On Wed, 4 Dec 2002 00:42:36 +0100
"Janus Nielsen" <janus@prime-agency.dk> wrote:
> Hejsa i gruppen
>
> Jeg har igår købt 2 kilo rødkål fra engros-stedet 'Metro' i en spand, som
> skal gøres lækker til Juleaften. (Jeg ved godt, at jeg burde have lavet det
> hele fra bunden - men jeg har ikke tid eller kræfter til det.)
>
> Hvordan 'tryller' jeg nu den lidt kedelige rødkål mere spændende? Kan man
> putte noget sammen med rødkålen, der gør den mere 'hjemmelavet' og
> interessant at spise?
>
Du skal være opmærksom på at farvestoffet i rødkål er et indikatorfarvestof.
Jo mere sure ting du putter i jo mere rød, bliver farven. I forvejen plejer køberødkål at være
meget rød. Når man selv laver Rødkål er farven typisk mere mørkviolet.
Den røde farve er også mere bleg i det,
så eddike og og appelsin saft kan gøre kålen meget blegrød.
I princippet kan man lave den mørkviolet igen ved at komme noget basisk i
men bagepulver er nok ikke lige sagen
Hvis farven ellers tiltaler dig så hold dig til andefedt og appelsinskal eller andre
fedtstoffer der ikke influerer på surhedsgraden.
--
Poul-Erik Andreasen