/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Modificeret stivelse & invertsukker
Fra : Skrækkelige Olfert


Dato : 12-12-02 23:42



Hvad ligger der i ordet 'modificeret' i forbindelse med stivelse i varedeklarationerne,
eller er det et vidt begreb?

Er det noget man skal undgå lige som det hærdede fedt?

Og nu vi er igang - hvad er invertsukker?


Mvh. Olfert

 
 
Jakob Andersen (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 13-12-02 13:00

> Hvad ligger der i ordet 'modificeret' i forbindelse med stivelse i
varedeklarationerne,
> eller er det et vidt begreb?

Modificeret stivelse er bare stivelse der har været varmet op, så stivelsen
kan optage masser af væske.

>
> Er det noget man skal undgå lige som det hærdede fedt?

Nej, det er ikke farligt, det er det samme der sker hvis du bruger en
meljævning i sovsen.


> Og nu vi er igang - hvad er invertsukker ?

En form for sukker, som druesukker, frugtsukker, mælkesukker, mv.

Jakob



Nette (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 13-12-02 17:05


"Skrækkelige Olfert" wrote in message
news:121220022341330874%NOSPAM@yahoo.dk...
> Og nu vi er igang - hvad er invertsukker?

Kunstig honning....Sådan plejede vi at betegne det i bageriet

Nette



Jakob Andersen (13-12-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 13-12-02 22:06

> > Og nu vi er igang - hvad er invertsukker?
>
> Kunstig honning....Sådan plejede vi at betegne det i bageriet

Ikke helt rigtigt, det sukker som bierne laver er også invertsukker. Men det
er rigtig at det er kunstig fremstillet invertsukker + smagstoffer der
bliver brugt til at lave kunthonning med.
SVJH er invertsukker lavet af:
frugsukker + druesukker + syre

Jakob



Queeni (14-12-2002)
Kommentar
Fra : Queeni


Dato : 14-12-02 12:59

> Hvad ligger der i ordet 'modificeret' i forbindelse med stivelse i
varedeklarationerne,
> eller er det et vidt begreb?
>
> Er det noget man skal undgå lige som det hærdede fedt?
>
> Og nu vi er igang - hvad er invertsukker?
>
>
> Mvh. Olfert

Inventsukker fås ved kemis eller enzymatisk hydrolyse af saccharose (
sukker ) og der er helt bestemte krav til det i Bekendtgørelse om visse
former for sukker. ( BEK nr 27 af 20/01/1977 )
Bilag 1

5. Flydende invertsukker;
den vandige opløsning af saccharose, delvis inverteret ved hydrolyse, i
hvilken mængden af invertsukker ikke er fremherskende, og som svarer til
følgende kendetegn:
a) tørstof, ikke under 62 pct. i vægt,
b) indhold af invertsukker (forholdet mellem fructose og dextrose: 1,0
plus/minus 0,1), over 3 pct. men ikke over 50 pct. i vægt af tørstoffet,
c) askeindhold ved måling af ledningsevne, ikke over 0,4 pct. i vægt af
tørstoffet, bestemt i overensstemmelse med litra b) i bilag 2,
d) restindhold af svovldioxid, ikke over 15 mg/kg af tørstoffet, indtil 1.
januar 1979 dog indtil 20 mg/kg.
6. Sirup af invertsukker;
den vandige opløsning, eventuelt krystalliseret, af saccharose, delvis
inverteret ved hydrolyse, i hvilken mængden af invertsukker er
fremherskende, og som svarer til følgende kendetegn:
a) tørstof, ikke under 62 pct. i vægt,
b) indhold af invertsukker (forholdet mellem fructose og dextrose: 1,0
plus/minus 0,1), over 50 pct. i vægt af tørstoffet,
c) askeindhold ved måling af ledningsevne, ikke over 0,4 pct. i vægt af
tørstoffet, bestemt i overensstemmelse med litra b) i bilag 2,
d) restindhold af svovldioxid, ikke over 15 mg/kg af tørstoffet, indtil 1.
januar 1979 dog indtil 20 mg/kg.

Modficerede stivelser er stivleser der er behandlet f.eks ved oxidation,
varmebehandling, kemisk med syre eller baser. disse er optage i
positivlisten i grupper afhængig af den behandling der er anvendt ved
fremstillingen. De deklareres ikke med E nummer i henholdt til
Bekendtgørelse om mærkning m.v. af fødevarer.
Der findes rigtig mange typer af modificerede stivelser, som har forskellige
egenskaber, f.eks. fryse- og tø-stabilitet, syrestabilitet så det kan
anvendes i produkter med lav pH.
Der er ingen grund til at være betænkelig ved at købeprodukter med hverken
inventsukker eller mod. stivelse.

Mvh.

Queeni





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste