Jeps, og den bliver SUPER.
Jeg er her til aften blevet meget inspireret, da jeg har læst den meeget
lange tråd "Hvad fik du at spise i går...", samt alle de andre
jule-opskrifter
der flyver igennem luften herinde.
Her kommer mit bidrag!
Opskriften er som følger:
250 g Mandler (helst smuttede)
150 g flormelis
1 æggehvide
Mandlerne skal være meget fine, de kan "snittes" i en foodprocessor eller
andet.
Jo grovere mandlerne laves, jo mere "grynet" bliver din marcipan (dette
betyder ikke at den er/smager dårlig!)
Derefter tilsættes flormelis og æggeblomme, og det æltes til en klump.
En "anderledes" marcipan
125 g mandler
1 spsk. honning
1 spsk. vand eller anden væske... (spiritus)
Her er fremgangsmåden den samme, men da jeg lavede den i formiddags,
blev det uden at smutte mandlerne, og de røg hele ned i foodprocessoren.
Dette giver en mere mørk marcipan.
Dette er en meget anderledes marcipan, men klart et hit i familien !!!
Det var mit bidrag, jeg håber i vil tage det til jer, og ønsker en glædelig
jul til alle.
Svend, 16