|
| Stuvede aerter og guleroedder Fra : Pia |
Dato : 15-12-02 11:30 |
|
Hej med jer
Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til. Nu
er det bare, at det er aartier siden, jeg sidst lavede noget som helst
stuvet, og ville hoere, om nogen har en god opskrift? Jeg har et par
stykker i gamle kogeboeger, men ville gerne have noget, der er proevet foer
:)
Tak for hjaelpen
Pia
| |
Bitten (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Bitten |
Dato : 15-12-02 12:22 |
|
"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
>Hej med jer
>
>Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
>fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
(Snip...)
> ville hoere, om nogen har en god opskrift?
>Tak for hjaelpen
>
>Pia
Hej Pia.
Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
peber.
En hurtig og god løsning.
--
Venlig hilsen Bitten.
| |
Pia (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Pia |
Dato : 15-12-02 15:02 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote in message
news:3dff6456.10606491@news.inet.tele.dk...
> "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
> Hej Pia.
>
> Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
> tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
> der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
> blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
> peber.
> En hurtig og god løsning.
>
>
> --
> Venlig hilsen Bitten.
Jamen det lyder jo nemt nok :) Det proever jeg.
Knus
Pia
| |
Villy Erichsen (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Villy Erichsen |
Dato : 15-12-02 16:18 |
|
Bitten wrote:
> "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
>
> >Hej med jer
> >
> >Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
> >fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
> (Snip...)
> > ville hoere, om nogen har en god opskrift?
> >Tak for hjaelpen
> >
> >Pia
>
> Hej Pia.
>
> Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
> tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
> der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
> blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
> peber.
> En hurtig og god løsning.
Brug friske gulerødder i stedet - og tilsæt et bundt frisk persille- så bliver
det helt rigtigt.
--
Venlig hilsen
Villy Erichsen
| |
Pia (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Pia |
Dato : 15-12-02 17:57 |
|
"Villy Erichsen" <brita-villy@adslhome.dk> wrote in message
news:3DFC9D43.45AC596C@adslhome.dk...
> Bitten wrote:
>
> > "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
> >
> > >Hej med jer
> > >
> > >Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad,
at jeg
> > >fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
> > (Snip...)
> > > ville hoere, om nogen har en god opskrift?
> > >Tak for hjaelpen
> > >
> > >Pia
> >
> > Hej Pia.
> >
> > Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
> > tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
> > der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
> > blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
> > peber.
> > En hurtig og god løsning.
>
> Brug friske gulerødder i stedet - og tilsæt et bundt frisk persille- så
bliver
> det helt rigtigt.
>
> --
> Venlig hilsen
> Villy Erichsen
Oev, nu naaede jeg ikke at koebe persille (og min egen er ikke laengere!),
men friske guleroedder har jeg heldigvis.
Knus
Pia
>
>
| |
Jan Bøgh (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 15-12-02 20:21 |
|
"Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote in message
news:3dff6456.10606491@news.inet.tele.dk...
> der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
> blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
> peber.
Stuvede grønærter og gulerødder er det absolut eneste, hvor jeg foretrække
dåseprodukter. Her i famillien laves retten kun af Beauvais dåser med ærter
og gulerødder (og kun dette fabrikat) ellers vil ingen have det.
vh
Jan
| |
Sabina Hertzum (15-12-2002)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 15-12-02 21:49 |
|
Pia wrote:
> Hej med jer
>
> Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad,
> at jeg fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og
> guleroedder til. Nu er det bare, at det er aartier siden, jeg sidst
> lavede noget som helst stuvet, og ville hoere, om nogen har en god
> opskrift? Jeg har et par stykker i gamle kogeboeger, men ville gerne
> have noget, der er proevet foer :)
jeg plejer at bruge min mors opskrift...
ærter og gulerødder fra frost i en gryde, dækkes med vand og bringes i
kog....
en melbolle laves ( smør i en kop og æltes med en gaffel sammen med mel...
smørren kan evt smeltes først) når den er godt æltet sammen kommes den i
vandet sammen med ærter og gulerødder og røres ud...
saucen smages til med salt, peber og lidt sukker... lidt persille kan give
prikken over i'et....
--
Knus Sabina
www.MandeZonen.dk
Danmarks førende mandeportal.
| |
|
|