"Niels Wang Hansen" <nilswang@worldonline.dk> skrev i en meddelelse ...
> Er der nogen der kan anbefale en opskrift på sylte gerne lidt krydret.
Her er en opskrift på..
Grissesylte:
1 svine hoved
2 svineskanke
salt
vand
6 laurbærblade
½ tsk st. nelliker
1 tsk peber
2 tsk salt
Få slagteren til at skolde, skrabe og rense hovedet.
Kog det sammen med skankene i salt vand, ca. 3 timer, til det er meget mørt.
Skær sværen af og pil kødet fra benene, mens det endnu er varmt.
Skær det i småterninger.
Læg sværen med fedtsiden indad i en form. Varm kødet i lidt suppe, tilsæt
krydderier. Smag suppen til og hæld den i formen.
Læg let pres på sylten og stil den koldt til næste dag.
Skær sylten i tykke skiver, der serveres med sennep, rødbeder og groft rugbrød.
-oo-
Varianten, hurtig og nemt .. hedder slet og ret..
Sylte:
1 svinehoved/skank
1 kalvebov eller svinebov
vand
salt
3-4 laurbærblade
3-4 hele nelliker
1 tsk peber
¼ tsk allehånde
2 tsk salt
Hvis hverken svinehoved eller skank anvendes, bør der tilsættes 4-6 blade
husblas pr. liter suppe, for at det kan gelere.
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes.
Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i
flere hold vand. Hovedet sættes over i rigeligt koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.
Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man
ønsker sylten fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og
kødet koger ialt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene. Kødet tages tages op
og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål, skiftevis fedt og
magert og lagvist drysset med de blandede krydderier. Når skålen er fuld, fyldes
den op med suppe. Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og
herpå et let pres, som holder kødet under suppen. Når sylten er kold, vendes
den ud af skålen.
Sylten skæres i skiver og spises med forstuvede kartofler eller rugbrød, syltede
rødbeder og sennep.
NB: Hvis sylten skal i fryseren, er det nemmest at fordele den i flere små aluforme.
Så kan man tage en stor eller lille portion ud efter behov.
*Sidstnævnte opskrift er fra "Den hvide frokost bog". - Alle husmødres drøm!
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Updates!
Hvis man fx skulle have lyst til at se, hvad dødsdømte
amerikanere bestiller som sidste måltid, så fører staten
Texas nøje protokol over dette på:
www.tdcj.state.tx.us/stat/finalmeals.htm