"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3de7318a$0$5757$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>
> "Krumme" wrote in message news:as6ugr$1pfb$1@news.cybercity.dk...
>
> > bag dem ved ca. 210 grader med dobbeltplader så de ikke bliver sorte i
> > bunden!
>
> 210 grader??? Der er vidst ingen chancer for at de bliver sorte i bunden
ved
> den temperatur
Men kransekagen bliver da bagt helt igennem, tør og
> farveløs.
> Normalt bager man kransekage på 240-245 grader for netop at få den gylden
og
> svampet i midten.
>
> Nette
>
>
Jeg bager altid kransekage efter Jørgen Søgaards (fra
Kransekagehuset)opskrift.
Den bliver supergod hver gang
100 g smuttede mandler
200 g sukker
2 æggehvider
500 g marcipan
Blend mandler og sukker fint
Tilsæt æggehvider og blend videre,til massen bliver helt jævn. Det er en
fordel,hvis den bliver kørt en lille smule varm.Men massen må ikke blive
varmere end 35-40 grader,for så stivner æggehviderne.
Ælt massen sammen med marcipan på bordet eller i en skål.
Pak massen i husholdningsfilm og stil den i køleskabet 2-3 timer, til den er
helt kold.Hvis det skal gå stærkt,kan man evt. lægge massen i fryseren.
Når man ruller massen ud må man ikke bruge flormelis.Helst ingen ting, men
til nød et ganske tundt lag hvedemel.
bages øverst i ovnen ved 190 grader i ca. 12 min, til de er gyldne.
De får en fin lys farve med brun top og er meget saftige indeni. Er også
fine at fryse.
mvh Jette