> Er der nogen som ligger inde med en rigtig god opskrift på en
lakse-forret??
Syltet laks er _rigtig_ godt!
Minipandekager med syltet laks
8 personer
minipandekager, lunes
600 g frossen, optøet laksefilet uden skind
3 dl "hvid" lagereddike
3 dl vand
1/2 bundt dild
1/2 frisk rød chilipeber uden kerner
3 laurbærblade
150 g sukker (ca. 1 3/4 dl)
10 sorte peberkorn
Dilddressing
3 dl syrnet fløde 9%
2 dl frisk, hakket dild (2-3 bundter)
1 tsk friskpresset limesaft
1/2 tsk fint salt
Minipandekager-24 stk.
100 g hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk groft salt
2 dl kærnemælk
1 æg (str. stor) evt. pasteuriseret
25 g smør - smeltet
3 dl fintstrimlet salat, fx krølsalat (ca. 50 g)
Drikkevarer: Halvtør hvidvin, fx vouvray.
Fremgangsmåde
Rens og tør laksen. Skær den i 24 skiver. Læg lakseskiverne på den flade
side, i ét lag, i et fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Bring eddike og resten af
ingredienserne i kog i en gryde. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca.
5 min. Hæld den kogende lage over lakseskiverne. Læg et stykke bagepapir og
derpå en tallerken over fisken. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 1
døgn.
Dilddressing: Vend forsigtigt syrnet fløde og de øvrige ingredienser sammen.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.
Minipandekager: Kom mel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og
æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm
pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min.
på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten.
Ved serveringen: Løft lakseskiverne op af lagen og tør dem let. Anret på
hver tallerken et lille "tårn" af 3 minipandekager, syltet laks og lidt
salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen
ved siden af.
Med tak til Karoline:
http://www.karoline.dk/visopskrift.asp?id=1014