"Mulle's mor Heidi" <_klip_hei@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:asqn1h$120$1@sunsite.dk...
> Jeg søger et godt råd ang. overtræk, for uanset hvor stor umage jeg gør
mig,
> så bliver mit overtræk på f.eks. marcipan, hvidt (hvidstribet)
>
> Jeg smelter langsomt chocoladen i et vandbad og stryger det på med en
> pensel. Jeg kender godt til proceduren med at varme det op, køle ned og
> varme op igen, men det rækker min tålmodighed ikke lige til...findes der
en
> nemmere måde??? Eller er det umuligt pga. det høje cacaoindhold i den
> chocolade jeg bruger (omkring 70%)
>
> hilsen Heidi
>
>
http://hei.homepage.dk/julegodter.html
>
Jeg bruger altid mikrobølgeovnen til at smelte chokolade i, og det har
indtil videre virket perfekt hver gang.
Min mand og jeg laver gerne hjemmelavede fyldte chokolader, hejmelavet
konfekt o.l., (vi har i dag lavet hjemelavede Daim) så det er noget jeg har
gjort tit uden problemer.
Jeg kommer chokoladen i en glasskål (enten chokoladeknapper, ellers så
hakker jeg chokoladen i mindre stykker).
Skålen kommes i microbølgeovnen og varmes i ca. 30 sek. af gangen, hvorefter
jeg tjekker om det smelter med en ske.
Pointen er, at chokoladen skal være ca. halvvejs smeltet, og derefter røres
i til det sidste chokolade også er smeltet. Nu har det den perfekte
temperatur til at arbejde med.
Skulle det nå at blive koldt, så skal det bare ind i mocro'en igen i nogle
sekunder.
Jeg ved ikke om det er noget for dig, men det har som sagt virket
upåklageligt for mig hver gang.
Louise