"Ruth Nielsen" <elena@io.dk> wrote in message
news:ast6d1$m2m$1@news.cybercity.dk...
> Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??
Jeg laver det selv - det er nemt nok, og det bliver meget bedre:
1 flaske rødvin
½ -1 dl sukker
75 gram rosiner
75 grofthakkede mandler
6 kardemommekapsler, lige brækket op
8 hele nelliker
2 små stænger kanel
1 lille stykke hel ingefær i tynde skiver
(½ dl hakket pomeransskal - bruger jeg godt nok aldrig)
1½ dl portvin eller brændevin
Halvdelen af rødvinen kan skiftes ud med stærk Ribena (og sprutten kan
doppes), hvis folk skal køre hjem - i så fald skal man vente med sukkeret
til sidst og så smage til.
Kom halvdelen af rødvinen, halvdelen af sukkeret, de hakkede mandler,
rosinerne og krydderierne i en gryde med låg - krydderierne kan eventuelt
pakkes ind i en gazepose eller tepose, som lukkes til.
Varm gløggen op til nær kogepunktet og tag gryden af varmen. Lad gløggen
trække i ½ time.
Tilsæt resten af rødvinen og varm op til kogepunktet, smag til og tilsæt
eventuelt mere sukker.
Tilsæt portvin eller brændevin og server gløggen rygende varm. Personligt er
jeg ikke den store tilhænger af alt for meget sprut i - men det er jo en
smagssag.
/Anne