/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad spiser man på Fanø og hvor?
Fra : Iggy


Dato : 25-12-02 14:35

Hej gruppe og God jul

Jeg skal en tur til Fanø og jeg tænkte på om der var en egnsret, et
spisested etc, man ikke må gå glip af når nu man er der!

mvh iggy



 
 
Nette (25-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 25-12-02 18:29


"Iggy" wrote in message
news:0uiO9.13631$Hl6.1528445@news010.worldonline.dk...
> Jeg skal en tur til Fanø og jeg tænkte på om der var en egnsret, et
> spisested etc, man ikke må gå glip af når nu man er der!

*LOL*...Jeg ved de har nogle egnsretter, men kan ikke lige huske hvad
Men en lilel sjov ting: For nogle år siden var hele familien draget på
sommerferie i Varde. Vi tog båden til Fanø en dag.
Inden da havde vi selvfølgelig læst alle mulige rejsebeskrivelser og bøger
omkring serverdigheder og specialiteter. I dem alle stod der, at de på Fanø,
var meget kendt for deres lynghonning. Den skulle være udsøgt og helt
speciel.
Velankommet til øen, måtte vi selvfølgelig eje sådan et glas. Vi kørte hele
øen rundt, fandt kun ET sted de solgte nyslynget honning, men speciel og
udsøgt lynghonning, havde de aldrig hørt om. Og de gleode en ekstra gang, da
min mor trak en bog op og læste omkring Fanø og deres berømte honning.
Så man skal altså ikke tro på alt, hvad man læser i rejsebøgerne

Nette



Peter Westh (25-12-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-12-02 18:51

"Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote in message
news:0uiO9.13631$Hl6.1528445@news010.worldonline.dk...
> Hej gruppe og God jul
>
> Jeg skal en tur til Fanø og jeg tænkte på om der var en egnsret, et
> spisested etc, man ikke må gå glip af når nu man er der!

Erik Koed Westergaards bog "Danske Egnsretter" nævner følgende retter:

Bakskuld: Saltet, tørret ising.
Kogt torsk eller klipfisk med spækterninger.
Kas: En vælling af byggryn og saltet flæsk. Laves også i en version med
kærnemælk, løg og kartofler.
Æwlkag' mæ' flæsk
Gammedags hviskål: En stuvning af hvidkål, saltet flæsk eller lammekød,
kartofler. smages til med salt, peber og sukker.
Fanø- pølse: En røget medisterpølse, smagt til med peber, i nyere tid også
karry. Spises kogt med grønlangkål eller stuvede kartofler.
Sakkuk: En bygmelsbudding der spistes med sprængt kød, kartfoler, spæk,
stegte løg, sirup og smør. En festret. Laves i dag ofte med rismel.
Fanø-smørrebrød: Snitter af franskbrød smøres mee 6 forskellige slags pålæg
og arrangeres dekorativt som en lagkage. Ost, æg, rullepølse, saltkød, steg
og frikadelle.

mvh

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste