|
| Lidt tidligt: Dessert til nytårsaften Fra : Henriette |
Dato : 09-12-02 00:14 |
|
Kære NG
Skal holde sammenskudsnytårsaften og undertegnede skal stå for desserten.
Det plejer ikke at være noget problem, men denne gang er jeg tør for idéer.
Jeg ved det er tidligt, men så kan jeg planlægge lidt.
Jeg ved ikke så meget om resten af menueen end at hovedretten bliver
lammesteg. Vi bliver 10 voksne og et utal af børn.
Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør. Det må gerne være
flere små desserter (dessert tallerken). Men ikke noget med husblas - det
kikser hver gang.
Har I idéer ? Kom glad.
På forhånd tak - og glædelig jul og godt nytår.
Bedste hilsner
Henriette
| |
Nette (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 09-12-02 01:06 |
|
"Henriette" wrote in message
news:3df3d248$0$71661$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
> Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør.
Åååh jeg husker svagt en dessert med appelsinskiver lagt i lage, med sødet
flødeskum og friskbagt kransekagestykker til.....
Det smagte fantastiak og var friskt ovenpå en tung middag.
Nette
| |
Padmé (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 09-12-02 13:55 |
|
hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..
padmé
"Henriette" <andersh@privat.dk> wrote in message
news:3df3d248$0$71661$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Kære NG
>
> Skal holde sammenskudsnytårsaften og undertegnede skal stå for desserten.
> Det plejer ikke at være noget problem, men denne gang er jeg tør for
idéer.
> Jeg ved det er tidligt, men så kan jeg planlægge lidt.
> Jeg ved ikke så meget om resten af menueen end at hovedretten bliver
> lammesteg. Vi bliver 10 voksne og et utal af børn.
> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
> Jeg forestiller mig noget friskt (is ?) med sødt tilbehør. Det må gerne
være
> flere små desserter (dessert tallerken). Men ikke noget med husblas - det
> kikser hver gang.
>
> Har I idéer ? Kom glad.
>
> På forhånd tak - og glædelig jul og godt nytår.
>
> Bedste hilsner
>
> Henriette
>
>
| |
Fischer & Døssing (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Fischer & Døssing |
Dato : 09-12-02 22:04 |
|
Padmé (dfgs@nonhotmail.com) skrev:
> hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..
Det lyder spændende. Har du en opskrift, som du vil dele med andre?
Henriette Døssing
| |
Padmé (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 09-12-02 22:58 |
|
Jeg plejer at gå ud fra cheasy's opskrift til 4-6 pers., som er:
3/4 liter Cheasy A38 0,1%
100 g frosne blandede bær, fx jordbær, blåbær, solbær og ribs. (Det er her
jeg kommer fintblendet fennikel i!)
125 sukker (ca. 1½ dl)
Det hele skal blendes og derefter i en fryseegnet boks og stilles i fryseren
i mindst 12 timer. Husk at røre ofte.
Hvis det ikke er fyldestgørende nok, kan du gå ind på cheasy's site under
juni: cheasy sorbet. :)
Hvis du vil have lidt pynt til så kan du skære en fennikel i _meget_ tynde
skiver, og riste dem på en pande uden olie (det må gerne blive
lysebrunt)..og så naturligvis lidt grønt pynt, evt. frisk citronmelisse.
Mums :)
Den kan naturligvis også laves på den traditionelle måde med vand, men det
vil selvfølgelig give en anderledes konsistens.
Padmé
"Fischer & Døssing" <ptf@REMOVE_THISbigfoot.com> wrote in message
news:3df50558$0$47066$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Padmé (dfgs@nonhotmail.com) skrev:
>
> > hvad med en fennikelsorbet? det smager vildt godt og er meget friskt..
>
> Det lyder spændende. Har du en opskrift, som du vil dele med andre?
>
> Henriette Døssing
>
| |
Troels (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Troels |
Dato : 09-12-02 16:34 |
|
>
> Har I idéer ? Kom glad.
Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt. Jeg
har ingen ide om hvordan det laves
/Troels
| |
Kevin Edelvang (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-12-02 21:34 |
|
"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves
Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.
Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Kevin Edelvang (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-12-02 21:34 |
|
"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves
Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.
Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Troels (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Troels |
Dato : 09-12-02 23:05 |
|
> Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
> galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
>
Det lyder sandsynligt. Jeg var heller ikke så gammel da vi fik den. Men go'
var den nu
/Troels
| |
Kevin Edelvang (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-12-02 21:34 |
|
"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves
Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.
Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Kevin Edelvang (09-12-2002)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 09-12-02 21:34 |
|
"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt.
Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves
Det er sikkert en "baked Alaska" hvor man hælder kold marengsmasse over
en VIRKELIG frossen liter is og så tyrer det i ovnen fem minutter ved
højeste varme.
Jeg ville nu ikke servere sådan en for gæster, da det hurtigt kan gå
galt.... Desuden er det mest børn, der vil slå i hjel for den dessert
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Mads Th. Pedersen (13-12-2002)
| Kommentar Fra : Mads Th. Pedersen |
Dato : 13-12-02 22:35 |
|
"Troels" <tllund@[SPAM=ARGH!!!]hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3df4b7f7$0$2590$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> >
> > Har I idéer ? Kom glad.
>
> Vi har en gang fået indbagt is nytårsaften. Det smagte virkeligt godt. Jeg
> har ingen ide om hvordan det laves
Hæld en gang marengsmasse over en klump is (isen skal være så dybfrossen som
muligt) og smid molevitten i ovnen ved en 200-250 grader i nogle få
minutter...
Mvh Mads
| |
Jørn Ibsen (10-12-2002)
| Kommentar Fra : Jørn Ibsen |
Dato : 10-12-02 16:32 |
|
> Da vi skal holde festen, må det gerne kunne forbredes noget i forvejen.
En af de små desserter (som sagtens kan stå alene) kunne være den
italienske Tiramisu. Det smager hammer hammer godt. Sig til, hvis du vil
have en opskrift.
--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG
| |
|
|