/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grødris
Fra : Kristina Andreassen


Dato : 23-11-02 11:06

Nogen der kan sige mig hvor mange g. grødris der skal bruges pr. ltr. mælk??
Jeg har lovet ungerne risengrød til middag. Grødrisene er hældt i krukke og
så har jeg selvfølgelig fået smidt posen væk......

- Kristina Andreassen



 
 
Inger Pedersen (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 23-11-02 11:23


"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> skrev i en meddelelse

> Nogen der kan sige mig hvor mange g. grødris der skal bruges pr. ltr.
mælk??

På min pose står 200 g til 1½ l mælk og 3 dl vand.
Brug lidt mere ris, hvis det skal gå hurtigt.
Hilsen Inger



BN (23-11-2002)
Kommentar
Fra : BN


Dato : 23-11-02 15:23

> Brug lidt mere ris, hvis det skal gå hurtigt.
> Hilsen Inger
>
>

Hejsa

Grøden skal koge i 45-55 min. uanset hvor meget ris der er, så jeg forstår
ikke hvorfor man skal putte mere ris i for at reducere kogetiden?
Selvfølgelig er grøden lidt tynd i slutningen, men jeg plejer bare at tage
låget af og sætte næsten fuld knald på, således indkoges mælken huritgere i
reisen og grøden er smiddig og "gennemkogt" hvis man kan sige det sådan. (|


Hilsen BN




Gerner (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 23-11-02 16:42

On Sat, 23 Nov 2002 15:23:14 +0100, "BN" <BN@mailme.dk> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:

>> Brug lidt mere ris, hvis det skal gå hurtigt.
>> Hilsen Inger
>>
>>
>
>Hejsa
>
>Grøden skal koge i 45-55 min. uanset hvor meget ris der er, så jeg forstår
>ikke hvorfor man skal putte mere ris i for at reducere kogetiden?
>Selvfølgelig er grøden lidt tynd i slutningen, men jeg plejer bare at tage
>låget af og sætte næsten fuld knald på, således indkoges mælken huritgere i
>reisen og grøden er smiddig og "gennemkogt" hvis man kan sige det sådan. (|
>
>
>Hilsen BN
>
>
Skal man ikke koge i kortere tid og så lægge den i en høkasse for eftervarmning,
så bliver den tyk.

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Inger Pedersen (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 23-11-02 17:02


"BN" <BN@mailme.dk> skrev i en meddelelse
>
> Grøden skal koge i 45-55 min. uanset hvor meget ris der er, så jeg forstår
> ikke hvorfor man skal putte mere ris i for at reducere kogetiden?

Principielt er kogetiden naturligvis den samme - men konsistensen forandres
hurtigere fra "vælling" til "grød", jo mere risengryn der er i. Hvad man så
vælger må være et spørgsmål om tid og hvor meget "bid" man ønsker i grøden.
Hilsen Inger



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste