/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fårespegepølse?
Fra : Peter Kar$toft


Dato : 25-11-02 00:40

Hej gruppe.

Jeg har nogle gange været inde og støvsuge for opskrifter her i gruppen, og
vil lige sige at i er geniale allesammen. Jeg har fået nogle gode score
middage ud af jeres opskrifter, så det skal i have tak for.

Nå, men nu til min bøn om hjælp
Mine forældre avler får(lam). Min far har så fået den ide at han vil lave
fårespegepølse da det skulle smage godt.
Jeg har imidlertid været på internettet og søgt som en gal efter opskrifter.
Jeg kan kun finde steder hvor man kan købe pølserne, men ingen opskrifter.
Er der nogle af jer der kan hjælpe mig, så ville jeg være MEGET taknemmelig
for det.

Peter
- Der er "fejl" i min e-mail adresse.



 
 
lcj@wanadoo.dk (25-11-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 25-11-02 14:18

On Mon, 25 Nov 2002 00:40:07 +0100, "Peter Kar$toft"
<peter.karstoft@fjerndette.privat.dk> wrote:


>
>Nå, men nu til min bøn om hjælp
>Mine forældre avler får(lam). Min far har så fået den ide at han vil lave
>fårespegepølse da det skulle smage godt.
>Jeg har imidlertid været på internettet og søgt som en gal efter opskrifter.
>Jeg kan kun finde steder hvor man kan købe pølserne, men ingen opskrifter.
>Er der nogle af jer der kan hjælpe mig, så ville jeg være MEGET taknemmelig
>for det.
>
Du skal bare skifte svine/okse-kødet ud med lammekød/fårekød - så får
du en lamme/fårespegepølse ud af alle opskrifter på spegede pølser.

Lars

PS: da jeg søgte efter spegepølseopskifter på Google faldt jeg over
denne "opskrift":
"Hvad er ligheden mellem en spegepølse og en ældre overlæge?"









Begge indeholder ca 30% fedt og ca 70% gammel gris

Adam Franciere (25-11-2002)
Kommentar
Fra : Adam Franciere


Dato : 25-11-02 15:05

Vedkommende (lcj@wanadoo.dk) sagde i
<lj74uucqo9g6dldu14e2e58rr2llu82fkg@4ax.com>, at...
> On Mon, 25 Nov 2002 00:40:07 +0100, "Peter Kar$toft"
> <peter.karstoft@fjerndette.privat.dk> wrote:
>
>
> >
> >Nå, men nu til min bøn om hjælp
> >Mine forældre avler får(lam). Min far har så fået den ide at han vil lave
> >fårespegepølse da det skulle smage godt.
> >Jeg har imidlertid været på internettet og søgt som en gal efter opskrifter.
> >Jeg kan kun finde steder hvor man kan købe pølserne, men ingen opskrifter.
> >Er der nogle af jer der kan hjælpe mig, så ville jeg være MEGET taknemmelig
> >for det.
> >
> Du skal bare skifte svine/okse-kødet ud med lammekød/fårekød - så får
> du en lamme/fårespegepølse ud af alle opskrifter på spegede pølser.
>
> Lars
>
> PS: da jeg søgte efter spegepølseopskifter på Google faldt jeg over
> denne "opskrift":
> "Hvad er ligheden mellem en spegepølse og en ældre overlæge?"
>
> Begge indeholder ca 30% fedt og ca 70% gammel gris

Ja, den er nok grov (ikke pølsen...), men ikke helt sand! Jeg har et
gammelt spritduplikeret hæfte "Pølsesnak" fra 70'erne engang. Det er
meget tyndt, men handler om ... fårepølser.

Nu remser jeg bare op, hvad der står her:

2,6 kg hk fårekød
1,1 kg hk spæk
0,5 kg hk løg
2 dl suppe
2½ dl rødvin
180 g salt
7 g knust enebær
17 g hele sennepskorn
22 g fransk krydderblanding*

(* består af
10 g timian
10 g laurbærblade
5 g merian
5 g rosmarin
15 g muskat
15 g nelliker
10 g hvidt peber
2,5 g cayennepeber

Stødes fint og opbevares i tætlukket flaske.)

Alt håndæltes grundigt. Stoppes via kødhakker med pølsehorn på i
oksetarme. Saltes let 1 døgn (pas på ikke at salte for meget). Tørres et
luftigt, tørt sted ca. 2 døgn. Har man ikke selv rygeovn, ryges hos lokal
slagter eller røgeri.

Derefter skriver de, at det jo er nogle store portioner, hvilket jeg kun
kan give dem ret i. På den anden side bliver de nok bedre og bedre.

Der er flere opskrifter, hvori der også indgår fårekød. Hvis du er
interesseret, kan jeg kopiere det og sende det til dig.

Hvis du mangler en mundskænk, melder jeg mig hermed!

Venligst, Adam

Peter Kar$toft (25-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter Kar$toft


Dato : 25-11-02 22:19

<KLIP>

> Nu remser jeg bare op, hvad der står her:

Genialt! tusinde tak.

Når der står spæk, går jeg ud fra at det er gris...hmm. var det ikke noget
med at de helt originale (læs gammeldags) pølser var udelukkende får?
Taller (fåre fedt) kan vel ikke bruges?

<KLIP>

> Har man ikke selv rygeovn, ryges hos lokal
> slagter eller røgeri.

Rygeovnen har naboen

> Derefter skriver de, at det jo er nogle store portioner, hvilket jeg kun
> kan give dem ret i. På den anden side bliver de nok bedre og bedre.

Det går nok, naboen skal jo også smage (betaling for rygning)

> Der er flere opskrifter, hvori der også indgår fårekød. Hvis du er
> interesseret, kan jeg kopiere det og sende det til dig.

Ellers tak, det var faktisk bare pølsen vi manglede. Fårekød smager normalt
ikke godt (efter min mening)

> Hvis du mangler en mundskænk, melder jeg mig hermed!

Jaa, måske det kommer på tale.
Tak i første omgang.



Adam Franciere (27-11-2002)
Kommentar
Fra : Adam Franciere


Dato : 27-11-02 15:51

Vedkommende (peter.karstoft@fjerndette.privat.dk) sagde i
<3de293a4$0$200$edfadb0f@dread13.news.tele.dk>, at...
> <KLIP>
>
> > Nu remser jeg bare op, hvad der står her:
>
> Genialt! tusinde tak.
>
> Når der står spæk, går jeg ud fra at det er gris...hmm. var det ikke noget
> med at de helt originale (læs gammeldags) pølser var udelukkende får?
> Taller (fåre fedt) kan vel ikke bruges?

Der står ikke lige umiddelbart noget om. Men de skriver en del om hvordan
man skal slagte et par får med venner og bekendte...

klip!

> > Der er flere opskrifter, hvori der også indgår fårekød. Hvis du er
> > interesseret, kan jeg kopiere det og sende det til dig.
>
> Ellers tak, det var faktisk bare pølsen vi manglede. Fårekød smager normalt
> ikke godt (efter min mening

Det er nogle varianter over temaet fårepølser, fx cognacpølse, carrypølse
etc. Hvis de ikke er gode, som de er, kan de i hvert bruges som
inspiration.

Mvh. Adam

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste