/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Appelsin, dessert
Fra : Winnie Henriksen


Dato : 26-12-02 09:52


Hej

Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne

på forhånd tak

MVH

Winnie
Med venlig hilsen

Winnie Henriksen

 
 
Klaus Alexander Seis~ (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-12-02 10:33

Winnie Henriksen skrev:

> Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny
> skal heg holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af
> dem men [...]

Det er ganske vist ikke en dessert, men man kan lave alle tiders
"salat" af appelsintern, rødløg og en lækker olie, fx valnød.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Palle (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Palle


Dato : 26-12-02 11:19

jeg kan huske at have fået noget der hed appelsinris engang, det smagte
himmelsk prøv at søge på navnet.
"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:eec47e80-9019-4f26-a9c6-70ea7528f137@news.szn.dk...
> Winnie Henriksen skrev:
>
> > Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny
> > skal heg holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af
> > dem men [...]
>
> Det er ganske vist ikke en dessert, men man kan lave alle tiders
> "salat" af appelsintern, rødløg og en lækker olie, fx valnød.
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Margit (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 26-12-02 11:25

Hejsa
Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
dessert.
Mvh Margit


"Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> skrev i en meddelelse
news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
>
> Hej
>
> Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
> holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
> rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.
>
> Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
>
> på forhånd tak
>
> MVH
>
> Winnie
> Med venlig hilsen
>
> Winnie Henriksen



Nette (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 26-12-02 11:43


"Margit" wrote in message
news:3e0ad8d0$0$35855$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
> makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
> dessert.

JA, der var den jo. Jeg nævnte det tidligere herinde, men kunne ikke huske
opskriften.
Du mangler kun lige, at der skal serveres hjemmebagte kransekagestykker
til

Nette



Margit (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 26-12-02 13:19


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0add21$0$24715$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> "Margit" wrote in message
> news:3e0ad8d0$0$35855$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> > Prøv at skære appelsinerne i små stykker og læg dem i lag med
> > makroner . Øverst flødeskum. Det smager dejligt og er en frisk
> > dessert.
>
> JA, der var den jo. Jeg nævnte det tidligere herinde, men kunne ikke huske
> opskriften.
> Du mangler kun lige, at der skal serveres hjemmebagte kransekagestykker
> til
>
> Nette
>
>
Det har jeg aldrig prøvet, men det bliver den jo nok ikke ringere af.

Margit



Nette (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 26-12-02 20:49


"Margit" wrote in message
news:3e0af3b0$0$35805$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Det har jeg aldrig prøvet, men det bliver den jo nok ikke ringere af.

Nej og nu har jeg langt om længe fundet opskriften ude i skabet:

Marinerede appelsiner

6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin, stg. kanel, 2 tsk vanillesukker,
appelsinsaft.
Appelsinerne skæres i skiver og lægges i marinaden i et par timer.
Derefter tages de op og lægges i lag med knuste makroner, hvorefter noget af
lagen hældes over igen.
Serveres med flødeskum el. vanilleis samt kransekagestykker.

en anden god ide er

Appelsingaver:

6 appelsiner
Is, lavet af 8 blommer, 200 g. flormelis, 2½ dl. appelsinsaft, reven skal,
4½ dl. fløde.

Der skæres et låg af appelsinerne, som udhules. ( Gør det over en skål,
sådan saften kan bruges også).
Æggeblommer og flormelis piskes hvidt, og tilsættes skal og saft. Fløden
piskes og vendes i æggemassen.
Isen fyldes direkte i appelsin"gaverne", lågene lægges på og de fryses ca. 5
timer.

Skal tages ud ca. 10 min. før servering.

Jeg har brugt den engang til en fødselsdag, hvor jeg portionsanrettede
appelsinerne sammen med noget frugt, lidt sødt kage og lidt grønt pynt.

Nette



Heidi (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 26-12-02 21:41

Nette wrote:
> Marinerede appelsiner
>
> 6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin,

Det var ikke så lidt

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Nette (27-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 27-12-02 03:23


"Heidi" wrote in message news:aufpha$714c5$1@ID-64059.news.dfncis.de...
> Nette wrote:
> > Marinerede appelsiner
> >
> > 6 appelsiner, 11 dl. sød hvidvin,
>
> Det var ikke så lidt

*LOL* Nej, vel? Man er sikker på at gæsterne bliver godt fulde*G*

Sorry, EN deciliter selvfølgelig.....

Tak

Nette



Rømer (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 26-12-02 11:51

Appelsintrifli falder mig lige ind - men ellers, hvis du har mod på det, så
Crepes Suzettes...



Nielsen (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 26-12-02 14:28


"Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> wrote in message
news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
>
> Hej
>
> Jeg fik en hel kasse appelsiner fra en leverandør før jul, ny skal heg
> holde nytårsaften og så ville jeg lave en dessert af dem men kan ikke
> rigtig finde opskrifter på andet end is og fromage.
>
> Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
>
> på forhånd tak
>
> MVH
>
> Winnie
> Med venlig hilsen
>
> Winnie Henriksen

Appelsinris:
3-4 appelsiner
1 dl. sød sherry
3 dl. piskefløde
2 spsk sukker
2 dl løse ris

Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver eller i små stykker. Læg dem i
en skål og overhæld dem med sherry. Lad dem stå koldt mindst 30 minutter.
Pisk fløden og bland den med sukker og de kogte kolde ris. Høld
ris-flødeblandingen over appelsinerne og pynt med et par appelsinskiver.

vh
Lisbeth



Søren Houen (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Søren Houen


Dato : 26-12-02 14:50

På DR2 så jeg for nyligt en appelsindessert, som så rigtig flot og lækker
ud, og som jeg selv gerne vil prøve at lave snart. Det var Clarissa
Dickson-Wright fra madserien "To fede damer" som lavede mad på DR2 i serien
"Venner til middag". Hun lavede (eller værtinden lavede, rettere sagt)
udhulede appelsiner, som blev fyldt med en lækker appelsinblanding.

Link til DR2s opskriftssamling:

http://www.dr.dk/film/vennertilmiddag/venner3.htm

og opskriften på desserten:

FYLDTE APPELSINER
Forberedelsestid: 10-30 min. Tilberedningstid: 10-30 min.

Ingredienser:
6 udhulede, små appelsinskaller
2 store, saftige appelsiner
55 g sukker
5 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk rosenvand
115 g blødt, usaltet smør i tern på 2,5 cm
1,5 dl piskefløde
1 stort stykke blødt, kandiseret appelsin

Fremgangsmåde:
1. Skær et låg af appelsinen i modsatte ende af stilken og fjern frugtkødet.
Pas på ikke at lave hul i skallen, når du udhuler appelsinen.
2. Riv skallen og pres saften af de 2 appelsiner.
3. Bland skal, saft, æggeblommer og sukker i en røreskål, og stil den over
et vandbad med kogende vand. Rør forsigtigt og uafbrudt med piskeris, indtil
det er tykt. Der må ikke piskes hurtigt, og siderne af skålen skal skrabes
af og til.
4. Når blandingen begynder at strimle, tages skålen af varmen og stilles i
koldt vand. Rosenvandet røres i.
5. Tag skålen op af det kolde vand og pisk smørterningerne i en ad gangen.
Pisk fløden, ikke for stift, og fold i blandingen.
6. Skær den kandiserede appelsin i bittesmå stykker og kom i blandingen, så
de holder sig oppe og ikke falder til bunds.
7. Fyld appelsinskallerne med blandingen og kom lågene på igen. Læg i en
kurv, der er foret med en serviet og server.


--

Med venlig hilsen

Søren Houen



Anders Hagstrøm (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Anders Hagstrøm


Dato : 26-12-02 17:18

"Søren Houen" <soren@houen.com> wrote .
>
> Link til DR2s opskriftssamling:

Jep, det så rigtigt lækkert ud !
Den burde man prøve at lave.



Familien Kristensen (27-12-2002)
Kommentar
Fra : Familien Kristensen


Dato : 27-12-02 00:56


"Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i en meddelelse
news:3e0b0933$0$241$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> På DR2 så jeg for nyligt en appelsindessert, som så rigtig flot og lækker
> ud,

Jeg så også udsendelsen (og genudsendelsen) og tænker på at lave desserten.

Hvor kan jeg købe "1 stort stykke blødt, kandiseret appelsin" ?

Og hvad er rosenvand egentlig?

Hilsen Jeannie



Søren Houen (27-12-2002)
Kommentar
Fra : Søren Houen


Dato : 27-12-02 01:26

Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men det er
en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at man
kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.

Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig, hvis
det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
opskrift snarest

Med venlig hilsen

Søren Houen



Tina (28-12-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 28-12-02 21:08


"Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
news:3e0b9e0f$0$35820$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
> Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men det
er
> en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at
man
> kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
> Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.

Rosenvand kan købes på apoteket. (Nej, det er ikke en skrivefejl. Apoteket
gemmer på mange andre ting end medicin og vitaminer).

>
> Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig,
hvis
> det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
> opskrift snarest

Jeg har set kandiseret appelsin hos Specialkøbmanden i København. De sender
også pr. postordre.


Mvh

Tina



torup bachmann (29-12-2002)
Kommentar
Fra : torup bachmann


Dato : 29-12-02 11:52


"Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3e0e0502$0$24676$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
>
> "Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
> news:3e0b9e0f$0$35820$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
> > Jeg er ikke helt klar over hvad rosenvand helt bestemt består af, men
det
> er
> > en ingrediens som også Nigella Lawson ynder at bruge. Jeg vil formode at
> man
> > kan få det i mere specialiserede supermarkeder som fx Salling Super og
> > Magasins "Mad & Vin". Den er en lille flaske med klar væske.
>
> Rosenvand kan købes på apoteket. (Nej, det er ikke en skrivefejl. Apoteket
> gemmer på mange andre ting end medicin og vitaminer).
>
> Rosenvand kan også købes i Matas (har i hvert fald kunnet) og bruges til
glasuren til bagerens rosenbrød (deraf navnet på kagen eller hvad sådan et
kaldes).
Den kvikke vil nok straks sige, at han/hun da aldrig har smagt rosenglasur
på rosenbrød og det skyldes at bagerne desværre bare laver almindelig glasur
og ikke kommer de par dråber rosenvand i, som der faktisk skal i.
MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk



Familien Kristensen (30-12-2002)
Kommentar
Fra : Familien Kristensen


Dato : 30-12-02 18:44


"Søren Houen" <soren@houen.com> skrev i
KLIP
> Vedr. kandiseret appelsin må jeg være dig svar skyldig. Skriv endelig,
hvis
> det lykkedes dig at opstøve det. Jeg vil nemlig også selv prøve denne
> opskrift snarest
Rosenvand købt i Matas (den ene butik havde udsolgt, apoteket sælger ikke
rosenvand mere.)

Jeg købte syltede store stykker pommeran (det ligner appelsin) på apoteket.
Det vil jeg bruge.

Hilsen Jeannie Kristensen




Bolette Nielsen (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 26-12-02 15:11


"Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> skrev i en meddelelse
news:iigl0vgk5nualn5mepla4aeunf0tbe91es@4ax.com...
> Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det er både til børn og voksne
Hej Winnie

For mange år siden var jeg i Marokko, hvor vi fik ganske alm appelsiner
skåret i skiver, og drysset med sukker og kanel ( dog ikke så meget
sukker ), det er hurtigt at lave, og så er det dejligt friskt efter man har
siddet og fyldt sig med en masse god ( og måske fed ) mad. Både børn og
voksne elsker det, så måske er det en idé.

Velbekomme.

Bolette



Scorpmoon (27-12-2002)
Kommentar
Fra : Scorpmoon


Dato : 27-12-02 12:04

Jeg fik noget rigtigt lækkert til Jul.. Det yderste lag af appelsinen
(skræl+halv appelsinkød) skåret i lange ikke så tynde strimler og så med
chokoladeovertræk.

Tror faktisk ik det så svært at lave selv.. smager rigtig godt. Men ku godt
tænke mig en præcis opskrift, hvis der er nogen der kender?



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste