dine råd. Salaten lyder rigtig spændende. Den vil jeg
prøve.
>

Hej Jan

Stegen skal ikke brunes bare i ovnen med "klumpen". Stegetermometeret skal
vise 62 grader, hvor lang tid det præcist tager ved jeg ikke, men omkring 1-
1 1/2 vil jeg tro. Husk, at stegen skal hvile ca. 20 min. under lidt staniol
og et viskestykke, før den skæres. Krydderiblandingen drysser du bare på i
det omfang du lige synes passer.

Mvh.
Mette



IT-Sektionen (30-12-2002)
Kommentar
Fra : IT-Sektionen


Dato : 30-12-02 18:17

"Mette Nylander Sørup" <mette@countryfan.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0ee1b8$0$261$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> Stegen skal ikke brunes bare i ovnen med "klumpen". Stegetermometeret skal
> vise 62 grader, hvor lang tid det præcist tager ved jeg ikke, men omkring
1-
> 1 1/2 vil jeg tro. Husk, at stegen skal hvile ca. 20 min. under lidt
staniol
> og et viskestykke, før den skæres. Krydderiblandingen drysser du bare på
i
> det omfang du lige synes passer.

Netop. Ind i en kold ovn på 200 grader C. Når ovner når de 200 grader sænkes
temperaturen til 130 grader og så fortsættes til stegen når de 62 grader.

Mvh - Jørgen
> Mvh.
> Mette
>
>



Jan Bang Jensby (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 31-12-02 09:48

Tak Jørgen -

Hvor lang tid gætter du på, at stegen skal have i ovnen? Logistikken skal jo
være optimal.

Jeg har set nogle opskrifter med grydestegning. Her tager stegeprocessen
ikke mere end en ½ time.

Kan det godt passe, at ovnstegning så tager 1½ timer?

Godt nytår!

Hilsen Jan


"IT-Sektionen" <no@mail.nm> skrev i en meddelelse
news:3e107f72$0$220$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> "Mette Nylander Sørup" <mette@countryfan.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e0ee1b8$0$261$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >
> > Stegen skal ikke brunes bare i ovnen med "klumpen". Stegetermometeret
skal
> > vise 62 grader, hvor lang tid det præcist tager ved jeg ikke, men
omkring
> 1-
> > 1 1/2 vil jeg tro. Husk, at stegen skal hvile ca. 20 min. under lidt
> staniol
> > og et viskestykke, før den skæres. Krydderiblandingen drysser du bare

> i
> > det omfang du lige synes passer.
>
> Netop. Ind i en kold ovn på 200 grader C. Når ovner når de 200 grader
sænkes
> temperaturen til 130 grader og så fortsættes til stegen når de 62 grader.
>
> Mvh - Jørgen
> > Mvh.
> > Mette
> >
> >
>
>



Krabsen (31-12-2002)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 31-12-02 11:25

Til mørbrad: Nej, formentlig højst en time ved den temperatur. Formentlig
mindre

(Men jeg ville nu brune den først - og så lade ovnen have de 130 hele tiden
...)

mvh

Krabsen


"Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e1158df$0$1776$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Tak Jørgen -
>
> Hvor lang tid gætter du på, at stegen skal have i ovnen? Logistikken skal
jo
> være optimal.
>
> Jeg har set nogle opskrifter med grydestegning. Her tager stegeprocessen
> ikke mere end en ½ time.
>
> Kan det godt passe, at ovnstegning så tager 1½ timer?
>
> Godt nytår!
>
> Hilsen Jan
>
>



Niels L. (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Niels L.


Dato : 28-12-02 14:09


"Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej -
>
> Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
jeg
> prøver igen.
>
> I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> "Klumpen" er på ca. 1 kg.
>
> Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
>
> Tusind tak for hjælpen - og godt nytår til jer alle!
>
> Med venlig hilsen
>
> Jan Bang Jensby
>

Hej Jan
Jamen jeg har haft rigtig gode oplevelser med denne metode:
Butterdejsfyldt oksemørbrad.
Du steger den på alle sider på en pande, og krydr med salt og peber.
Derefter kommer du en blanding af
markchampignon og bacon i tern på panden + salt og peber. Når alt dette er
gjort tager du
butterdej ud af fryseren og tør en smule op, ca. 10 min. Derefter rulles
dejen ud til en firkant og loksemørbraden lægges på midten af dejen, og
"fyldet" fordeles
henover og dejen lukkes, og pensles med æg . derefter stilles den i en 200
grader varm ovn med stegetermometer
der skal vise lidt mere end roastbeef, på temperaturen.
Du kan fint servere haseslbackkartofler, eller endnu bedre små vaskede
kartofler kogt med skræl på i ca. 10 min
derefter vendt i en gryde med smør og krydderier på lavt blus ca.½ time,
Eks.basilikum, timian, oregano. Og hertil hører naturligvis en god grøn
salat .
GOD FORNØJELSE :0)

MVH Pia
>



Jan Bang Jensby (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 29-12-02 10:04

Hej Pia -

Tak for tippet!

Det lyder spændende - men jeg har lidt aversioner imod at omvikle
kvalitetskød med bagværk.

Hilsen Jan


"Niels L." <nilau3@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0da271$0$178$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> "Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > Hej -
> >
> > Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
> jeg
> > prøver igen.
> >
> > I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> > "Klumpen" er på ca. 1 kg.
> >
> > Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
> >
> > Tusind tak for hjælpen - og godt nytår til jer alle!
> >
> > Med venlig hilsen
> >
> > Jan Bang Jensby
> >
>
> Hej Jan
> Jamen jeg har haft rigtig gode oplevelser med denne metode:
> Butterdejsfyldt oksemørbrad.
> Du steger den på alle sider på en pande, og krydr med salt og peber.
> Derefter kommer du en blanding af
> markchampignon og bacon i tern på panden + salt og peber. Når alt dette er
> gjort tager du
> butterdej ud af fryseren og tør en smule op, ca. 10 min. Derefter rulles
> dejen ud til en firkant og loksemørbraden lægges på midten af dejen, og
> "fyldet" fordeles
> henover og dejen lukkes, og pensles med æg . derefter stilles den i en
200
> grader varm ovn med stegetermometer
> der skal vise lidt mere end roastbeef, på temperaturen.
> Du kan fint servere haseslbackkartofler, eller endnu bedre små vaskede
> kartofler kogt med skræl på i ca. 10 min
> derefter vendt i en gryde med smør og krydderier på lavt blus ca.½ time,
> Eks.basilikum, timian, oregano. Og hertil hører naturligvis en god grøn
> salat .
> GOD FORNØJELSE :0)
>
> MVH Pia
> >
>
>



torup bachmann (28-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 28-12-02 14:26


"Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej -
>
> Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
jeg
> prøver igen.
>
> I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> "Klumpen" er på ca. 1 kg.
>
> Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
>
> Tusind tak for hjælpen - og godt nytår til jer alle!
>
> Med venlig hilsen
>
> Jan Bang Jensby
>
>Hej Jan
Jeg ville marinere den i 12 timer i en blanding af kikkoman soya, knust
hvidløg, småtskåren frisk rød chili og peber.
Derefter brune den af i en gryde dæmpe varmen og stege den færdig.
Tilbehøret ville være flødekartofler helt traditionelt med salt, peber og
muskatnød
Hjemmebagt flûtes
Salat lavet af blandede salatblade og cherrytomater skåret i halve. Dressing
af jomfru olivenolie og en GOD balsamicoeddike lidt salt og peber
Grøntsagen skulle være enten ærter vendt i baconfedt eller grønne bønner
omviklet med bacon.

Det er i hvert fald nogenlunde sådan jeg har tænkt mig at lave gemalens
fødselsdagsmiddag i år, men jeg har selvfølgelig også allerede scoret ham


MVH Rikke

Opskrifter?
www.rikkebachmann.webbyen.dk




Jan Bang Jensby (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 29-12-02 10:06

Hej Rikke -

Tak for forslaget!

Eneste minus er, at jeg holder utroligt meget af saucen fra skyen. Den går
jeg glip af med flødekartoflerne.

Hilsen Jan

"torup bachmann" <vagntorupSLET@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:qDhP9.18$tt1.1076@news.get2net.dk...
>
> "Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e0d65dd$0$24704$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> > Hej -
> >
> > Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så
> jeg
> > prøver igen.
> >
> > I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> > "Klumpen" er på ca. 1 kg.
> >
> > Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
> >
> > Tusind tak for hjælpen - og godt nytår til jer alle!
> >
> > Med venlig hilsen
> >
> > Jan Bang Jensby
> >
> >Hej Jan
> Jeg ville marinere den i 12 timer i en blanding af kikkoman soya, knust
> hvidløg, småtskåren frisk rød chili og peber.
> Derefter brune den af i en gryde dæmpe varmen og stege den færdig.
> Tilbehøret ville være flødekartofler helt traditionelt med salt, peber og
> muskatnød
> Hjemmebagt flûtes
> Salat lavet af blandede salatblade og cherrytomater skåret i halve.
Dressing
> af jomfru olivenolie og en GOD balsamicoeddike lidt salt og peber
> Grøntsagen skulle være enten ærter vendt i baconfedt eller grønne bønner
> omviklet med bacon.
>
> Det er i hvert fald nogenlunde sådan jeg har tænkt mig at lave gemalens
> fødselsdagsmiddag i år, men jeg har selvfølgelig også allerede scoret ham
>
>
> MVH Rikke
>
> Opskrifter?
> www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
>
>



torup bachmann (29-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 29-12-02 11:11


"Jan Bang Jensby" <jensby@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0eba2d$0$1740$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Hej Rikke -
>
> Tak for forslaget!
>
> Eneste minus er, at jeg holder utroligt meget af saucen fra skyen. Den går
> jeg glip af med flødekartoflerne.
>
> Hilsen Jan

Hej Jan
Det er nu ikke sådan det hænger sammen, for den sky, der kommer her, vil du
bestemt ikke bryde dig om at spise lavet til sauce. Marinaden er ganske
stærk og giver en skøn krydret skorpe til kødet, men man skal altså ikke
forsøge at lave sauce af det - flødekartofler eller ej

MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk




Mads Toftum (29-12-2002)
Kommentar
Fra : Mads Toftum


Dato : 29-12-02 10:23

On Sat, 28 Dec 2002 09:54:19 +0100, Jan Bang Jensby <jensby@stofanet.dk> wrote:
> Hej -
>
> Sidste år hjalp denne gruppe mig med en "score-middag" nytårsaften - så jeg
> prøver igen.
>
> I år står den på oksemørbrad. Den er bestilt hos byens bedste slagter.
> "Klumpen" er på ca. 1 kg.
>
> Hvad gør jeg - og hvad serverer jeg til?
>
http://www.dr.dk/film/vennertilmiddag/venner1.htm er der
OKSEFILET MED URTER OG KARLJOHANNER I PROSCIUTTOSVØB. GARNITURE AF COURGETTER,
SPINAT OG SØLVBEDER.

Jeg har lavet den et par gange med oksemørbrad i stedet, og det bliver
det absolut ikke ringere af. Sølvbederne kunne fint undværes og byttes
med kartofler og saucen bliver absolut ikke ringere af at man hælder
en sjat rødvin ved mens det steger.

vh

Mads Toftum
--
`Darn it, who spiked my coffee with water?!' - lwall


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste