I henhold til gyldendals ølguide:
engelsk brown ale er en tynd (2,5-5%) lys brun ale med en nøddeagtig
karakter, lidt i stil med mild, men med mere fylde og smag
Ale betyder overgæret
Højt skum
ivan
"Lars" <rap_63@hotmail.com> wrote in message
news:Q7t0a.46$%R7.32@news.get2net.dk...
> Hvad betyder "Brown Ale"; er den brygget (overgæret) på mørkere ristet
malt
> (Blå Chimay/Leffe Bruin) eller er den i stil med de belgiske Old Brown?
>
>
> vh
>
> Lars
>
>
>
> "Anders Rehhoff" <artryk@post11.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3e3e43df$0$194$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Hej Leif
> >
> > Øl fra Refsvindinge er øl med meget lavt indhold. De har en serie som
> > spænder fra hvidt øl, over pilsner til ale og hvede.
> >
> > Hvor du kan få fat på dem er et spørgsmål om hvor du bor, men en god ide
> er
> > at se på
www.ale.dk
> >
> > mvh
> > Anders
> >
> > "hr.P" <leif.poulsen@mail.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3e10caa3$0$71668$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > > >
> > > > Men før jeg går videre med anbefalingerne må du hellere lige skrive
> > hvilke
> > > > øltyper du sværger til - så kan jeg ta' den derfra!
> > > >
> > > > Bjarke
> > >
> > > Mit spørgsmål udspringer af et besøg i Kerteminde hvor jeg blev
> > præsenteret
> > > for en Brown Ale fra Ørbæk Bryggeri. Det var en ren Himmerigsmundfuld.
> > > Med mit subjektive målebånd bedømte jeg den til at indholde mindre
> kulsyre
> > > end de øl jeg normalt indtager (Tuborg & Carlsberg produkter). Den
næste
> > > tanke var så om det mindre kulsyrindhold var med til at give en mere
> > > velsmagende øl. Jeg sammenlignede her med almindeligt vand, danskvand
og
> > > danskvand med reduceret brus. De giver 3 helt forskellige
> smagsoplevelser,
> > > hvor jeg foretrækker almindeligt postevand.
> > > Det jeg er ude efter er noget der minder om Brown Ale fra Ørbæk
Bryggeri
> > og
> > > gerne til en "rimelig" pris. Ikke ligefrem lavpris, men heller ikke
> > > "vinpris".
> > >
> > > mvh. leif
> > >
> > >
> >
> >
>
>