Vedkommende (lcj@wanadoo.dk) sagde i
<lj74uucqo9g6dldu14e2e58rr2llu82fkg@4ax.com>, at...
> On Mon, 25 Nov 2002 00:40:07 +0100, "Peter Kar$toft"
> <peter.karstoft@fjerndette.privat.dk> wrote:
>
>
> >
> >Nå, men nu til min bøn om hjælp
> >Mine forældre avler får(lam). Min far har så fået den ide at han vil lave
> >fårespegepølse da det skulle smage godt.
> >Jeg har imidlertid været på internettet og søgt som en gal efter opskrifter.
> >Jeg kan kun finde steder hvor man kan købe pølserne, men ingen opskrifter.
> >Er der nogle af jer der kan hjælpe mig, så ville jeg være MEGET taknemmelig
> >for det.
> >
> Du skal bare skifte svine/okse-kødet ud med lammekød/fårekød - så får
> du en lamme/fårespegepølse ud af alle opskrifter på spegede pølser.
>
> Lars
>
> PS: da jeg søgte efter spegepølseopskifter på Google faldt jeg over
> denne "opskrift":
> "Hvad er ligheden mellem en spegepølse og en ældre overlæge?"
>
> Begge indeholder ca 30% fedt og ca 70% gammel gris
Ja, den er nok grov (ikke pølsen...), men ikke helt sand! Jeg har et
gammelt spritduplikeret hæfte "Pølsesnak" fra 70'erne engang. Det er
meget tyndt, men handler om ... fårepølser.
Nu remser jeg bare op, hvad der står her:
2,6 kg hk fårekød
1,1 kg hk spæk
0,5 kg hk løg
2 dl suppe
2½ dl rødvin
180 g salt
7 g knust enebær
17 g hele sennepskorn
22 g fransk krydderblanding*
(* består af
10 g timian
10 g laurbærblade
5 g merian
5 g rosmarin
15 g muskat
15 g nelliker
10 g hvidt peber
2,5 g cayennepeber
Stødes fint og opbevares i tætlukket flaske.)
Alt håndæltes grundigt. Stoppes via kødhakker med pølsehorn på i
oksetarme. Saltes let 1 døgn (pas på ikke at salte for meget). Tørres et
luftigt, tørt sted ca. 2 døgn. Har man ikke selv rygeovn, ryges hos lokal
slagter eller røgeri.
Derefter skriver de, at det jo er nogle store portioner, hvilket jeg kun
kan give dem ret i. På den anden side bliver de nok bedre og bedre.
Der er flere opskrifter, hvori der også indgår fårekød. Hvis du er
interesseret, kan jeg kopiere det og sende det til dig.
Hvis du mangler en mundskænk, melder jeg mig hermed!
Venligst, Adam