/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rugbrød i mikroovn fugtigt?
Fra : Jakob Munck


Dato : 19-12-02 07:53

Når jeg sætter et par tørre skiver rygbrød ind i minkroovn og varmer dem et
par minutter, så bliver de fugtige, når jeg tager dem ud. Jeg spekulerer
over, hvordan det kan være, for hvor kommer den vanddamp fra, som gør brødet
fugtigt?

Er det vanddamp fra luften eller hvor?
Hvordan kan det være, at denne fugtighed afsættes i brødet?

v.h.
Jakob Munck



 
 
Hans Paulin (19-12-2002)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 19-12-02 09:57



Jakob Munck wrote:
> Er det vanddamp fra luften eller hvor?
> Hvordan kan det være, at denne fugtighed afsættes i brødet?

....jeg tror, det er fra brødet...

....det samme sker med mine flutes...

....giv skiverne en tur på risteren bagefter, så er de perfekte...
--
Med venlig hilsen
Hans



David T. Metz (19-12-2002)
Kommentar
Fra : David T. Metz


Dato : 19-12-02 12:38

Jakob Munck skriblede:
> Når jeg sætter et par tørre skiver rygbrød ind i minkroovn og varmer
> dem et par minutter, så bliver de fugtige, når jeg tager dem ud. Jeg
> spekulerer over, hvordan det kan være, for hvor kommer den vanddamp
> fra, som gør brødet fugtigt?
>
> Er det vanddamp fra luften eller hvor?

Hmm, spørg i dk.videnskab de ved det sikkert. Jeg vil gætte på at noget af
fugten kommer fra at brødet varmes op, men ikke luften omkring. Det gør at
der er øget plads til fugt i brødet men ikke øget plads i luften - det
giver altså en relativ ændring i forholdet mellem brød og luft, der gør at
vanddamp vandrer ind i brødet.

Men det er et gæt.

David


Jakob Andersen (20-12-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 20-12-02 21:45

> Når jeg sætter et par tørre skiver rygbrød ind i minkroovn og varmer dem
et
> par minutter, så bliver de fugtige, når jeg tager dem ud. Jeg spekulerer
> over, hvordan det kan være, for hvor kommer den vanddamp fra, som gør
brødet
> fugtigt?
>
> Er det vanddamp fra luften eller hvor?
> Hvordan kan det være, at denne fugtighed afsættes i brødet?

Det der gør at brødet bliver tørt er at vandet forsvinder fra stivelsen i
brødet, og kommer til at lægge "frit" i brødet. Vandet forsvinder altså ikke
fra brødet, men ved denne proces (som kaldes bread staling) kommer det til
at føles tørt.
Ved at varme det op igen, "vandre" vandet midlertidigt tilbage i stivelses
kornet.
Dette er meget forenklet, der er skrevet hele bøger om dette område !!

Jakob



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste