I Iran/Pakistan hed de Tapatchi -- Østyrkiet blev der brugt det Tyrkiske ord
for brød : Ekmek
I Iran havde de nogle ovne på størrelse med små huse... der var så hul i
toppen. på toppen sad bageren og lavede "pandekagerne" - som han smækkede op
på indersiden af "huset" gennem hullet i taget - her sad den så i 10-15
sek... og så var den færdig.
Thomas
"Martin Jørgensen @heidiogmartin.dk>" <martin<fjerndette> skrev i en
meddelelse news:asa3vi$mhg$1@sunsite.dk...
>
> "RHR" <rikkehave@get2net.dk> wrote in message
> news:XW7F9.3239$vO1.1966@news.get2net.dk...
> > Hej gruppe!
> >
> > Jeg handler ofte i en lille tyrkisk butik og der kan man få nogen enormt
> > gode brød (ligner tortillias men da de er tyrkiske hedder de vel ikke
> nogen
> > mexiansk
De er meget billige, 10 stk for 7 kr, det der først faldt
mig
> > ind at man kunne bruge dem til var rulle-kebab og det er det fortrinlige
> > til.. Jeg har derudover prøvet at bruge dem istedet for lasagneplader i
> > lasagne, og det var genialt!!
>
> Da jeg arbejdede i Jordan , fik vi tit et brød , der minder om det du
> beskriver.
> Araberne spiser det til næsten alt. Jeg kan desværre ikke huske , hvad de
> hedder :O/
> Vi kaldte dem for klarkludde , da de var gode til at tørre hænder i
>
> hygge
> Martin
>
>