Hej Heidi
Glædelig Jul
Min hjemmelavede rødkål er en familie tradition efterhånden alle vil gerne
have ,så jeg laver rødkål til den store guldmedalje hvert år og deler
detefter ud til familie og venner ,her er min opskrift:
2-3 rødkåls hoveder ( alt efter størrelse)
150 gr sukker
100 gram margarine
1fl kraftig rødvin
2 æbler med god smag
1 kanel stang
1 dusk friske krydderurter( timian,rosmarin,persille og Bind det sammen og
brug dusken som visk
2-4 laurbærblade
4-5 peberkorn
½ glas ribs gele
2 spsk honning
Salt og friskkværnrt peber
Sukker og margarine smeltes og den snittede kål brunes af heri.
tilsæt rødvinen og alle de andre ingredienser.
Lad kålen stå og simre ca 2 timer tag kanel stangen op efter ca 1 time hvis
du syntes smagen er for gennemtrængende ,smag på kålen og krydr hvis du
syntes der skal krydres mere og om kålen er mør, vinen vil være kogt godt
ind ikålen så den smager himmelsk..
Afkøl og frys ned.
Du kan evt tilsættes andefedt før eller når du skal bruge rødkålen.
Kunsten er jo at sammensætte en kål der smage efter ens
smagsløg og det man kan lide .
Der dufter virkeligt af jul og rødkål ,prøv selv en gang
god fornøjelse
--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet