|
| Rigtig, ægte Bolognaise ? Fra : Morten |
Dato : 09-12-02 12:44 |
|
Hejsa
Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
bestiller det på en italiensk resturrant ?...
| |
Prankster Kineses (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Prankster Kineses |
Dato : 09-12-02 12:59 |
|
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> wrote in message
news:at1vmi$5rc$1@sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
> bestiller det på en italiensk resturrant ?...
>
>
Det staves vidst nok Bolognese, prøv at søg på Google.
Hemmeligheden er "The Holy Trinity": finthakkede løg, selleri og rød peber
(nogle gange bliver gulerødder også nævnt). Jeg har prøvet variationer over
denne:
http://www.ivyhillhoa.org/bryan/Recipes/f&d_bolognese-sauce.html
som var ret lækker. Jeg lod den godt nok simre væsentlig længere end
opskriften og brugte rød i stedet for Marsala.
Kasper
| |
Jan Bøgh (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 09-12-02 18:20 |
|
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> wrote in message
news:at1vmi$5rc$1@sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
> bestiller det på en italiensk resturrant ?...
Findes ikke!
Der er ikke en 'rigtig' opskrift på spaghetti bolognese (ragu alla
bolognese), men mange. Så spørg på restauranten.
En anden deltager har peget på 'the holy trinity' og meget betegnende
indeholder min opskrift kun en af de 3 komponenter, nemlig hakkede løg.
Tilgengæld vil der altid være tale om hakket bladselleri og helt ubetinget
rødvin i saucen. Desuden en koge (eller rettere simre-)tid på ikke under 3
timer og meget gerne meget mere.
vh
Jan
| |
Kevin Edelvang (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-12-02 20:31 |
|
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
> Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når
man
> bestiller det på en italiensk resturrant ?...
"Den hellige treenighed", som en anden nævner her i gruppen, er nu
olivenolie, tomat og hvidløg. Disse tre ingredienser går igen i stort
set alle italienske retter. Jeg kan godt poste en opskrift på en ægte
italiensk søndagsragu alle bolognese... Men du bliver muligvis skuffet,
da dem, man får på restauranter sjældent er særlig ægte... Stadig
interesseret? Det bemærkes i øvrigt, at det tager en hel dag at lave og
er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
en italiener til at besvime af fryd.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Morten (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Morten |
Dato : 09-12-02 21:52 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3df4efb0$0$250$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
> Men du bliver muligvis skuffet,
> da dem, man får på restauranter sjældent er særlig ægte... Stadig
> interesseret?
Nu kan jeg jo så se at min besked lidt modsiger sig selv...
Men så må jeg rette:
Det jeg søger er ikke opskriften på "Ægte bolognaise" men på den man får når
man f.eks. bestiller det på en italiensk resturrent, hverendten det så er
ægte eller ej.
> Det bemærkes i øvrigt, at det tager en hel dag at lave og
> er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
> en italiener til at besvime af fryd.
Nu bliver min interasse jo strakt vakt, når du siger det ... hvis det ikke
er alt for besværligt så må du meget gerne poste den, det er da iværtfald
spændende nok at læse den igennem, og evt. eksperimentere med den !
| |
Kevin Edelvang (10-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 10-12-02 10:11 |
|
"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
> Nu kan jeg jo så se at min besked lidt modsiger sig selv...
> Men så må jeg rette:
> Det jeg søger er ikke opskriften på "Ægte bolognaise" men på den man
får når
> man f.eks. bestiller det på en italiensk resturrent, hverendten det så
er
> ægte eller ej.
Ok, så her er en "hurtig", men stadig original og virkelig god
bolognese.
olivenolie
500 gr hakket oksekød
2-4 fed hvidløg efter smag
1 stort løg
2 dåser tomatpure
2 dåser flåede tomater
vand er varierende mængde (alt efter hvor lang tid, du vil bruge på det)
2 kviste oregano
en lille håndfuld basilikumsblad
bladene fra et halvt bundt bredbladet persille
Olien varmes i en tykbundet gryde, hvidløg og løg snittes fint og steges
gyldne i olien, herefter tilsættes hakket kød. Når kødet er brunet
tilsættes tomatpure og efter et par minutter flåede tomater og vand.
Hvis du har god tid, så tilsæt en halv liter vand og lad det koge ind,
til sovsen er tyk. Når vandet er kogt ind tilsættes krydderurter og salt
og peber efter smag. Derefter simrer retten under låg ved svag varme i
10-20 minutter... Jo længere, jo bedre.
Serveres med spaghetti kogt al dente - dvs for guds skyld ikke for
længe. Drys med friskrevet parmesan.
Opskriften rækker normalt til 4 personer.
> Nu bliver min interasse jo strakt vakt, når du siger det ... hvis det
ikke
> er alt for besværligt så må du meget gerne poste den, det er da
iværtfald
> spændende nok at læse den igennem, og evt. eksperimentere med den !
Hmm, ok, her kommer den. Den lange simretid samt de usandsynligt lækre
polpetti og 2 slags andre kød gør denne ret til en SIKKER vinder. Det
tager det meste af en dag at lave, men er besværet værd! Håber, nogen
bruger den og melder tilbage! Det tog mig næsten en time at skrive den
ind.
Sovs:
1/4 dl olivenolie
4 fed hvidløg
4 dåser tomatpure
3,5 dl vand
4 dåser flåede tomater
8 dl vand
2 kviste frisk oregano
1 tsk salt
1 håndfuld friske basilikumsblade
1 knivspids chilipulver, gerne knust peperoncino
Hæld olivenolien i en stor, tykbundet gryde ved jævn varme. Skær hvidløg
i tynde skiver og steg det ca et minuts tid, tilsæt tomatpure og lad det
varmes igennem i ca 5 min. under konstant omrøring - det brænder let på.
Rør de 3,5 dl vand i og lad det koge ind i ca. 20 min, til det er
jævnet. Purer imens de 4 dåser flåede tomater gennem en si eller et
dørslag. Tilsæt dem dernæst sammen med de 8 dl vand og resten af
ingredienserne. Bring til kogepunktet og skru derefter så langt ned for
varmen, det er muligt, selvom det stadig skal koge lidt. Læg låg på, der
dog ikke slutter helt til og småkog i 2 timer. Imens kan kødet
tilberedes, hvis det ikke er sket dagen før eller tidligere på dagen (se
længere nede). Efter to timer tilsættes kødet og sovsen simrer under det
ikke tilsluttende låg i 1½ time - rør i det engang imellem. Smag til med
salt og peber og server med din favoritpasta og ligeså vigtigt: Godt
italiensk brød til at dyppe i den guddommelige sovs.
Kød (kan tilberedes dagen før eller tidligere på dagen):
200 gr. skært oksekød skåret i terninger
250 gr. tør, italiensk pølse (mild eller stærk efter behag), skåret i
terninger
Disse to typer kød skal blot brunes få minutter i en pande, inden de
nedsænkes i sovsen på det i opskriften nævnte tidspunkt.
Samt ca. 10 Polpetti (italienske kødboller), som tilberedes på følgende
måde:
Olivenolie
1 lille salatløg
2 fed hvidløg
250 gr. hakket oksekød
250 gr. hakket kalv og flæsk
1 dl frisk brødkrumme (fintsmuldret og let ristet på pande)
1 dl friskrevet Pecorino
6 kviste bredbladet persille (brug kun bladene)
4 æg størrelse XL
Salt og peber efter smag
Hak løg og hvidløg helt fint og steg det i et par minutter i lidt
olivenolie. Lad det køle af. Bland det i en skål med de øvrige
ingredienser og rør det godt sammen til farsen er lind og luftig. Form
af farsen boller så store som æg (gøres lettest ved at "kaste" en lille
håndfuld fars kraftigt fra hånd til hånd et par gange) og brun dem i
olivenolie på en pande til de er faste og uden fare for at falde fra
hinanden. Nedsænk dem i sovsen på det i opskriften nævnte sted.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Prankster Kineses (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Prankster Kineses |
Dato : 09-12-02 21:57 |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
news:3df4efb0$0$250$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
> "Den hellige treenighed", som en anden nævner her i gruppen, er nu
> olivenolie, tomat og hvidløg. Disse tre ingredienser går igen i stort
> set alle italienske retter.
Hm, måske du har ret. Jeg har søgt lidt på det og tror ikke der er et
entydigt svar. Nogle siger tomat-bladselleri-løg mens andre siger
peber-bladselleri-løg. Mon ikke det afhænger af hvilket område man kommer
fra. Der er jo også dem som mener fløde i en carbonara er en dødssynd, mens
andre siger det skal i.
Men du kunne være sjovt at få opklaret. Jeg tror jeg vil forhøre mig når jeg
spiser eller handler italiensk.
Kasper
| |
Mizzy (10-12-2002)
| Kommentar Fra : Mizzy |
Dato : 10-12-02 19:22 |
|
On Mon, 9 Dec 2002 20:31:02 +0100, "Kevin Edelvang"
<barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
>"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
<snip>
>er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
>en italiener til at besvime af fryd.
Kære Morten
Det var godt nok ikke mig, der spurgte, men jeg vil da vældig gerne se
opskriften !
Bedste hilsner
Hedda (Mizzy)
| |
Mizzy (10-12-2002)
| Kommentar Fra : Mizzy |
Dato : 10-12-02 21:51 |
|
Ups !!
Var lige for hurtig på tastaturet - for det første, var det Kevin og
ikke Morten, der lokkede med en formidabel opskrift, for det andet
havde Kevin allerede skrevet den længere nede i indlægget.
Tsk-tsk.... Vist på tide, jeg får pudset brillerne.
Bye for now.
Hedda
| |
|
|