/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift oksefilet - hvor mange er den til~
Fra : Heidi


Dato : 19-12-02 21:17

Årets julegave fra firmaet er bla. en ca. 3,5 kg oksefilet, hvor en
del af den må lade livet nytårsaften.

Jeg har fundet følgende opskrift på nettet, som jeg godt kunne
finde på at forsøge mig med, men kan ikke finde
nogen angivelse af hvor mange den er til. Hvad siger de
erfarne mennesker? Og er der evt. andre sikre måder
at tilberede sådan en fætter på, når man ikke ligefrem
er velbevandret i kunsten at lave en steg i ovnen?

Ingredienser:

1½ kg oksefilet
2 spsk smør
2 spsk olie
salt, peber
1½ kg kartofler
50 g smør
1 bdt persille

Kryddersmør:
150 g smør
2 -3 fed hvidløg
1 bdt persille

Fremgangsmåde:
Begynd med kryddersmørret: Rør smørret blødt og rør
det sammen med knuste hvidløg og persille.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem
i et smurt, ovnfast fad og drys persille, salt og peber
mellem lagene. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen
ved 225 grader (437 fahr.) i 40 minutter.

Brun imens oksefileten i smør og olie i en gryde. Dæmp
varmen og krydr med salt og peber. Læg låg på og steg
10 minutter, vend fileten og steg yderligere i 5 minutter.

Tag kødet op og lad det trække under folie i 10-15
minutter, før det skæres i ca ½ cm tykke skiver. Læg
dem sammen på kartoflerne, som nu har stegt 40 minutter.
Kom hvidløgssmørret over.

Sæt ovntemperaturen på 250 grader (482 fahr.) og
sæt fadet i ovnen 5-10 minutter, eller til smørret er
smeltet ned mellem kødskiverne.
Server straks med smørdampede sukkerærter og bønner
samt evt tomatsalat.

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


 
 
kim rasmussen (19-12-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 19-12-02 21:51

Hej Heidi
Til oksefilet skal du bruge ca 200-300 gram pr. person og lidt ekstra hvis
det er folk der spiser meget kød, den opskrift du har fundet er til 5-6
personer,men den lyder meget lækker .

Glædelig Jul og godt Nytår

--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Heidi (19-12-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 19-12-02 22:14

kim rasmussen wrote:
> Hej Heidi
> Til oksefilet skal du bruge ca 200-300 gram pr. person og
> lidt ekstra hvis det er folk der spiser meget kød, den
> opskrift du har fundet er til 5-6 personer,men den lyder
> meget lækker .

Vi bliver 6 nytårsaften, så hvis man tager ovenstående
mål i betragtning (og at et par stykker af dem nok
spiser godt med kød), mon så ikke 2 kg er
passende?

> Glædelig Jul og godt Nytår

Tak i lige måde - og tak for svaret.

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


kim rasmussen (20-12-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 20-12-02 08:56

Hej Heidi
2 kg er meget passende ,du skal jo også beregne tilbehør ,så der er
ihvertfald ingen af jer der er sultne når i rejser jer,hvis du steger den
hel,så husk at stegen skal hvile i ca 20 minutter og at du skal skære tynde
skiver på tværs af kødfibrene


--
Mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet



Jan Bøgh (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 21-12-02 13:26

"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> wrote in message
news:6kqM9.4582$T3.218@news1.bredband.com...
> Hej Heidi
> Til oksefilet skal du bruge ca 200-300 gram pr. person og lidt ekstra hvis
> det er folk der spiser meget kød, den opskrift du har fundet er til 5-6
> personer,men den lyder meget lækker .

Jeg synes det lyder noget voldsomt. Jeg ville normalt beregne 150-200
g./pers. til en gennemsnitsgæstemiddag, hvor der normalt også er tale om
forret og/eller dessert.
Det er klart at en middag med den lokale sumobryderklub falder uden for
gennemsnitsberegningerne.

vh
Jan



Henning Lindeberg (21-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 21-12-02 13:48


> Jeg synes det lyder noget voldsomt. Jeg ville normalt beregne 150-200
> g./pers. til en gennemsnitsgæstemiddag, hvor der normalt også er tale om
> forret og/eller dessert.

Jeg er helt enig i at ca. 150-200 g er tilstrækkeligt, det giver også plads
på tallerk'nen til at tilbehør, og når man tænker over "minderige
måltider", er det næsten altid især tilbehøret, der skaber dem, ikke? Øh,
eller selskabet..... - *S*
Henning



Heidi (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 22-12-02 16:11

"Henning Lindeberg" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse news:au1npu$boi$1@news.cybercity.dk...
>
> Jeg er helt enig i at ca. 150-200 g er tilstrækkeligt, det giver også plads
> på tallerk'nen til at tilbehør, og når man tænker over "minderige
> måltider", er det næsten altid især tilbehøret, der skaber dem, ikke? Øh,
> eller selskabet..... - *S*

Selskabet kan jeg ikke klage over

Mht. tilbehøret, så vil jeg da også meget gerne have idéer hertil?
I opskriften var der foreslået smørstegte sukkerærter og tomatsalat,
men hvad med feks. grønne bønner i baconsvøb - kunne det
bruges, eller er det for meget kød?
Og hvad med sovs/sauce (alt efter om der er nok af det) - jeg
regner med at kartoflerne nok bliver lidt smattede af kødsaften og
kryddersmøret, men hvilken slags sauce kunne passe til, hvis
man gerne vil have det? (Som er forholdsvis simpel at lave)

På forhånd tak

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Henning Lindeberg (23-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 23-12-02 18:24


"Heidi" <no-spam@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:au4kms$47gee$3@ID-64059.news.dfncis.de...
> "Henning Lindeberg" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev i en meddelelse
news:au1npu$boi$1@news.cybercity.dk...
> >
> Selskabet kan jeg ikke klage over
>
> Mht. tilbehøret, så vil jeg da også meget gerne have idéer hertil?
> I opskriften var der foreslået smørstegte sukkerærter og tomatsalat,
> men hvad med feks. grønne bønner i baconsvøb - kunne det
> bruges, eller er det for meget kød?
> Og hvad med sovs/sauce (alt efter om der er nok af det) - jeg
> regner med at kartoflerne nok bliver lidt smattede af kødsaften og
> kryddersmøret, men hvilken slags sauce kunne passe til, hvis
> man gerne vil have det? (Som er forholdsvis simpel at lave)

Øh, i hvert fald ikke 2mat-salat på denne årstid, de 2mater, der kan købes,
er elendige! Prøv fx. ar komme lidt smør på panden, vend valdnødder,
rosiner og clementin-både deri - bare en lille smule til hver......

Salat kan man da lave - det er jo muligt at finde små, gode hoveder - og
blegsilleristængler og hvidløg gør resten - altså sammen med lidt salt, lidt
olie og lidt (rød) balsamico......

*S*
Henning



Heidi (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 22-12-02 16:08

"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse news:au1mdt$icm$1@sunsite.dk...
> "kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> wrote in message
> news:6kqM9.4582$T3.218@news1.bredband.com...
> > Hej Heidi
> > Til oksefilet skal du bruge ca 200-300 gram pr. person og lidt ekstra hvis
> > det er folk der spiser meget kød, den opskrift du har fundet er til 5-6
> > personer,men den lyder meget lækker .
>
> Jeg synes det lyder noget voldsomt. Jeg ville normalt beregne 150-200
> g./pers. til en gennemsnitsgæstemiddag, hvor der normalt også er tale om
> forret og/eller dessert.

Der er både forret og dessert,

> Det er klart at en middag med den lokale sumobryderklub falder uden for
> gennemsnitsberegningerne.

Det er der så ikke tale om i dette tilfælde
Men jeg satser på at lave af de 2 kg som er skåret ud, og så
må vi bruge resterne dagen efter til biksemad.

I øvrigt - stykket kommer ud af et stort stykke på 4 kg, og igår
var vi ved at skære bøffer ud af et andet stykke, på samme
størrelse.
Kødet virkede meget løst i det, og det var svært at skære
pæne bøffer ud af det.
Vil man med fordel kunne binde stegen sammen i starten, og
så fjerne snoren inden den skal skæres ud og lægges over
kartoflerne igen? Kan den holde på formen, hvis den har
været bundet sammen i starten?

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Fru Hof (20-12-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 20-12-02 12:26


> Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem
> i et smurt, ovnfast fad og drys persille, salt og peber
> mellem lagene. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen
> ved 225 grader (437 fahr.) i 40 minutter.
>
Jeg har lavet denne ret en del gange, og jeg vil lige tilføje, at
kartoflerne bliver bedre, hvis skiverne først lægges i en skål med kold
vand, så stivelsen skylles væk og derefter tørres i et viskestykke, inden du
lægger dem i fadet.

Vær også obs på de 40 min, mærk efter med f.eks en strikkepind først om de
er gennembagte, inden du fortsætter.

mvh
Tove



Heidi (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 22-12-02 16:05

"Fru Hof" <p.hoffmann@stofanet.dk> skrev i en meddelelse news:3e02fe1f$0$24681$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> > Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem
> > i et smurt, ovnfast fad og drys persille, salt og peber
> > mellem lagene. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen
> > ved 225 grader (437 fahr.) i 40 minutter.
> >
> Jeg har lavet denne ret en del gange, og jeg vil lige tilføje, at
> kartoflerne bliver bedre, hvis skiverne først lægges i en skål med kold
> vand, så stivelsen skylles væk og derefter tørres i et viskestykke, inden du
> lægger dem i fadet.

Tak for tippet - men hvorfor er det de bliver bedre af, at man skyller
stivelsen væk først? Bliver de mere sprøde? Blødere? Smagen
ændrer sig? Please enlighten me

> Vær også obs på de 40 min, mærk efter med f.eks en strikkepind først om de
> er gennembagte, inden du fortsætter.

Jeps - will do.

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Fru Hof (22-12-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 22-12-02 18:41


> Tak for tippet - men hvorfor er det de bliver bedre af, at man skyller
> stivelsen væk først? Bliver de mere sprøde? Blødere? Smagen
> ændrer sig? Please enlighten me
>

Du undgår, at skiverne klistrer sammen. Hvis du har fulgt gruppen i et
stykke tid, vil du også have se, at vi har "talt" om at vaske hjemmelavet
pasta til en lasagne, og det er præcist med samme formål for øje.

> > Vær også obs på de 40 min, mærk efter med f.eks en strikkepind først om
de
> > er gennembagte, inden du fortsætter.
>
> Jeps - will do.

mht til sauce, synes jeg ikke, at der mangler noget, da kartoflerne får
hvidløgssmørret ned over sig.

mvh
Tovei



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste