GJL skrev:
>
> "Henrik Veber Madsen" <hvm@mail.uni2.dk> wrote in message
> news:3DEA167E.415C@mail.uni2.dk...
> > Her er sidste års variant af nøddestegen, som jeg vovede at døbe
> > 'Forloren and'. I år er jeg blevet fritaget for at lave julestegen, men
> > er selvfølgelig stadig nysgerrig på hvad der måtte komme af
> > landvindinger på veg-julemads fronten...
> >
> >
> > Forloren And
> >
> > 100g Hasselnødder
> > 50g Mandler
> > 150g Cashew- eller Paranødder
> > 150g Kastanjer
> > 250g Champignon
> > 75g Rødbede, frisk
> > 50g Hirseflager
> > 50g Rasp
> > 50g Smør
> > 1 stk. Citron, saft af ½
> > 1 trn. Grøntsagsbouillon
> > 2 dl Vand
> > ½ dl Tamari
> > ½ dl Rapsolie
> > 1 stk. Æg
> > 1 stk. Løg
> > 2 fed Hvidløg
> > ¼ tsk. Cayenne
> > ½ tsk. Salvie, tørret
> > 1 tsk. Rosmarin, tørret
> > 1 tsk. Karry
> > 5 stk. Svesker
> > 2 tsk. Sesamfrø
> >
> >
> > Mandlerne smuttes. Bouillon opløses i 2 dl kogende vand.
> > Nødder, mandler og kastanjer kværnes/blendes og blandes med
> > hirseflager, rasp, letpisket æg, revet rødbede, hvidløg, tamari,
> > cayenne, salvie, rosmarin og citronsaft. Bouillon iblandes.
> >
> > Hak champignon og løg og svits i olie og karry.
> > Bland med nøddefarsen.
> >
> > Smør bageform og hæld farsen i. Drys sesamfrø henover.
> > Læg 5 svesker på række, trykket ned i farsen m. smørklatter på.
> >
> > Bag ved 180-200° i 50-60 min., eller til lysebrun.
>
> Mmm... mine tænder løber i vand
Vil prøve opskriften meget snart... men
> mon jeg kan erstatte smør med rapsolie og droppe det ene æg?
> Tak for opskriften,
> Mvh. Gitte
Man kan godt droppe smørret; det vil kun ændre lidt på smagen - selv
bruger jeg ikke smør (eller margarine) til daglig, så smørret synes mig
ekstra lækkert og "julet".
Til gengæld kan jeg ikke undvære ægget, det går for hårdt ud over
konsistensen at udelade det; stegen bliver for løs i det. Jeg hører
meget gerne forslag til hvad der med held kunne tænkes at erstatte det
ene æg, som nærmest virker uundværligt her.
hvm