/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
God opskrift på ris ala mande..
Fra : Britta Madsen


Dato : 26-11-02 13:04

Hejsa...
Da det er mig der skal stå for ris ala manden i år, søger jeg hermed en god
opskrift, så hvis en af er ligger inde med en god opskrift, så bare kom med
den...
M.v.h
Britta



 
 
Steen Suder, privat (26-11-2002)
Kommentar
Fra : Steen Suder, privat


Dato : 26-11-02 14:06

Britta Madsen wrote:
> Hejsa...
> Da det er mig der skal stå for ris ala manden i år, søger jeg hermed en god
> opskrift, så hvis en af er ligger inde med en god opskrift, så bare kom med
> den...

Jeg har ikke nogen opskrift, men jeg har været udsat for det lavet med
skummetmælk og et forsøg på en flødeerstatning. Det er muligt at den var
mere mager end den normalvis ville have været, men det burde være
strafbart at udsætte andre for den slags.

Sødmælk til risengrøden og rigtig fløde; det skal der til
Ægte vanilje er også en god ting.

--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder      <http://www.suder.dk/>
ICQ UIN         4133803


Peter W. Bosse (27-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 27-11-02 06:27

"Britta Madsen" <bm_tigerdyr@get2net.dk> skrev i en meddelelse ...

> Da det er mig der skal stå for ris ala manden i år, søger jeg hermed en god
> opskrift, så hvis en af er ligger inde med en god opskrift, så bare kom med
> den...

Gruppen her har postet adskillige ris à la mande-opskrifter hver jul i årenes løb,
- så et par stykker fra eller til ..hva' betyder det... det er bare lidt trælsk! ..*<|
--

Opskriften som står på pakken, - er faktisk den bedste..

(Pama Grødris)
Risengrød til 4 pers.:

2¼ dl ris (190 g)
2½ dl vand
1 liter mælk
½-1 tsk salt
(evt.) 1 stang vanilie

NB: Brug en tykbundet gryde.
Risene drysses i det kogende vand og koger 2 min. Mælken tilsættes og
bringes i kog under omrøring. Grøden koges under låg ved svag varme
og omrøres jævnligt.
Kogetid ca. 35 min. Grøden smages til med salt og serveres med
kanelsukker, smørklat, saftevand eller hvidtøl.
--

Ris à la mande:
4 pers.
½ portion risengrød (salt udelades)

1 spsk sukker
3 tsk vanillesukker (evt.)
50 g mandler
2 dl piskefløde
evt. lidt reven citronskal

Risengrøden afkøles og blandes med de smuttede hakkede mandler. Til
sidst vendes flødeskummet i, og retten serveres med syltede kirsebær.

-oo-

Risengrød i mikrobølgeovn:
4. pers.

4 dl vand
2 dl grødris
½ tsk salt
6 dl mælk

Bland vand, ris og salt i en form eller skål med høj kant. Dæk formen/skålen
til. Kog blandingen ved højeste effekt i 5 min. Fortsæt kogningen, lav effekt
i 4-5 min. Tilsæt mælken og rør rundt. Dæk ikke formen/skålen til. Fortsæt
kogningen, højeste effekt i 30-35 min. Spæd evt. med lidt mere mælk, hvis
grøden virker for stiv.

-oo-

Her er så den lidt ældre metode - en fremgangsmåde som giver lang ventetid,
- men opskriften er forholdsvis let at gå til...

Ris à la mande:
4 pers.

Tilberedningstid:
Ca. 3 timer, heraf ca 2½ time for grøden at stå i høkasse og ca. 15 min. for
ris à la manden.

Ingredienser:
1½ l sødmælk
2 dl grødris
1 tsk salt

Til Ris à la mande:
2 dl piskefløde
Korn af 1 stang vanillie
50 g smuttede, hakkede mandler
2 spsk melis

Sådan gør du: Kog mælken op i en tykbundet gryde og rør godt. Tilsæt risene
og kog det hele op.
Læg låg på gryden, tag gryden fra varmen og pak den ind i aviser og et
håndklæde. Sæt den i sengen under dynen i nogle timer.
Lige før servering tages gryden op, og grøden koges op under omrøring.
Kom en klat smør i midten af grøden og server den med kanelsukker.
Til ris à la mande piskes fløden til skum og blandes med kold risengrød. Korn
fra en vanilliestang, hakkede og smuttede mandler og melis tilsættes.
Sæt desserten koldt indtil den serveres. Rød saftjuice serveres til.

Husk at komme den hele mandel i begge desserter, i ris à la manden, inden
den stilles til afkøling. - Merryy Christmas!


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke



jones_net (28-11-2002)
Kommentar
Fra : jones_net


Dato : 28-11-02 20:11

"Britta Madsen" <bm_tigerdyr@get2net.dk> wrote in message
news:3de3626e$0$146$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hejsa...
> Da det er mig der skal stå for ris ala manden i år, søger jeg hermed en
god
> opskrift, så hvis en af er ligger inde med en god opskrift, så bare kom
med
> den...
> M.v.h
> Britta

Pama Grødris har den bedste opskrift på bagsiden - brug dem der_ikke_skal i
microovnen, det er altså ikke det samme...

Brug sødmælk og rigtig fløde - det er dessert, og det SKAL fede
Du kan ikke lave en "slanke" ris a la' mande der smager godt (jeg har endnu
ikke smagt nogen, selvom jeg desværre er blevet præsenteret for et par
stykker...

Og så hemmeligheden over dem alle - og nu bliver jeg sikkert slagtet -
mandelessens!! Lige et par dråber, pas nu på, det er stærke sager, og så har
du den bedste ris a la' mande

/J



Annika Pedersen (28-11-2002)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 28-11-02 22:36


> Og så hemmeligheden over dem alle - og nu bliver jeg sikkert slagtet -
> mandelessens!! Lige et par dråber, pas nu på, det er stærke sager, og
> så har du den bedste ris a la' mande
>
> /J
>

2 sjæle - 1 tanke :) Der er der altid i vores familie.

--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Annika Pedersen (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 26-12-02 08:55


>> Og så hemmeligheden over dem alle - og nu bliver jeg sikkert slagtet -
>> mandelessens!! Lige et par dråber, pas nu på, det er stærke sager, og
>> så har du den bedste ris a la' mande
>>
>> /J
>>
>
> 2 sjæle - 1 tanke :) Der er der altid i vores familie.
>

I år smagte jeg en af svigerfars veninders. Ja, *host* Hun var sød og
lavede det for svigerfar, og jeg var den eneste i selskabet der kan finde
på at spise det.
Opskriften var ikke som noget jeg har hørt før - hendes "hemmelige"
ingrediens var vist..... Whisky.
Må erkende at jeg ellers kan rå"æde" det, men her opgav jeg efter meget få
og små bidder :\

--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Gjøl (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Gjøl


Dato : 26-12-02 10:50

Annika Pedersen wrote:
> Opskriften var ikke som noget jeg har hørt før - hendes "hemmelige"
> ingrediens var vist..... Whisky.
> Må erkende at jeg ellers kan rå"æde" det, men her opgav jeg efter
> meget få og små bidder :\


Uha, den lyder ikke som at den og jeg ville få et ret langt bekendtskab.
Hvordan smagte det, af formeget spiritus eller?









Annika Pedersen (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 26-12-02 11:51

>> Opskriften var ikke som noget jeg har hørt før - hendes "hemmelige"
>> ingrediens var vist..... Whisky.
>> Må erkende at jeg ellers kan rå"æde" det, men her opgav jeg efter
>> meget få og små bidder :\
>
>
> Uha, den lyder ikke som at den og jeg ville få et ret langt bekendtskab.
> Hvordan smagte det, af formeget spiritus eller?
>

I forhold til min smag, var den for tør, for hård (nok for lidt
piskefløde), og så var der sådan en grim bismag. Lidt besk i det synes jeg.
I hvertfald ikke den sødme jeg plejer at opleve.

--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Gjøl (26-12-2002)
Kommentar
Fra : Gjøl


Dato : 26-12-02 13:42

Annika Pedersen wrote:
> I forhold til min smag, var den for tør, for hård (nok for lidt
> piskefløde), og så var der sådan en grim bismag. Lidt besk i det
> synes jeg. I hvertfald ikke den sødme jeg plejer at opleve.

tak for det, ikke fordi jeg skal jongelere med julens traditioner, så vores
opskrift får lov at leve videre.
(Den fra kokkebogen)



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste