"Nette" wrote in message
news:3dfb0f41$0$24716$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej gruppe
>
> Jeg skal lave gløgg til i aften, men kan pludselig ikke huske, hvad jeg
> gjorde med appelsinerne og kanelstangen sidste år. Skar jeg appelsinerne i
> skiver og lod jeg den trække i rødvinen før opvarmning sammen med
> kanelstangen, eller hvordan var det nu?
Mange tak for jeres forslag.
Jeg endte med at gøre følgende, hvilket faldt i MEGET god jord:
Til en hel flaske rødvin:
1 appelsin i skiver
2 stænger kanel
15 hele nelliker
1 tsk. kardemomme
300 g. vand
Kogte jeg i 10 minutter, hvorefter appelsinskiverne blev taget fra og
saften kogtes ind yderligere i fem minutter.
Rødvinen, blev hældt i en gryde og indkogning sigtede jeg i.
Appelsinskiverne pressede jeg hurtigt i og det hele varmede jeg op sammen
med 100 g. puddersukker. Da det var helt varmt tilsatte jeg mandelsplitter
og rosiner og lige før servering nogle friskskåret appelsinskiver.
Nu må jeg håbe, jeg kan huske det til næste år, for det smagte fantastisk og
alle kunne for en gangs skyld lide gløggen
Nette