/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Strømingsfileter
Fra : Martin Andersen


Dato : 04-12-02 21:38

Hej

Vil bare spørge om strømningsfileter er det samme som sild eller det er en
helt speciel art fisk.

Bor i Sverige, og har købt dem i Sverige...er lidt nysgerrig, svenskerne har
nogle mærkelig ord

Det latinske ord er Clurea Harengus Membras.




 
 
Mette Nylander Sørup (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 05-12-02 18:49

> Vil bare spørge om strømningsfileter er det samme som sild eller det er en
> helt speciel art fisk.
> Det latinske ord er Clurea Harengus Membras.
>

Jeps du har løbt en sild. Der forøvrigt hedder Clupea harenus.

Mvh.
Mette



Jan Bøgh (06-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 06-12-02 17:14

"Mette Nylander Sørup" <mette@countryfan.dk> wrote in message
news:3def91b4$0$71608$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Vil bare spørge om strømningsfileter er det samme som sild eller det er
en
> > helt speciel art fisk.
> > Det latinske ord er Clurea Harengus Membras.
> >
>
> Jeps du har løbt en sild. Der forøvrigt hedder Clupea harenus.

...og så lige for fuldstændighedens skyld:

Martin har skam også ret. Strømmingen hedder Clupea harengus membras
og den almindelige sild Clupea harengus harengus.

vh
Jan



Jan Bøgh (05-12-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 05-12-02 19:16

"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> wrote in message
news:KItH9.142$LY2.2157@newsc.telia.net...

> Vil bare spørge om strømningsfileter er det samme som sild eller det er en
> helt speciel art fisk.

Det er lille lidt mindre fed sildeart.

> Bor i Sverige, og har købt dem i Sverige...er lidt nysgerrig, svenskerne
har
> nogle mærkelig ord

Svenskerne er helt kuldrede med især surströmming (forstå det hvem der kan
De har gud hjælpe mig foreninger (og et 'akademi') der beskæftiger sig
med denne kulinariske specialitet. Den laves ved at man (ligesom spegesild)
salter de friskfangede strömminger (gerne med rogn) der så trækker lage. Så
langt så godt: Herefter skiftes den stærke saltlage ud med en meget slappere
og for at sikre en god og saftig gæring stilles tønderne med stadset i ud i
solen, så mikroorganismerne rigtigt kan nyde varmen.

Men prøv dem for guds skyld - vi kunne jo have forskellig smag
Nydes med (masser af) snaps!

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste