|
| rodfrugts kompot Fra : Kasper |
Dato : 17-12-02 11:56 |
|
Hej,
Her den anden dag blev jeg spurgt om jeg havde en opskrift på en rodfrugts
kompot til nytårsaften, er der nogle der kan hjælpe mig her?
- Kasper
| |
ronny (17-12-2002)
| Kommentar Fra : ronny |
Dato : 17-12-02 17:38 |
|
Ehh er ikke helt klar på hvad du mener, men jeg er inde i en symbiose med
rodfrugter lige for tiden :).
Tag til 4 personer 2 store pastinakker, 2 store gulerødder og 2 store
rødbeder. Skær dem i "pommes frites" og bland 1 spsk flydende honning, 1
spsk god balsamico eddike (til omkring 50-60 kroner flasken og ikke den der
liter til en 20!), salt, peber og olivenolie. Dyp alle rødderne heri og smid
dem i en bradepande med bagepapir. Bag ved 200 grader ca. 50 minutter og
vupti....lækre bagte rodfrugter der passer perfekt til citronpasta, men uden
tvivl godt til andet. Håber det hjælper, og hvis nogen vil ha citronpasta
opskriften så sig lige til. Jeg begyndte at lave retten i fredags og har
allerede lavet den 5 gange for 5 forskellige hold gæster, og de var alle
vilde med det.
Venlig hilsen
Peter
"Kasper" <n_kasper@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:atmvrh$1g3q$1@news.cybercity.dk...
> Hej,
>
> Her den anden dag blev jeg spurgt om jeg havde en opskrift på en rodfrugts
> kompot til nytårsaften, er der nogle der kan hjælpe mig her?
>
> - Kasper
>
>
>
| |
Niklas (18-12-2002)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 18-12-02 01:18 |
|
"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev i en meddelelse news:atnjtu$2a7a$1@news.cybercity.dk...
Håber det hjælper, og hvis nogen vil ha citronpasta
> opskriften så sig lige til. Jeg begyndte at lave retten i fredags og har
> allerede lavet den 5 gange for 5 forskellige hold gæster, og de var alle
> vilde med det.
>
Jeg vil da mægtig gerne kende til hvorledes du laver citronpasta?
Venligst
Niklas
| |
Niklas (18-12-2002)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 18-12-02 01:18 |
|
"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev i en meddelelse news:atnjtu$2a7a$1@news.cybercity.dk...
Håber det hjælper, og hvis nogen vil ha citronpasta
> opskriften så sig lige til. Jeg begyndte at lave retten i fredags og har
> allerede lavet den 5 gange for 5 forskellige hold gæster, og de var alle
> vilde med det.
>
Jeg vil da mægtig gerne kende til hvorledes du laver citronpasta?
Venligst
Niklas
| |
ronny (18-12-2002)
| Kommentar Fra : ronny |
Dato : 18-12-02 19:13 |
|
Simpelt min ven meget simpelt endda!
Du skal bruge
Spaghetti
2 øko citroner
Frisk basilikum
Pecorino ost
sukker
Du tager så meget spaghetti (økologisk og ikke den billigste fra Netto) som
du skal bruge, og koger den i en kæmpe gryde vand med lidt olie og salt i. I
en kasserolle ved siden af putter du piskefløde (ja den fede...den
fedtfattige dur ikke, men når det er god mad så pyt da med kalorierne :)) og
bringer dette til kogning under omrøring. Når det er kogt op smider du
saften fra en frisk citron i og opdager forhåbentlig at fløden bliver lidt
tykkere. Imellemtiden river du skallen af de to økologiske citroner du
bruger til retten. Du river også en 4-5 spsk. Pecorino ost (Grand Pardano
fra Netto kan også fint bruges, men det er jo den lille forskel der
tæller!). Så tager du fløden af varmen og smider de citronskaller du rev i
sammen med en spsk. sukker. Når spaghettien så er nok smider du en håndfuld
friskhakket basilikum og den revne ost i saucen, som du derefter vender
spaghettien i. Til sidst smider du citronsaften fra den sidste citron over.
Husk de bagte rodfrugter anrettet pænt oven på. Server noget lækkert
lammekød i rosmarin og hvidløg hertil og den holder hele vejen.
Venlig hilsen
Peter
| |
Niklas (19-12-2002)
| Kommentar Fra : Niklas |
Dato : 19-12-02 22:13 |
|
Jeg har nu afprøvet din ret med bagte rodfrugter og citronpasta.
Brugte kun de _bedste_ råvarer.
Jeg synes at det er væsentligt i hvilket forhold man laver saucen og pastaen da pastaen ikke profiterer af at "drukne".
Jeg synes også at der er for kraftig gennemtrængning af citronsmag.
Jeg synes aldeles ikke rosmarin bør blande sig i helhedsbilledet.
Heller ikke selv om det er på lammekødet.
Og så synes jeg man skal frådse kraftigt med osten.
Men ellers synes jeg at det er et spændende pift.
Utraditionelt og velsmagende.
Bør dog ikke laves for ofte.
Mange tak for opskrifterne.
Venligst
Niklas
| |
|
|