/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Billig laks???
Fra : Frank Horsøe


Dato : 27-12-02 16:32

Er det her et godt tilbud eller hvad?
Jeg har af en privat person fået tilbudt 10 - 12 sider røget østersølaks til
125,- pr. kilo.
Fisken er vakuumpakket, på køl og vejer ca. 1000 - 1400 g. pr side.
Sælgeren har pointeret at det ikke er norsk laks, der har fået foder med
farve, for at gi' den lyserøde farve. Er det ligemeget eller smager en
vildlaks bedre.

Hilsen Frank




 
 
Keld (27-12-2002)
Kommentar
Fra : Keld


Dato : 27-12-02 21:43

"Frank Hors e" <horso@mail1.stofanet.dk> wrote in message news:<3e0c7230$0$1750$ba624c82@nntp03.dk.telia.net>...
> Er det her et godt tilbud eller hvad?
> Jeg har af en privat person fået tilbudt 10 - 12 sider røget østersølaks til
> 125,- pr. kilo.
> Fisken er vakuumpakket, på køl og vejer ca. 1000 - 1400 g. pr side.
> Sælgeren har pointeret at det ikke er norsk laks, der har fået foder med
> farve, for at gi' den lyserøde farve. Er det ligemeget eller smager en
> vildlaks bedre.
>
Hvis det er Østersø-laks er de sikkert ikke fra Norge - andet vil være
mærkeligt....
Østersø-laks er som regel blegere i kødet end Atlanterhavs-laks fordi
de ikke lever af rejer, men af sild og brisling. Men man skal have
noget at sammenligne med for at kunne se forskellen. Og er den først
røget kan det være endnu sværere. Dyrkede laks får som regel
farvetilsætninger i foderet for at opnå den rette kulør.

De fleste Østersø-laks er "tamlaks" - dvs. de stammer fra udsat yngel,
men selv om de ikke er ægte vilde er de altså heller ikke nødvendigvis
opfodret.

Vakumpakket østersølaks kan fås for 80 kr. for en side på 600-700 gram
(Kvickly), svarende til en kilopris på 115 kr. - så det gode tilbud er
måske ikke helt så fantastisk, hvis man skal aftage så store mængder.

Om vildlaks smager bedre, er vel en smagssag . Jeg vil tro det også
handler en del om røgningens kvalitet.

Lars

Jens Bruun (30-12-2002)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 30-12-02 13:55

"Frank Horsøe" <horso@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:3e0c7230$0$1750$ba624c82@nntp03.dk.telia.net
> Er det her et godt tilbud eller hvad?
> Jeg har af en privat person fået tilbudt 10 - 12 sider røget
> østersølaks til 125,- pr. kilo.

Lyder ekstremt meget dyrt. Jeg synes, at 60-80 kr. kiloet må være rimeligt i
handel mellem private.

> Sælgeren har pointeret at det ikke er norsk laks, der har fået foder
> med farve, for at gi' den lyserøde farve. Er det ligemeget eller
> smager en vildlaks bedre.

Ja, vildlaks smager meget bedre. Jeg er i den heldige situation, at jeg selv
fanger østersølaks ved Bornholm, som jeg så efterfølgende får røget. De er
klart bedre en norsk burlaks. Du kan dog være heldig at købe
atlanterhavslaks, der så viser sig at være farvet østersølaks. Snyd, der
faktisk er positivt efter mine smagsløg. Den bedstsmagende laks, jeg
nogensinde har fået, var en ægte atlanterhavslaks, fanget af mig selv i
Namsen i Norge. Jeg fik den røget hos Vendsyssel, og det er simpelthen den
bedste røgede laks, jeg nogensinde har smagt.

--
-Jens B.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177507
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408562
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste