"Frank Hors e" <horso@mail1.stofanet.dk> wrote in message news:<3e0c7230$0$1750$ba624c82@nntp03.dk.telia.net>...
> Er det her et godt tilbud eller hvad?
> Jeg har af en privat person fået tilbudt 10 - 12 sider røget østersølaks til
> 125,- pr. kilo.
> Fisken er vakuumpakket, på køl og vejer ca. 1000 - 1400 g. pr side.
> Sælgeren har pointeret at det ikke er norsk laks, der har fået foder med
> farve, for at gi' den lyserøde farve. Er det ligemeget eller smager en
> vildlaks bedre.
>
Hvis det er Østersø-laks er de sikkert ikke fra Norge - andet vil være
mærkeligt....
Østersø-laks er som regel blegere i kødet end Atlanterhavs-laks fordi
de ikke lever af rejer, men af sild og brisling. Men man skal have
noget at sammenligne med for at kunne se forskellen. Og er den først
røget kan det være endnu sværere. Dyrkede laks får som regel
farvetilsætninger i foderet for at opnå den rette kulør.
De fleste Østersø-laks er "tamlaks" - dvs. de stammer fra udsat yngel,
men selv om de ikke er ægte vilde er de altså heller ikke nødvendigvis
opfodret.
Vakumpakket østersølaks kan fås for 80 kr. for en side på 600-700 gram
(Kvickly), svarende til en kilopris på 115 kr. - så det gode tilbud er
måske ikke helt så fantastisk, hvis man skal aftage så store mængder.
Om vildlaks smager bedre, er vel en smagssag
. Jeg vil tro det også
handler en del om røgningens kvalitet.
Lars