"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:aude7a$1omp$1@news.cybercity.dk...
> Men, dine udfald får mig til at tænke, at måske er du endnu en af de
> klassiske århusianske KBH-allergikere.
I min familie plejer vi at sige: "Den, der fisen lugte kan, det er fisens
ejermand." *S*
Optakten til denne debat var følgende bemærkning fra dig:
"Heiberg mistede sin gastronomiske uskyld og blev et mainstream masseprodukt
da jeg, ved et århusiansk sølvbryllup, så at der stod en Heiberg dessert
sirup ved siden af det pyntede papskib med alle sangene."
Indtil jeg læste dit seneste indlæg var det faktisk ikke faldet mig ind, at
det ikke kun handler om produktet - men at det for dig også synes at være et
spørgsmål om Århus kontra København. Havde ikke for alvor bidt mærke i, det
ikke kun var et sølvbryllup, men ligefrem et *århusiansk* sølvbryllup, der
ødelagde billedet og gjorde Heiberg til mainstream i dine øjne? *LOL*
> Min indgangsvinkel var ikke 'snobbet'
Din bemærkning handlede ikke om kvaliteten - men om , at du fra det ene
øjeblik til det andet begyndte at mene, at Heiberg mistede sin gastromiske
uskyld og blev mainstream - ene og alene fordi det optrådte ved et
århusiansk sølvbryllup.
> Jeg synes bare ikke, at kvaliteten kan bære prisen.
Men *kvaliteten* sank først i knæ, da det gik op for dig, at produktet også
kan optræde på et jysk sølvbryllupsbord *LOL*
> Jeg har købt Heiberg, Meyer og Amokka produkter nok til at
> kende dem
Du har med andre ord i en periode ikke haft noget at udsætte på Heiberg -
altså ikke før du opdagede, at Heibergs cirkus selvfølgelig også turnerer
sammen med suppe-steg-og-is-fester i de jyske forsamlingshuse. *S*
Nå.. nu skal jeg nok lade være med at drille (ret meget) mere. Vil hellere
give dig et par kulinariske Århustip:
Næste gang du kommer til Århus med fire-toget, bør du prøve Siegfrids
kaffebar i Ryesgade -
http://www.sigfreds-kaffebar.dk/ - få hundrede meter
fra hovedbanegårdens udgang. Der kan du samle energi til at komme gennem
byen.
Smut så viderede ad gågaden og gå ligeud, så langt du overhovedet kan komme.
Det vil sige forbi Domkirken og Hotel Royal. Gå over den brostensbelagte
Rosensgade og smut gennem porten og gennem baggården. Så kommer du ud i
Volden - tæt på kaffebrænderiet Altura. Og dér får man kaffe i
superkvalitet. (Amokka smager af gammelt pulver i forhold til Alturas!)
Skal du have brød til kaffen, så gå ud fra Altura og drej til højre. Cirka
500 meter nede af gaden, på hjørnet af Guldsmedgade og Volden, ligger
landets første Emmerys. Engang var det et konditori for cerutrygende
hattedamer. Så blev det et oversmart århusiansk delikatessemekka, der siden
har spredt sig til hovedstaden. Mange (især jer ovre i Kbh.) mener, deres
produkter er gode. Personligt bryder jeg mig ikke om deres almindelige
gærløse brød..... synes det er hårdt, sejgt og salt. Deres kager er derimod
gode. Men generelt er deres priser for høje i forhold til kvaliteten.
emmerys er ikke kun kvalitet, men tillige et mekka for madsnobber - mange af
produkterne er så specielle, at der kun er beskeden risiko for at finde dem
på et almindeligt spisebord. *S*
Emmerys rister deres kaffe selv. Men Alturas ER bedre!
Adskillige af mine københavnske venner synes, det er godt brød de laver i
Emmerys. Har ligefrem set de gærløse klumper omtalt som guddommelige i en
københavnsk publikation. Så måske du er med på vognen...... selvom det er
mange år siden den startede i Århus. *S*
Mvh. Lisbeth