"ronny" <m11000@hotmail.com> wrote in message
news:au24pm$tc9$1@news.cybercity.dk...
> Hej alle :)
>
> Undrer mig meget over om der findes nogen bog eller guide til hvilke ting
> passer sammen eller ej. Det eneste jeg har lært, er at rosmarin og salvie
> gerne følges, dog ikke til fasan. Hvem "bestemmer" over sammensætningen
> (selvfølgelig kokken, men der må jo være nogle kloge mennesker der har
fine
> smagsløg??)
Der findes den slags lister i de fleste grundkogebøger - og fælles for dem
er, at de afhænger meget af, hvilket "køkken" bogens forfatter er tihænger
af. Der er forskelle på hvordan man bruger krydderurter i de forskellige
franske regionskøkkener, i Italiensk mad, i melleøstlig mad og i nord- og
østeuropæisk mad.
Så du kan godt finde dig en autoritet et elelr andet sted, men du må finde
dig i at vælge ham eller hende ud fa din egen smag
MVH
Peter