"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> skrev i en meddelelse
news:fhmK9.65424$HU.4995355@news010.worldonline.dk...
>
> efter lidt gransken frem og tilbage er vi her i familien blevet enige om
at
> vi skal have raclette og fondue til middagen nytårsaften....
> det bliver en stille aften.. to voksne og to børn...
>
> mit problem er at jeg ved hvordan jeg plejer at gøre ( masser af salat og
> masser af kød i en stor bunke... næsten*G*)
> men jeg mangler lidt inspiration til hvordan jeg kan gøre det ekstra
> lækkert..... både hvad angår kødudvalget og tilbehøret....
> nogen her der har nogle geniale påfund??
> det skal siges at jeg ikke rigtig har lyst til at stå og bikse med salat
på
> en nytårsaften, så hvis der er nogle gode alternativer til lækkert
tilbehør
> så spyt endelig ud ;)
>
> --
> Knus Sabina
>
Hej Sabina
Du kunne lave rødvinsfondue i sted for almindelig fondue. Det er såmen bare
lidt rødvin med masser af Herbes de Provence. Jeg plejer at lave et par
kolde saucer til fonduen. Det kunne være med masser af hvidløg, sennep og
krydderurter, "blå ost er også godt - der er mange muligheder. Af kæd ville
jeg vælger noget rigtig godt oksekød, kalkun og cocktail pølser med bacon
omkring (børnene vil elske det). Hvis du ikke gider den traditionelle salat
kan du eventuelt lave en varm bønnesalat.
Bønnesalat
1 fed finhakket hvidløg
40 g hakkede soltørrede tomater i olie
hakket persille efter smag
200 g bønner
2 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamicoeddike
salt og peber
En marinade af hvidløg, soltørrede tomater, persile, olie, balsamicoeddike,
salt og peber blandes, mens bønnerne koges møre i let salat vand. De varme
bønner vendes i marinaden - klart til servering.
Håber du kan bruge mine inputs
.
Julehilsner
Mette