"Søren Brix" <jha74@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:att633$i1v$1@sunsite.dk...
> hej Ng
>
> jeg skal servere bøf stroganoff lillejule-aften og vil gerne lave en lidt
> anderledes kartoffelmos til, evt med rodfrugter el.lign
Bagt kartoffelmos?
2,5 kg kartofler skrælles og skæres i skiver
3 løg pilles og hakkes fint
Finthakket spinat - kan sagtens være frost-udgaven
4 tsk. muskat
5 dl. mælk
8 æg delt i blommer og hvider
2,5 kg skrællede kartofler i skiver koges i usaltet vand. De sidste 5
minutter koges 3 løg i meget små tern med. Lidt af vandet bruges til at
opløse 3 bouillontern. 4 tsk muskat + 5 dl. Mælk blandes og piskes i. 8
æggeblommer piskes i et par stykker ad gangen sammen med den optøede spinat.
Salt + bouillon tilsættes og piskes sammen.
8 æggeblommer piskes stive. Halvdelen af æggehviderne vendes forsigtigt i
halvdelen af mosen. Samme gøres med den anden halvdel.
Store ildfaste skåle: 200 grader 45-55 minutter.
Jeg kan ikke liiige huske hvor mange pers. opskriften rækker til, men der
var nok til ...mener det var 10 personer. Bagetiden er jeg heller ikke
heeelt sikker på - den skal muligvis være lidt længere. Til gengæld havde
jeg, da resterne kom ud i køkkenet, den udsøgte fornøjelse at liste den
øverste skorpe af mosen, rulle den sammen og dyppe den i sovsen. Jum jum,
det smagte sq godt - om end det nok ikke var det mest kalorielette måltid
Mvh Mads