/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tun-opskrift, hjælp.
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 13-12-02 16:58

Har købt 4 skiver tun og har planer om at servere dem til min nært
forestående fødselsdag, hvor vi bliver 4 men'sker. Det er jo ikke så mange,
til gengæld giver det ringe antal god mulighed for at kræse, både med vin &
mad.

Har søgt på Google, men dér synes opskrifter på dåse-tun at dominere.

Jeg ved godtat jeg kan stege dem på panden, som bøf - eller udendørs på
grillen - *Brrrrr*.

Men altså, jeg ville foretrække skiverne ovntilberedte - kan man lokke
forslag frem? - *S*

Henning



 
 
June Last (13-12-2002)
Kommentar
Fra : June Last


Dato : 13-12-02 17:12

On Fri, 13 Dec 2002 16:58:02 +0100, "Henning Lindeberg"
<hlindeberg@FJERNdoktor.dk> wrote:

>Har købt 4 skiver tun og har planer om at servere dem til min nært
>forestående fødselsdag, hvor vi bliver 4 men'sker. Det er jo ikke så mange,
>til gengæld giver det ringe antal god mulighed for at kræse, både med vin &
>mad.
>
>Har søgt på Google, men dér synes opskrifter på dåse-tun at dominere.
>
>Jeg ved godtat jeg kan stege dem på panden, som bøf - eller udendørs på
>grillen - *Brrrrr*.
>
>Men altså, jeg ville foretrække skiverne ovntilberedte - kan man lokke
>forslag frem? - *S*
>
>Henning
>
>
Hakkede løg i bunden af fadet - tun " koteletterne " ovenpå -
friskpresset citron, krydderurter - lidt salt og peber. smørklatter og
til sidst et lag bacon....Uhmm.... evt. rejer ved de sidste minutter i
ovnen ( ellers til baconen er sprød) og/eller piskefløde hvis i vil
have til sovs. En hollandaise (eller hvordan det nu staves) er også
fin - ris er godt , evt godt brød - men det er jo efter smag og
behag. Velbekomme - måske er det med bacon lidt "mystisk" - men prøv
rettet til hverdag - samme opskrift er lige så delikat til torskefilet
eller anden lignende fisk !


--
Kærligst June

Henning Lindeberg (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 13-12-02 17:31


"> Hakkede løg i bunden af fadet - tun " koteletterne " ovenpå -
> friskpresset citron, krydderurter - lidt salt og peber. smørklatter og
> til sidst et lag bacon....Uhmm.... evt. rejer ved de sidste minutter i
> ovnen ( ellers til baconen er sprød) og/eller piskefløde hvis i vil
> have til sovs. En hollandaise (eller hvordan det nu staves) er også
> fin - ris er godt , evt godt brød - men det er jo efter smag og
> behag. Velbekomme - måske er det med bacon lidt "mystisk" - men prøv
> rettet til hverdag - samme opskrift er lige så delikat til torskefilet
> eller anden lignende fisk !
>
>
> --
> Kærligst June

Det lyder faktisk godt, også det med bacon'en - mange tak - *S*
Henning



June Last (13-12-2002)
Kommentar
Fra : June Last


Dato : 13-12-02 18:48


>
>Det lyder faktisk godt, også det med bacon'en - mange tak - *S*
>Henning
>
>
Det er "GUF" - du kan jo for en "sikkerhed" afprøve med en billigere
fisk - sej er nemlig også OK ! - god appetit !


--
Kærligst June

Kevin Edelvang (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 13-12-02 19:22

"Henning Lindeberg" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev

> Har købt 4 skiver tun og har planer om at servere dem til min nært
> forestående fødselsdag, hvor vi bliver 4 men'sker.

Ikke for at blande mig, men så håber jeg, du har fødselsdag i dag -
eller at tunen er frossen. Det kan nemlig ikke holde sig

Mvh
Kevin Edelvang


Henning Lindeberg (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 13-12-02 21:39


"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3dfa2590$0$216$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Henning Lindeberg" <hlindeberg@FJERNdoktor.dk> skrev
>
> > Har købt 4 skiver tun og har planer om at servere dem til min nært
> > forestående fødselsdag, hvor vi bliver 4 men'sker.
>
> Ikke for at blande mig, men så håber jeg, du har fødselsdag i dag -
> eller at tunen er frossen. Det kan nemlig ikke holde sig
>
> Mvh
> Kevin Edelvang

Den ER frosset - *G*



Gitte Jahns (14-12-2002)
Kommentar
Fra : Gitte Jahns


Dato : 14-12-02 15:52

du kan også marinere tunen i en blanding af olivenolie og citronsaft, salt
og peber + hvis du vil friskpresset hvidløg. Tunen skal marinere et par
timer og så i ovnen på fuld skrue gerne grill i 1 minut på hver side.

Dertil plejer jeg at servere græske kartoffelbåde, tzaziki, og grillet feta.

Det bør nok nævnes at med grillet feta tænker jeg på en hjemmebragt opskrift
fra Kreta hvor der i et ildfast fad lægges tomatskiver, løgringe og grønne
peberfrugt ringe. lidt friskpresset citron, lidt olivenolie og salt, peber
og oregano. Henover grøntsagerne lægger du feta skåret i skiver brug en god
feta fra blok til formålet. I ovnen med det 20 min på 200 grader. Læg
staniol over fadet de første 15 min.

God fornøjelse .....uhmmmm mine tænder løber allerede i vand

M.v.h. Gitte



Henning Lindeberg (14-12-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 14-12-02 17:00


"Gitte Jahns" <g.jahns@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:atfgfc$m0g$1@news.cybercity.dk...
> du kan også marinere tunen i en blanding af olivenolie og citronsaft, salt
> og peber + hvis du vil friskpresset hvidløg. Tunen skal marinere et par
> timer og så i ovnen på fuld skrue gerne grill i 1 minut på hver side.
>
> Dertil plejer jeg at servere græske kartoffelbåde, tzaziki, og grillet
feta.
>
> Det bør nok nævnes at med grillet feta tænker jeg på en hjemmebragt
opskrift
> fra Kreta hvor der i et ildfast fad lægges tomatskiver, løgringe og grønne
> peberfrugt ringe. lidt friskpresset citron, lidt olivenolie og salt, peber
> og oregano. Henover grøntsagerne lægger du feta skåret i skiver brug en
god
> feta fra blok til formålet. I ovnen med det 20 min på 200 grader. Læg
> staniol over fadet de første 15 min.
>
> God fornøjelse .....uhmmmm mine tænder løber allerede i vand
>
> M.v.h. Gitte

Mange tak, Gitte - jeg er faktisk Feta-fan og har både grillet og sør'me
oss' røget Feta (har en bette hjemmerøgeovn). Nu ska' der altså ost
bagefter, så..... Men marineringen, efterfulgt af 1 minut x2 i ovnen
tiltaler mig meget - o)
Henning




Kevin Edelvang (15-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 15-12-02 02:24

Gitte Jahns wrote:


> Det bør nok nævnes at med grillet feta tænker jeg på en hjemmebragt
> opskrift fra Kreta hvor der i et ildfast fad lægges tomatskiver,
> løgringe og grønne peberfrugt ringe. lidt friskpresset citron, lidt
> olivenolie og salt, peber og oregano. Henover grøntsagerne lægger du
> feta skåret i skiver brug en god feta fra blok til formålet. I ovnen
> med det 20 min på 200 grader. Læg staniol over fadet de første 15 min.

Feta er meget lækkert. Jeg ynder at vende dem i olivenolie, dernæst
hvedemel og så en tru på panden (eller endnu bedre i frituregryden). Dét
er lækkert!

Mvh
Kevin Edelvang


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste