/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lakse-forret
Fra : Kitti Egevang


Dato : 04-12-02 23:30

Hej med jer.

Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en lakse-forret??
Gerne en ganske enkel en, som ikke kræver alt for meget tid at tilberede...
På forhånd mange tak.

Julehilsner fra Kitti.



 
 
kim rasmussen (04-12-2002)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 04-12-02 23:37

Hej Kitti
hvad med denne lækre forret


2 tsk dijonsennep
2 æggeblommer
1/2 dl creme fraiche
1 bdt purløg
300 gr slikasparges friske eller konserverede
Salt og friskkværnet peber
300 gram røget laks

Tilberedning
Hak laksekødet fint med en god kniv . Bland de andre
ingredienser i. Anret pænt på tallerkener med slikasparges. Server små lune
flute eller et andet godt brød








Mvh
Kim Rasmussen





begin 666 transparent.gif
K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
`
end


Klaus Alexander Seis~ (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-12-02 00:18

Kitti Egevang skrev:

> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
> lakse-forret?

Bag på poserne med Rena husblas findes en opskrift på tunmousse (som
er god i sig selv). Hvis man erstatter tun med dåselaks og hakket,
røget laks i forholdet 2:1 får man en lækker laksemousse. Den er nem
at lave og smager pragtfuldt.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Benny Rasmussen (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Benny Rasmussen


Dato : 05-12-02 12:54

Jeg har en rigtig god Lakseforret, som kan laves i forvejen og som kan
øges/kombineres efter ønske

Laksesoufflé med fyld af krebsehaler og purløgscreme

10 Couverter.

1 kg laksekød uden skind og ben
2 dl æggehvide
1 L. piskefløde
salt og peber
stødt koriander

Laksekødet blendes med salt, tilsæt æggehvide og fløde tilsættes langsomt.
Farsen tilsættes salt og peber, smages til med stødt koriander.

Farsen sprøjtes halvt op i Daiole forme der lægges 2-3 krebsehaler på
farsen.
Der toppes op med fars i sprøjtepose med tyl, og formen bages i vandbad i
ovnen
Ved ca. 180 grader til farsen er fast. ca. 20 min
Afkøles.

Purløgscreme.

3 dl 38 % cremefraise
1 spsk. Ravigottesauce
lidt Aromatkrydderi
salt og peber
1 lille bundt purløg

Cremefraise og ravigotte røres sammen og smages til med aromat, salt og
peber.
Purløget hakkes fint og røres i.
Det hele trækker i køle skabet i et par timer.

Lidt blandet salat.
F.eks. ½ Lollo rosa, ½ Lollo biondi, lidt feldsalat.
Lola biondi og Lollo rosa snittes fint og blandes med feldsalat og lidt
oliven olie.

20 cherry tomater og et bundt dild Evt. halve kogte vagtel æg . Rosa
peberkorn.

Ved serveringen tages souffleen ud af formen og der skæres et trekant stykke
ud, så man kan se krebsehalerne.
Lidt salat lægges på en tallerken og souffleen ovenpå, der omkranses med
purløgscreme.
Halve cherrytomater lægges på og der drysses let med rosa peberkorn.

Pyntes med dild

Godt brød serveres til.

Jeg har også med stor succes lavet den som frokost ret kombineret med en
laksemousse, en butterdej´s indbagt laks, røget "lakserose" med en
avokadocrem og det hele kan laves i god tid før gæsterne kommer
God fornøjelse

Du må meget gerne ringe til mig hvis der er noget du vil have uddybet jeg
har lavet opskrifterne mange gange også kun til 4 personer

Mvh

Benny Rasmussen
8621 4143 eller mobil 2230 5350

"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:3dee81e5$0$176$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej med jer.
>
> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??
> Gerne en ganske enkel en, som ikke kræver alt for meget tid at
tilberede...
> På forhånd mange tak.
>
> Julehilsner fra Kitti.
>
>



Jan Bøgh (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 05-12-02 19:06

"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> wrote in message
news:3dee81e5$0$176$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??
> Gerne en ganske enkel en, som ikke kræver alt for meget tid at
tilberede...
> På forhånd mange tak.

Hurtigt og enkelt.

Laksen skæres ud i strimler på et par cm (og så den tykkelse køde i øvrigt
har). Vind et stykke sliced bacon omkring og steg det hurtigt og varmt på
alle sider til baconen er brun.

Serveres gerne på en klat flødestuvet spinat, der udmærket kan laves at
frosset hakket spinat, der optøs og koges kort igennem med fløde (i den
mængde man kan få sig selv til at bruge). Krydres med salt og peber.

Giv gerne et stykke godt brød til.

vh
Jan



Nielsen (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 05-12-02 22:12

Lakseruller (6 personer)

5-6 skiver røget laks
250 gram røget forel filet
100 gram kvark
1½ dl. creme fraiche
4 blade husblas
2 spsk. hakket dild
2-3 tsk. citronsaft
salt og peber

Udblød husblas i koldt vand. Kom den røgede forel i en blender eller
foodprocessor, eller hak det godt med en gaffel.
Rør den blendede forel med kvark og cremefraiche. Tilsæt dild og citronsaft,
og smag til med salt og peber.
Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad. Lad den blive
håndvarm og rør den i en tynd stråle i blandingen.
Læg lakseskiverne i forlængelse af hinanden og fordel blandingen ned langs
midten. Saml laksen om fyldet, kom plastfilm stramt om og læg rullen køligt.
Læg den evt. ½ time i fryseren inden den skal skæres i skiver.
Skær rullen i skiver, pynt med citronskiver og dild.

Velbekomme
--
Nielsen

-------oooOOooo-------
http://outsearch.dk/opskrifter - velbekomme




"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> wrote in message
news:3dee81e5$0$176$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej med jer.
>
> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??
> Gerne en ganske enkel en, som ikke kræver alt for meget tid at
tilberede...
> På forhånd mange tak.
>
> Julehilsner fra Kitti.
>
>



Thïngmand (06-12-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 06-12-02 09:16

> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??

Syltet laks er _rigtig_ godt!


Minipandekager med syltet laks

8 personer

minipandekager, lunes

600 g frossen, optøet laksefilet uden skind
3 dl "hvid" lagereddike
3 dl vand
1/2 bundt dild
1/2 frisk rød chilipeber uden kerner
3 laurbærblade
150 g sukker (ca. 1 3/4 dl)
10 sorte peberkorn

Dilddressing
3 dl syrnet fløde 9%
2 dl frisk, hakket dild (2-3 bundter)
1 tsk friskpresset limesaft
1/2 tsk fint salt

Minipandekager-24 stk.
100 g hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk groft salt
2 dl kærnemælk
1 æg (str. stor) evt. pasteuriseret
25 g smør - smeltet

3 dl fintstrimlet salat, fx krølsalat (ca. 50 g)

Drikkevarer: Halvtør hvidvin, fx vouvray.

Fremgangsmåde

Rens og tør laksen. Skær den i 24 skiver. Læg lakseskiverne på den flade
side, i ét lag, i et fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Bring eddike og resten af
ingredienserne i kog i en gryde. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca.
5 min. Hæld den kogende lage over lakseskiverne. Læg et stykke bagepapir og
derpå en tallerken over fisken. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 1
døgn.

Dilddressing: Vend forsigtigt syrnet fløde og de øvrige ingredienser sammen.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Minipandekager: Kom mel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og
æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm
pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min.
på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten.

Ved serveringen: Løft lakseskiverne op af lagen og tør dem let. Anret på
hver tallerken et lille "tårn" af 3 minipandekager, syltet laks og lidt
salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen
ved siden af.

Med tak til Karoline: http://www.karoline.dk/visopskrift.asp?id=1014



Mette Svangren Gutte~ (06-12-2002)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 06-12-02 13:41


"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:3dee81e5$0$176$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej med jer.
>
> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??
> Gerne en ganske enkel en, som ikke kræver alt for meget tid at
tilberede...
> På forhånd mange tak.
>
> Julehilsner fra Kitti.
>
>

Hej Kitti

Jeg har ved flere lejligheder haft stor succes med en lakseterrine, som er
meget lækker, men også ekstrem enkel at lave:

250 g rå, frisk laksefilet (kan erstattes med ørred)
2 æg
1/4 l piskefløde
en anelse cayennepeber
fint salt, hvidt stødt peber

Hele molevitten blendes og kommes i en velsmurt form eller skål (jeg bruger
en rugbrødsform). Bages i vandbad i 45 min. ved 190 grader.
Denne grundopskrift kan varieres med f.eks. et lag sø- eller
rødtungefileter, rejer eller muslinger, eller ved at blande soltørrede
tomater eller kapers (min favorrit) i fiskemassen. -Find selv på flere

Kan laves dagen før, men kan også fryses.

Jeg lavede den bl.a. til mit eget bryllup og fik stor ros for den. Den blev
også nydt af folk, der ellers påstod aldrig at spise fisk *G*

God fornøjelse
MVH Mette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste