|
| Vis os dit køleskab ! Fra : Mureren |
Dato : 14-12-02 15:39 |
|
I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?", ku' jeg godt tænke
mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i køleskabet.
Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men ting som mere
eller mindre alting indgår i husholdningen...
Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i hvilke retter disse
ingredienser hører til...
Mureren
| |
Pia J (14-12-2002)
| Kommentar Fra : Pia J |
Dato : 14-12-02 16:28 |
|
Mine basisvarer er rimelig få.
Køleskab:
minimælk
kærgården
sennep
Heinz ketchup
chilimos
lime-vinaigrette dressing (Svansø)
marmelade
honning
rødbeder
Cheasy tomat/basilikumsauce
grøn pesto (pastella tror jeg min yndlingsvariant hedder, køber en hel stang
og fryser dem ned)
salsa
Grønt:
kartofler
gulerødder
løg
hvidløg
citroner
tomater
alle andre grønsager/frugt skifter fra uge til uge eller årstid
div. frossent grønt, især majs
dåsetomater
Krydderier:
Oregano
merian
timian
persille
Kikkoman soya
Worchestershire
kardemomme
kanel
ingefær
vanille
muskat
Tzatziki krydderi
Middelhavskrydderi
citronpeber
diverse grillkrydderier, kartoffeldrys og karrytyper, når jeg ser noget nyt.
basilikum i vindueskarmen
tomatpure
nudler
pastaskruer
ris
linser
Og jeg har ikke glemt pålæg. Jeg hader rugbrødsmadder og supermarkedspålæg,
hellere rester fra gårsdagens middag. Eller hjemmebagt rugbrød med ost - men
det gider jeg ikke lave...
:Pia
| |
Mulle's mor Heidi (14-12-2002)
| Kommentar Fra : Mulle's mor Heidi |
Dato : 14-12-02 17:57 |
|
Mælk, smør, kartofler, marmelader, ketchup, ost/ skæreost (samt ananas-ost
til kattene)
Dette er mine "basisvarer" men jeg interesserer faktisk heller ikke for at
lave mad *smil* - jeg vil hellere spise god mad, andre har lavet :o
Til gengæld spiser jeg ret meget chokolade ...
Venlig hilsen "chokoladegrisen" Heidi
http://hei.homepage.dk/julegodter.html
| |
Sofie Kurland (14-12-2002)
| Kommentar Fra : Sofie Kurland |
Dato : 14-12-02 19:21 |
|
Altid i mit køleskab (ofte som det eneste, er en værre sjatkøber):
Grana (til carbonara), æg (især til scrambled eggs m. ketchup), mayo, remo,
ravigottesauce (røres i yoghurt m. klipppet purløg og serveres som kold sovs
til fiskefrikadeller), ribsgelé (til stegeben), yoghurt naturel 0,5% (til
dressinger og indiske retter), tahin (til hummus og falafeldressing), kulør
(til stegebenssovsen), dijonsennep, gær.
Løg, hvidløg, ingefær, gulerødder, citroner
I fryseren: Fine ærter, hel spinat
På køkkenbordet: Smør i porcelænsskjuler
Krydderier o.lign.: Maldonsalt, sort peber, thailandsk fiskesauce, Kikkoman,
chili, paprika, karry, estragon, spidskommen, koriander, garam masala,
tandoorikrydderi, gurkemeje, safran, sennepsfrø, laurbærblade, tørrede
kaffirlimeblade, fennikelfrø, stjerneanis, kardemomme, vanille, kanel, olie,
balsamico, riseddike.
V.h.
Sofie
| |
vagn torup & rikke b~ (15-12-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~ |
Dato : 15-12-02 11:42 |
|
"Mureren" <mureren@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3dfb422a$0$184$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?",
ku' jeg godt tænke
> mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i
køleskabet.
> Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men
ting som mere
> eller mindre alting indgår i husholdningen...
> Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
> Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i
hvilke retter disse
> ingredienser hører til...
>
> Mureren
>
> Hej
Mit køleskab indeholder altid:
Letmælk
Æg
Frisk gær (bager næsten dagligt)
Gulerødder
Æbler
Bananer
Leverpostej
Ost (sådan en baneost fra Netto)
Kærgården
Tomatpure (den fra beauvais i glasflaske)
Mørk chokolade (Nettos til 4.25 for 100 gr.)
Engelsk sauce
2-3 slags olie
Sorte oliven uden sten
Agurk
Krydderier, tja, jeg har fast ca. 80 forskellige, men dem
orker jeg ikke at remse op her.
Ellers altid pasta, ris, kartofler, løg, knækbrød i rigt
udvalg, fuldkornsskorper, flåede tomater på dåse.
Vi er ikke de store pålægsspisere. Det er faktisk kun manden
og den mindste pige, der spiser pålæg på fast basis. Resten
af os tager bare noget brød med eller uden smør. Det er også
kun de to, der spiser rugbrød.
MVH Rikke
--
www.rikkebachmann.webbyen.dk
Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
| |
Bjarke Bundgaard (16-12-2002)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 16-12-02 00:50 |
|
Fishsauce, krapi (rejepaste), sød chilisauce, Kikkoman, Wasapi, Øko
Skummetmælk, Hanegal Leverpostej, HP Sauce, marcipan, nougat, tamarind,
fujicolour 200 ASA 36 billeder, Bindestouws sky, Syltede Rødbeder, Pesto,
Heinz ketchup, brunkagedej, syltetøj, smør, Ghee, Neglelak (kærestens),
Saltkød, 4 slags marinerede sild, tabasco, ansjoser, flere forskellige ...
meget modne oste (en schweizisk alpeost, en bløøød fransk sag jeg ikke tør
åbne og en temmelig hård spansk fåremælksost som jeg normalt river og
drysser på pasta), mango chutney, ribsgelé, kaffebønner, et halvt glas
rødkål, en smule røget makrel, Oystersauce.
Hvis der er nogen der kan kombinere det til ret - så nyder de min dybeste
respekt og nysgerrighed
M.v.h
Bjarke
| |
Pia J (16-12-2002)
| Kommentar Fra : Pia J |
Dato : 16-12-02 09:56 |
|
"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in message news:atj4f4
> fujicolour 200 ASA 36 billeder
LOL - dem glemte jeg faktisk at tilføje...
:Pia
| |
Padmé (16-12-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 16-12-02 12:12 |
|
"Mureren" <mureren@mail.tele.dk> wrote in message
news:3dfb422a$0$184$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> I forlængelse af tråden "Hvad fik du til middag i går ?", ku' jeg godt
tænke
> mig at vide hvad alle i andre har stående som "standard" i køleskabet.
> Altså ikke noget der havner i køleren "ved lejlighed", men ting som mere
> eller mindre alting indgår i husholdningen...
> Krydderier m.v. er selvfølgelig også velkomne...
> Og hvis du/i er rigtig "hardcore", så beskriv hvor og i hvilke retter
disse
> ingredienser hører til...
>
> Mureren
>
I køleskabet:
Æg
Agurk
Tomat
Karry ketchup
Wasabi
Chilisauce
Frisk ingefær
Gulerødder
Løg
Jordbærmarmelade
Soyasauce
Hvidløg
Neglelak :)
Et hav af krydderier (er dog ikke i køleskabet), men vi bruger mest karry og
safran
I fryseren ligger der altid:
ærter
majs
wokblanding
rugbrød
forskellige bær (til smooties)
og til tider en dreamis med karamel
Padmé
| |
|
|