"RHR" <rikkehave@get2net.dk> skrev
> Jeg skal lave kartoffelsalat til familiens
> julefrokost men mangler en suveræn god opskrift,
Lige sakset fra
www.Bryggeriforeningens.dk ølkogebog
Brygmesterens kartoffelsalat (4 pers.)
600 g kartofler
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 dl vineddike
2 dl mørkt hvidtøl
2 dl pilsner øl
1 spsk sukker
1 kvivsp. peber
2 lauerbærblade
2 nelliker
½ porre
½ dl fintskåren persille
2 spsk. fransk sennep
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Steg det finthakkede løg let i olien, tilsæt
vineddike, øl, sukker, peber, laubærblade
og nelliker.
Lad dressingen koge i fem minutter.
Skære porren i strimler og tilsæt den, hvor-
efter retten koges i yderligere 1 minut.
Rør derefter sennep i.
Skær kartoflerne i skiver og anbring dem i
et fad. Hæld dressingen over kartoflerne
(gennem en si) og lad salaten stå og trække
i 10-15 minutter. Til sidst strøs persille over.
Smagen bliver kraftigere, hvis kartoflerne er
varme, når dressingen hældesover.
Kartoffelsalaten kan godt laves dagen i forvejen.
Brygmesterens kartoffelsalat anvendes som tilbehør
eller som underlag for f.eks. sildefileter, hamburger-
ryg eller stegt lam.
velbekomme
Henrik V