|
| Odense marsipan (marcipan) Fra : Johnny Fladstrand |
Dato : 20-12-02 22:20 |
|
Hejsa
Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
er stavet med s på pakken.
Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.
Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
for det egner sig absolut ikke til konfekt?
Julehilsen
Johnny
| |
Anders (20-12-2002)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 20-12-02 22:32 |
|
"Johnny Fladstrand" <fladstrand@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3e0389b5$0$192$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
> er stavet med s på pakken.
> Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
> indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
> marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
> Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
> Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.
>
> Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
> for det egner sig absolut ikke til konfekt?
>
> Julehilsen
> Johnny
Der er formentlig tale om "konditor-marcipan" som kan bruges til pynt på
f.eks lagkager eller flødekager.
Du kan også prøve at lave Napoleonshatte af det............
Anders
| |
Thïngmand (20-12-2002)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 20-12-02 22:48 |
|
> Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads til,
> for det egner sig absolut ikke til konfekt?
Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg synes det
bliver alt for kvalmt sødt.
Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
forvejen
| |
Kurt Lund (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 21-12-02 07:16 |
|
Thïngmand skrev:
> Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg
> synes det bliver alt for kvalmt sødt.
>
> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i,
> i forvejen
Absolut uden sukker.
--
Kurt Lund
| |
Pia J (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Pia J |
Dato : 21-12-02 09:01 |
|
"Kurt Lund" <kl@fabel.dk> wrote in message news:au10tu$bud$1@sunsite.dk...
> Absolut uden sukker.
ditto!
| |
Inger Pedersen (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 21-12-02 09:03 |
|
"Kurt Lund" <kl@fabel.dk> skrev i en meddelelse
>
> Absolut uden sukker.
>
Ja da.
I min barndom tilsatte vi flormelis for at "strække" den dyre marcipan i en
stor familie - bestemt ikke for at gøre den bedre.
Hilsen Inger
| |
Henning Lindeberg (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Henning Lindeberg |
Dato : 21-12-02 13:35 |
|
> > Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> > marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg
> > synes det bliver alt for kvalmt sødt.
> >
> > Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i,
> > i forvejen
Bruger heller ikke sukker/flormelis - skikken stammer vist fra
krigen/efterkirgstiden, hvor man vistnok lavede "marcipan" af kartoffelmel
og andre sære ting.I hvert fald husker jeg fra mit barndomshjem at vi æltede
løs med flormelis; det kunne jeg ikke drømme om i dag. *S*
Henning
| |
Nette (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 21-12-02 09:58 |
|
"Thïngmand" wrote in message
news:3e03900d$0$71649$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
> forvejen
Helst ingenting. Jeg bruger dog lidt flormelis, hvis jeg tilsætter meget
væde i form af kaffe, rom, bailey osv.
I gamle dage strak man marcipanen med flormelis, fordi man skulle spare, men
personligt syne sjeg altså at det bliver alt for sødt.
Nette
| |
torup bachmann (21-12-2002)
| Kommentar Fra : torup bachmann |
Dato : 21-12-02 19:36 |
|
"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:3e03900d$0$71649$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Er der nogen der ved hvad man kan bruge det her afsindige søde stads
til,
> > for det egner sig absolut ikke til konfekt?
>
> Flere har undret sig over at jeg ikke putter sukker/flormelis i min rå
> marcipan, når jeg laver konfekt - for dem er det et must, men jeg synes
det
> bliver alt for kvalmt sødt.
>
> Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
> forvejen
>
>Jeg bruger bestemt heller ikke sukker.
Ren rå marcipan er en delikatesse, synes vi i hvert fald her i familien, og
den skal ikke ødelægges.
MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk
- det er her, man juler!!!!!
| |
Rene' Hjorth (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 21-12-02 23:19 |
|
[Thïngmand | Fri, 20 Dec 2002 22:48:02 +0100]
>Hvad gør I? Med eller uden sukker? (som om der ikke var sukker nok i, i
>forvejen
Jeg bruger en marcipan med ganske lidt sukker, Summerbird (75% valencia
mandler, 25% sukker), så ganske afhængigt af formålet, kan jeg finde på
at tilsætte flormelis.
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Nette (21-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 21-12-02 10:02 |
|
"Johnny Fladstrand" wrote in message
news:3e0389b5$0$192$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har netop fået en firmagave hvori der var Odense Marsipan. Ja marsipan
> er stavet med s på pakken.
> Jeg går ud fra at det er fordi den er lavet til det svenske marked at den
> indeholder mere sukker end mandler, slevom den ligner den danske "rå
> marcipan" der normalt indeholder flere mandler end sukker.
> Jeg har smagt på det og det er meget sødt.
> Farven er også helt forkert. Den er mere hvid end den er marcipanfarvet.
Hejsa
Jeg tror, at det du har fået, er figurmarcipan.
Det kan du også lave selv ud af almindelig marcipan ved at tilsætte
flormelis og æggehvide/vand.
Lad ungerne lave nogle marcipanfigurer, eller gem til det engang, du skal
lave en othellolagkage, forkæle familien med et gåsebryst eller du skal
skrive et marcipanskilt til en kagemand
Nette
| |
|
|