Fyldte auberginer (2 personer)
1 middelstor aubergine
salt
1 fed hvidløg
1 lille løg
2 tsk. olie
1½ spsk. rasp
200 gram hakket magert oksekød
1 spsk. finthakket frisk persille
½ tsk. salt
1 spsk. tomatpure
1 knsp. sort peber
1 dl. grøntsags- eller oksebouillon
Skyl auberginen og del den på langs. Skær nogle snit i frugtkødet, uden dog
at gå igennem skallen. Kom salt på de to halvdele og lad dem stå ca. 30
minutter. Pil løgene og hak dem. Fjern aubergine indmaden så kun skallen er
tilbage, brug f.eks. en grapefrugtkniv. Hak auberginekødet fint. Svits
hvidløg og løg i olie på en pande ved svag varme, 2-3 minutter. Tilsæt
auberginekødet og lad alt stege under omrøring til massen er blevet blød,
men endnu ikke har taget farve, ca. 2 minutter. Lad det køle lidt af. Sæt
ovnen på 200 grader. Bland aubergine-massen med rasp, hakket kød og
tomatpure. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Sæt
aubergine-skallerne i en ildfast form, kom kødfyldet i og hæld bouillonen i
formen. Bag i ovnen til retten har fået farve og farsen er gennembagt, 20-25
minutter.
Velbekomme
--
Nielsen
-------oooOOooo-------
http://outsearch.dk/opskrifter
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:3df5019d$0$217$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "RHR" <rikkehave@get2net.dk> skrev
>
> > Er der nogen der har gode ideer til en god middag med auberginer?
>
> Tja... Klassikeren hedder vel Mousaka...
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>