"Nielsen" <marianne@outsearch.dk> skrev i en meddelelse
news:3de7b794$0$210$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg er egentlig ikke interesseret i at have et tema som sådan. Det skal
bare
> være nogle gode retter, som jeg kan lave i forvejen og fryse. Og det
eneste
> jeg hidtil selv har fundet på frikadeller og tærter - og der skulle jo
gerne
> lidt mere til
Du kunne måske byde på kold kalkunbryst? Det kan jo laves både dagen i
forvejen og adskillige uger forinden og så fryses ned. Så skal det bare
skives inden det ryger på bordet.
Jeg har selv fornylig lavet lammefarseret kalkunbryst, og det tror jeg ville
egne sig fint til at servere koldt ved en buffet. På dagen smagte det i
hvertfald forrygende. Opskriften var (sædvanen tro) af typen..."Bum bum
bum....la' me' se...jeg tror jeg tager lidt af det og lidt af det og lidt af
det", men i store træk rørte jeg lammefars af ca 200 gr hakket lam, salt,
peber, et æg, vand, rosmarin, timian, persille + lidt fetaost i små tern.
Kalkunbrystet blev skåret op fra siden, fyldt ud med farsen, mokket op i et
fad med løg, gulerødder, champignoner, en sjat rødvin og lidt vand og fik
derefter en times tid ved ca. 200 grader.
Det blev serveret med parmigiani (som sagtens kan laves i forvejen og fryses
ned - se opskriften i tråden "Hvad kalder man sådan en ovnret..."), tzatiki
og vilde ris...og smagte fantastisk (hvis jeg skal være så ubeskeden selv at
sige det (-: )
Mvh Mads