/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flødekartofler og ??
Fra : Frank Nørvig


Dato : 08-12-02 14:04

Hejsa,

Jeg skal lave mad for nogle venner, og de har bedt om flødekartofler, men
jeg ved ikke helt hvilken slag kød jeg skal servere til.

Er der nogen her i gruppen der har nogle gode forslag?

Mvh Frank



 
 
vagn torup & rikke b~ (08-12-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 08-12-02 16:00


"Frank Nørvig" <spam@noervig.dk> skrev i en meddelelse
news:3df3427f$0$35826$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg skal lave mad for nogle venner, og de har bedt om
flødekartofler, men
> jeg ved ikke helt hvilken slag kød jeg skal servere til.
>
> Er der nogen her i gruppen der har nogle gode forslag?
>
> Mvh Frank
>
>Hej Frank
Det du skal huske på er, at du ikke serverer lyst kød såsom
kylling eller fisk. Det er 2 "hvide" ting og ser ikke godt
ud. De er desuden milde i smagen og det er kartoflerne også,
så det harmonerer ikke rigtigt.
Du kan derimod med fordel lave en roastbeef, en krydret bøf
af hakket oksekød, hvis det ikke må være for dyrt, kogt
skinke eller hamburgryg eller andet kraftigt smagende kød.

MVH Rikke

--
www.rikkebachmann.webbyen.dk
Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.




Bolette Nielsen (10-12-2002)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 10-12-02 12:18


"vagn torup & rikke bachmann" <vagntorup@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:F7JI9.42$uV4.1679@news.get2net.dk...
> Det du skal huske på er, at du ikke serverer lyst kød såsom
> kylling eller fisk. Det er 2 "hvide" ting og ser ikke godt
> ud. De er desuden milde i smagen og det er kartoflerne også,
> så det harmonerer ikke rigtigt.

Hejsa Rikke

Den med at kylling ikke passer til flødekartofler holder ikke her i huset
, det er hof retten, bare man gir' kartoflerne lidt smag af hvidløg og
paprika, og kyllingen en masse krydderi, så er det bare MUMS. Du skulle tage
at prøve, og jeg er sikker på du ændre mening

Mange hilsner fra

Bolette



vagn torup & rikke b~ (10-12-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 10-12-02 15:25


"Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en
meddelelse news:at4ijr$14lk$1@news.cybercity.dk...
>
> "vagn torup & rikke bachmann" <vagntorup@get2net.dk> skrev
i en meddelelse
> news:F7JI9.42$uV4.1679@news.get2net.dk...
> > Det du skal huske på er, at du ikke serverer lyst kød
såsom
> > kylling eller fisk. Det er 2 "hvide" ting og ser ikke
godt
> > ud. De er desuden milde i smagen og det er kartoflerne
også,
> > så det harmonerer ikke rigtigt.
>
> Hejsa Rikke
>
> Den med at kylling ikke passer til flødekartofler holder
ikke her i huset
> , det er hof retten, bare man gir' kartoflerne lidt
smag af hvidløg og
> paprika, og kyllingen en masse krydderi, så er det bare
MUMS. Du skulle tage
> at prøve, og jeg er sikker på du ændre mening
>
> Mange hilsner fra
>
> Bolette
>
> Hej Bolette
Jeg betvivler ikke, at det kan lade sig gøre, hvis man
putter masser af hvidløg i flødekartoflerne, men så er det
jo heller ikke flødekartofler mere. Når folk skriver en
titel går jeg ud fra den traditionelle opskrift og der er
ikke hvidløg i.
Jeg ville dog, hvis kylling og flødekartofler absolut skulle
serveres sammen, komme masser af tandoorikrydderi på
kyllingen - Det smager rigtig godt - og så er den heller
ikke lys længere.
Desuden handler det ikke kun om smagen, men også om
udseendet. Farvesammensætningen er utrolig vigtig - måske
ikke i det daglige, men i en gæstesituation. Husk på, at
gæsterne gerne skulle sige:" Hvor SER det lækkert ud".
MVH Rikke

--
www.rikkebachmann.webbyen.dk
Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.




kautaq (08-12-2002)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 08-12-02 15:17

Frank Nørvig wrote:

> Jeg skal lave mad for nogle venner, og de har bedt om flødekartofler, men
> jeg ved ikke helt hvilken slag kød jeg skal servere til.

Lam smager efter min mening bedst til flødekartofler.
Jeg plejer at købe en New Zeelandsk lammebov i Fakta
til ca. 45,-.
Stikker huller i den med en spids kniv og fylder hvidløg
ind i hullerne. Til sidst smører jeg boven ind i en
blanding af olivenolie, knust hvidløg, rosmarin, groft
salt og peber.

Små 2 timer i ovnen ved 175°

Du kan også forkoge kartoflerne med skræl, pille dem
halvere dem og lægge dem sammen med boven under hele
stegningen.
Det smager fantastisk.

Hvis du er kræsen og har penge nok, så køb dansk lam.
Det smager meget bedre end den importerede lam fra NZ.
Hvis ikke, så følg Rikkes anvisninger.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Nette (08-12-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 08-12-02 21:52


"Frank Nørvig"wrote in message
news:3df3427f$0$35826$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg skal lave mad for nogle venner, og de har bedt om flødekartofler, men
> jeg ved ikke helt hvilken slag kød jeg skal servere til.
>
> Er der nogen her i gruppen der har nogle gode forslag?

Klart hamburgryg og flade? bønner der kun lige har fået et hurtigt opkog.
Hvis du altså spørger mig

Nette





Frank N (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Frank N


Dato : 09-12-02 10:57

Tusinde tak for de gode forslag!

Jeg holdt mig fra det "lyse" kød og forsøgte mig med roastbeef, med stor
success. Tror jeg vil forsøge mig med lammekøllen næste gang der skal
flødekartofler på bordet.

Mvh Frank



Jan Bøgh (09-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 09-12-02 18:31

"Frank N" <ask@me.dk> wrote in message
news:KNZI9.3656$AN5.1701@news.get2net.dk...
> Tusinde tak for de gode forslag!
>
> Jeg holdt mig fra det "lyse" kød og forsøgte mig med roastbeef, med stor
> success. Tror jeg vil forsøge mig med lammekøllen næste gang der skal
> flødekartofler på bordet.

....men IMHO så passer denne kølle langt bedre til råstegte kartofler af en
eller anden art (forslag tidligere i tråden). Spørg evt. efter 'græske
kartofler' hos hr. Google - de er fremragende under en lammekølle.

vh
Jan



Frank N (10-12-2002)
Kommentar
Fra : Frank N


Dato : 10-12-02 08:54

> ...men IMHO så passer denne kølle langt bedre til råstegte kartofler af en
> eller anden art (forslag tidligere i tråden). Spørg evt. efter 'græske
> kartofler' hos hr. Google - de er fremragende under en lammekølle.

Hmmm, lyder slet ikke så tosset. Tak for tippet!

Mvh Frank



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste