Nielsen wrote:
> Hej,
>
> Jeg mener at jeg nogenlunde for nylig læste noget om hvordan man
> kunne gøre sådan noget færdigkøbt rødkål på glas lidt bedre.
En sjat æblecidereddike gør det hele mere spændende.
--
Hvad med lidt svesker og appelsinstykker? Du kan jo putte det i en
bradepande og smide den ind under Anders på et tidspunkt. (Ikke hele
stegetiden da den så nok vil blive en kende for fed)
--
Du skal være opmærksom på at farvestoffet i rødkål er et indikatorfarvestof.
Jo mere sure ting du putter i jo mere rød, bliver farven. I forvejen plejer
køberødkål at være
meget rød. Når man selv laver Rødkål er farven typisk mere mørkviolet.
--
Den røde farve er også mere bleg i det,
så eddike og og appelsin saft kan gøre kålen meget blegrød.
--
I princippet kan man lave den mørkviolet igen ved at komme noget basisk i
men bagepulver er nok ikke lige sagen
Hvis farven ellers tiltaler dig så hold dig til andefedt og appelsinskal
eller andre
fedtstoffer der ikke influerer på surhedsgraden.
--
Jeg fandt disse ved at søge i NG på Rødkål, mangler blot andefedt eller
stege sky fra flæskestegen.
Glædelig Jul