/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
veg-julemad?
Fra : GJL


Dato : 01-12-02 09:36

Jeg er begyndt at tænke over min julemad, og pønser pt på champignonpaté
eller nøddesteg, med det vegetabilske tilbehør resten af familien spiser +
en vegetabilsk sovs af en slags (tænker stadig) og nogle ekstra grønsager
(broccolisalat måske)...
Desuden ryger der nok en gang ris a la mande ned bagefter (opskriften fundet
på Veganas hjemmeside).

Har fundet en amerikansk opskrift på tofurkey, og prøver den også inden jul,
men den forekommer mig lidt skummel.... har mere lyst til en linsedelle
eller et stykke marineret grillet tofu.
Hvad spiser andre danske vegetarer og veganere til jul?
-Gitte



 
 
Henrik Veber Madsen (01-12-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Veber Madsen


Dato : 01-12-02 15:03

GJL tilstod:
>
> Jeg er begyndt at tænke over min julemad, og pønser pt på champignonpaté
> eller nøddesteg, med det vegetabilske tilbehør resten af familien spiser +
> en vegetabilsk sovs af en slags (tænker stadig) og nogle ekstra grønsager
> (broccolisalat måske)...
> Desuden ryger der nok en gang ris a la mande ned bagefter (opskriften fundet
> på Veganas hjemmeside).
>
> Har fundet en amerikansk opskrift på tofurkey, og prøver den også inden jul,
> men den forekommer mig lidt skummel.... har mere lyst til en linsedelle
> eller et stykke marineret grillet tofu.
> Hvad spiser andre danske vegetarer og veganere til jul?
> -Gitte


Her er sidste års variant af nøddestegen, som jeg vovede at døbe
'Forloren and'. I år er jeg blevet fritaget for at lave julestegen, men
er selvfølgelig stadig nysgerrig på hvad der måtte komme af
landvindinger på veg-julemads fronten...


Forloren And            
   
100g   Hasselnødder
50g   Mandler
150g   Cashew- eller Paranødder
150g   Kastanjer
250g   Champignon
75g   Rødbede, frisk
50g   Hirseflager
50g   Rasp
50g   Smør
1 stk.    Citron, saft af ½
1 trn.   Grøntsagsbouillon
2 dl Vand
½ dl Tamari
½ dl   Rapsolie
1 stk.   Æg
1 stk.   Løg
2 fed   Hvidløg
¼ tsk.   Cayenne
½ tsk.   Salvie, tørret
1 tsk. Rosmarin, tørret    
1 tsk.   Karry
5 stk.   Svesker
2 tsk.   Sesamfrø


Mandlerne smuttes. Bouillon opløses i 2 dl kogende vand.
Nødder, mandler og kastanjer kværnes/blendes og blandes med
hirseflager, rasp, letpisket æg, revet rødbede, hvidløg, tamari,
cayenne, salvie, rosmarin og citronsaft. Bouillon iblandes.

Hak champignon og løg og svits i olie og karry.
Bland med nøddefarsen.

Smør bageform og hæld farsen i. Drys sesamfrø henover.
Læg 5 svesker på række, trykket ned i farsen m. smørklatter på.

Bag ved 180-200° i 50-60 min., eller til lysebrun.


hvm


Hans Paulin (01-12-2002)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 01-12-02 16:48



Henrik Veber Madsen wrote:
> GJL tilstod:
>>
>> Jeg er begyndt at tænke over min julemad

snip

....porretærte med Waldorfsalat til - uhmmm
--
Med venlig hilsen
Hans



GJL (01-12-2002)
Kommentar
Fra : GJL


Dato : 01-12-02 18:57

"Hans Paulin" <niluap@tiscali.danmark> wrote in
> ...porretærte med Waldorfsalat til - uhmmm
> --
> Med venlig hilsen
> Hans

Jo porretærte, det smager i alt fald meget bedre end flæskesteg, så det
ville jeg heller ikke være ked af at spise istedet for den traditionelle
julemad
-Gitte



GJL (01-12-2002)
Kommentar
Fra : GJL


Dato : 01-12-02 18:56

"Henrik Veber Madsen" <hvm@mail.uni2.dk> wrote in message
news:3DEA167E.415C@mail.uni2.dk...
> Her er sidste års variant af nøddestegen, som jeg vovede at døbe
> 'Forloren and'. I år er jeg blevet fritaget for at lave julestegen, men
> er selvfølgelig stadig nysgerrig på hvad der måtte komme af
> landvindinger på veg-julemads fronten...
>
>
> Forloren And
>
> 100g Hasselnødder
> 50g Mandler
> 150g Cashew- eller Paranødder
> 150g Kastanjer
> 250g Champignon
> 75g Rødbede, frisk
> 50g Hirseflager
> 50g Rasp
> 50g Smør
> 1 stk. Citron, saft af ½
> 1 trn. Grøntsagsbouillon
> 2 dl Vand
> ½ dl Tamari
> ½ dl Rapsolie
> 1 stk. Æg
> 1 stk. Løg
> 2 fed Hvidløg
> ¼ tsk. Cayenne
> ½ tsk. Salvie, tørret
> 1 tsk. Rosmarin, tørret
> 1 tsk. Karry
> 5 stk. Svesker
> 2 tsk. Sesamfrø
>
>
> Mandlerne smuttes. Bouillon opløses i 2 dl kogende vand.
> Nødder, mandler og kastanjer kværnes/blendes og blandes med
> hirseflager, rasp, letpisket æg, revet rødbede, hvidløg, tamari,
> cayenne, salvie, rosmarin og citronsaft. Bouillon iblandes.
>
> Hak champignon og løg og svits i olie og karry.
> Bland med nøddefarsen.
>
> Smør bageform og hæld farsen i. Drys sesamfrø henover.
> Læg 5 svesker på række, trykket ned i farsen m. smørklatter på.
>
> Bag ved 180-200° i 50-60 min., eller til lysebrun.

Mmm... mine tænder løber i vand Vil prøve opskriften meget snart... men
mon jeg kan erstatte smør med rapsolie og droppe det ene æg?
Tak for opskriften,
Mvh. Gitte



Henrik Veber Madsen (02-12-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Veber Madsen


Dato : 02-12-02 07:53

GJL skrev:
>
> "Henrik Veber Madsen" <hvm@mail.uni2.dk> wrote in message
> news:3DEA167E.415C@mail.uni2.dk...
> > Her er sidste års variant af nøddestegen, som jeg vovede at døbe
> > 'Forloren and'. I år er jeg blevet fritaget for at lave julestegen, men
> > er selvfølgelig stadig nysgerrig på hvad der måtte komme af
> > landvindinger på veg-julemads fronten...
> >
> >
> > Forloren And
> >
> > 100g Hasselnødder
> > 50g Mandler
> > 150g Cashew- eller Paranødder
> > 150g Kastanjer
> > 250g Champignon
> > 75g Rødbede, frisk
> > 50g Hirseflager
> > 50g Rasp
> > 50g Smør
> > 1 stk. Citron, saft af ½
> > 1 trn. Grøntsagsbouillon
> > 2 dl Vand
> > ½ dl Tamari
> > ½ dl Rapsolie
> > 1 stk. Æg
> > 1 stk. Løg
> > 2 fed Hvidløg
> > ¼ tsk. Cayenne
> > ½ tsk. Salvie, tørret
> > 1 tsk. Rosmarin, tørret
> > 1 tsk. Karry
> > 5 stk. Svesker
> > 2 tsk. Sesamfrø
> >
> >
> > Mandlerne smuttes. Bouillon opløses i 2 dl kogende vand.
> > Nødder, mandler og kastanjer kværnes/blendes og blandes med
> > hirseflager, rasp, letpisket æg, revet rødbede, hvidløg, tamari,
> > cayenne, salvie, rosmarin og citronsaft. Bouillon iblandes.
> >
> > Hak champignon og løg og svits i olie og karry.
> > Bland med nøddefarsen.
> >
> > Smør bageform og hæld farsen i. Drys sesamfrø henover.
> > Læg 5 svesker på række, trykket ned i farsen m. smørklatter på.
> >
> > Bag ved 180-200° i 50-60 min., eller til lysebrun.
>
> Mmm... mine tænder løber i vand Vil prøve opskriften meget snart... men
> mon jeg kan erstatte smør med rapsolie og droppe det ene æg?
> Tak for opskriften,
> Mvh. Gitte

Man kan godt droppe smørret; det vil kun ændre lidt på smagen - selv
bruger jeg ikke smør (eller margarine) til daglig, så smørret synes mig
ekstra lækkert og "julet".

Til gengæld kan jeg ikke undvære ægget, det går for hårdt ud over
konsistensen at udelade det; stegen bliver for løs i det. Jeg hører
meget gerne forslag til hvad der med held kunne tænkes at erstatte det
ene æg, som nærmest virker uundværligt her.

hvm


GJL (02-12-2002)
Kommentar
Fra : GJL


Dato : 02-12-02 08:06

"Henrik Veber Madsen" <hvm@mail.uni2.dk> wrote in
> Man kan godt droppe smørret; det vil kun ændre lidt på smagen - selv
> bruger jeg ikke smør (eller margarine) til daglig, så smørret synes mig
> ekstra lækkert og "julet".
>
> Til gengæld kan jeg ikke undvære ægget, det går for hårdt ud over
> konsistensen at udelade det; stegen bliver for løs i det. Jeg hører
> meget gerne forslag til hvad der med held kunne tænkes at erstatte det
> ene æg, som nærmest virker uundværligt her.
>
> hvm

Jeg undgår generelt mælkeprodukter, så smørret vil blive erstattet med
rapsolie. Det plejer at fungere godt i snart sagt alt - og så kan min bedre
halvdel også spise med trods kolesteroltallet
Efter en del overvejelser er jeg nået frem til, at ægget måske kan erstattes
med tofu... hvis nu tofuen blendes godt. Er dog ikke sikker. I kager plejer
ægget at være let at undvære... i pateer er successen ikke altid lige stor.
Jeg vil tage et kig på de forslag Vegana har på deres hjemmeside i fht.
æg-erstatninger, og prøve mig frem. Den "forlorne and" skal afprøves i denne
uge, så jeg vil melde tilbage senere...
-Gitte



Hans Paulin (02-12-2002)
Kommentar
Fra : Hans Paulin


Dato : 02-12-02 11:11



>> Jeg hører
>> meget gerne forslag til hvad der med held kunne tænkes at erstatte
>> det ene æg

....hvis man ikke vil bruge æg til pandekagedej, kan man hælde kogende vand
udover en skefuld hørfrø - om det osse virker i det her tilfælde skal jeg
lade være usagt...
--
Med venlig hilsen
Hans



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste