"Heidi" <no-spam@adslhome.dk> wrote in message
news:atlaq3$86e5$1@ID-64059.news.dfncis.de...
> > Opskrift på min egen skrub-af-suppe udleveres gerne om ønsket.
>
> Ja tak
Oki-dok!
Udgangspunktet kan være en ægte bouillon eller bare en der er lavet på
terninger eller ekstrakt. Alt andet lige betyder det ikke ret meget, da der
kommer masser af smag i hen ad vejen.
Til 8 pers.
2 l. bouillon
bacontern (et par hundrede gram)
5-10 fed hvidløg (evt flere - hvidløg er ikke stærke, når de er svitset.)
4 pæne løg
1-2 gulerødder
evt. lidt selleri, rodpersille eller lign. der også skæres i terninger (ikke
for meget)
1 ds. konc. tomatpure
3 peberfrugter (helst i forsk. farve)
1 porre eller 2
suppestjerner eller suppemaccaroni (150 -250 g)
Paprika
Frisk eller tørret chilli
Brun baconen i gryden sammen med et ordentligt drøn friskkværnet peber (og
smid ej fedtet ud - det smager nemlig) - eventuelt sammen med en skefuld
karry.
Hak løgene groft imens.
Skær guleroden i fine tern.
Knus en 5-10 fed hvidløg (efter temperament) og hæld ned til baconen sammen
med de hakkede løg og lad dem blive blanke.
Tilsæt en dåse konc. tomatpure (eller en af de snilde poser, der gør at man
slipper for dåseåbneren).
Rør rundt i blandingen et minut eller to.
Hæld bouillonnen på.
Tilsæt en eller 2 spsk. paprika (jeg bruger rosenpaprika). Smag undervejs,
så det får en passende styrke.
Snit peberfrugterne i smalle strimler. Del dem evt, hvis de bliver for
lange.
OG NU SKAL DU VÆRE FORSIGTIG: Tilsæt chilli så retten bliver stærk, men ikke
uspiselig. Jeg har nogle små tørrede sataner - dem bruger jeg 2 af, der er
knuste. Men jeg hælder en i først - koger lidt, smager, tilsætter lidt mere,
koger smager osv. indtil styrken er passende.
Her plejer jeg så at holde pause (eller rettere - dette er typisk lavet
dagen før).
Umiddelbart før spisningen:
Skær porren i tynde mønter
Smid porre og maccaroni/stjerner i suppen og kog i 3-5 min.
Skyd så til allersidst 1/4 piske i (det var jo til nytårsaften)
Serveres med små brød (kommenshorn passer fremragende til denne suppe).
Ovennævnte plejer at gøre stor lykke hos os.
vh
Jan