"Martin Andersen" <15andersen@telia.com> wrote in message
news:KItH9.142$LY2.2157@newsc.telia.net...
> Vil bare spørge om strømningsfileter er det samme som sild eller det er en
> helt speciel art fisk.
Det er lille lidt mindre fed sildeart.
> Bor i Sverige, og har købt dem i Sverige...er lidt nysgerrig, svenskerne
har
> nogle mærkelig ord
Svenskerne er helt kuldrede med især surströmming (forstå det hvem der kan
De har gud hjælpe mig foreninger (og et 'akademi') der beskæftiger sig
med denne kulinariske specialitet. Den laves ved at man (ligesom spegesild)
salter de friskfangede strömminger (gerne med rogn) der så trækker lage. Så
langt så godt: Herefter skiftes den stærke saltlage ud med en meget slappere
og for at sikre en god og saftig gæring stilles tønderne med stadset i ud i
solen, så mikroorganismerne rigtigt kan nyde varmen.
Men prøv dem for guds skyld - vi kunne jo have forskellig smag
Nydes med (masser af) snaps!
vh
Jan