/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julesylte.
Fra : Niels Wang Hansen


Dato : 13-12-02 16:29

Er der nogen der kan anbefale en opskrift på sylte gerne lidt krydret.


M.v.h
Niels Wang Hansen

 
 
Peter W. Bosse (14-12-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 14-12-02 11:04

"Niels Wang Hansen" <nilswang@worldonline.dk> skrev i en meddelelse ...

> Er der nogen der kan anbefale en opskrift på sylte gerne lidt krydret.

Her er en opskrift på..

Grissesylte:
1 svine hoved
2 svineskanke
salt
vand
6 laurbærblade
½ tsk st. nelliker
1 tsk peber
2 tsk salt

Få slagteren til at skolde, skrabe og rense hovedet.
Kog det sammen med skankene i salt vand, ca. 3 timer, til det er meget mørt.
Skær sværen af og pil kødet fra benene, mens det endnu er varmt.
Skær det i småterninger.
Læg sværen med fedtsiden indad i en form. Varm kødet i lidt suppe, tilsæt
krydderier. Smag suppen til og hæld den i formen.
Læg let pres på sylten og stil den koldt til næste dag.
Skær sylten i tykke skiver, der serveres med sennep, rødbeder og groft rugbrød.
-oo-

Varianten, hurtig og nemt .. hedder slet og ret..

Sylte:

1 svinehoved/skank
1 kalvebov eller svinebov
vand
salt
3-4 laurbærblade
3-4 hele nelliker
1 tsk peber
¼ tsk allehånde
2 tsk salt

Hvis hverken svinehoved eller skank anvendes, bør der tilsættes 4-6 blade
husblas pr. liter suppe, for at det kan gelere.
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes.
Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i
flere hold vand. Hovedet sættes over i rigeligt koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.
Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man
ønsker sylten fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og
kødet koger ialt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene. Kødet tages tages op
og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål, skiftevis fedt og
magert og lagvist drysset med de blandede krydderier. Når skålen er fuld, fyldes
den op med suppe. Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og
herpå et let pres, som holder kødet under suppen. Når sylten er kold, vendes
den ud af skålen.
Sylten skæres i skiver og spises med forstuvede kartofler eller rugbrød, syltede
rødbeder og sennep.
NB: Hvis sylten skal i fryseren, er det nemmest at fordele den i flere små aluforme.
Så kan man tage en stor eller lille portion ud efter behov.

*Sidstnævnte opskrift er fra "Den hvide frokost bog". - Alle husmødres drøm!

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Updates!
Hvis man fx skulle have lyst til at se, hvad dødsdømte
amerikanere bestiller som sidste måltid, så fører staten
Texas nøje protokol over dette på:
www.tdcj.state.tx.us/stat/finalmeals.htm



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste